schłodzonej w lodówce) 200g, masła 2 małe żółtka 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany Wszystkie składniki ciasta muszą być schłodzone w lodówce. 400g. musu jabłkowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru 50 g. umytych rodzynek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 5-6 jabłek z ciemną skórką WYKONANIE: na stolnicy mieszamy wszystkie suche produkty, szybko
Kuchnia Beatyreszta to tylko dodatki. Składniki : 1 dojrzałe mango 3 kiwi jogurt grecki ciasteczka zbożowe ,kruszymy na piasek W szklance ,pucharku układamy warstwami : na spodzie ciasteczka jogurt mango ,zmiksowane na mus ciasteczka jogurt kiwi ,zmiksowane,ale z wyczuwalnymi kawałkami ale kolejność i mieszanie owoców dowolna. Smacznego
Ladylaura.łączymy mąkę, stewię, proszek i odrobinę cynamonu. Tortownicę należy wysmarować olejem lub masłem i obsypać równomiernie (głównie po bokach) mąką. Wsypujemy 1/2 zawartości miski, obsypujemy jagodami goji i przekładamy musem z jabłek. Pozostałą część "suchej masy" łączymy z olejem kokosowym i odrobiną wody tak aby powstała "kruszonka". Posypujemy kruszonką ciasto i wkładamy do piekarnika na 50min w 180 stopniach
Czarnawisienkaprzepadam, to to ciasto bardzo przypadło mi do gustu. Mimo iż czekolada jest tutaj dominująca, to nawet mi to nie przeszkadza, ciasto jest niebywale lekkie, to taki delikatny mus czekoladowy. Tak naprawdę to sama czekolada z dodatkiem jajek, bez dodatku jakiejkolwiek mąki, dzięki temu jest ono niebywale lekkie, to taka właśnie czekoladowa chmurka. Przepis na to ciacho znalazłam w książce
Smaczne Zdrowetorcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony
wegetalerzeprzygotowania kawowej tapioki. Deser jest lekko kremowy, mocno kawowy i naprawdę szybki oraz prosty do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne desery z tapioki to przygotujcie tapiokę z dodatkiem musu truskawkowego lub wersję czekoladową z wiśniami. Składniki: 90 g tapioki (1/2 szklanki) 2 szklanki mleka 1 szklanka kawy z 2 łyżeczek 3-4 łyżki cukru (do smaku) trochę mleka kokosowego
UgotowaćObieramy je i blendujemy razem ze stewią i kakao. Tutaj możecie dodać również odżywkę białkową, będzie jeszcze bardziej FIT ;) Czekoladową masę układamy na bananach. Na górę wkładamy ewentualnie pozostały mus owocowy lub od razu dekorujemy płatkami kokosowymi i świeżą miętą. Gotowe! ;) Powodzenia w zdobywaniu serc
Spektrum SmakuWitam serdecznie Propozycja na pyszny deser czekoladowy według Roberta Makłowicza, jest to jeden z moich najulubieńszych deserów, jest mocno czekoladowy, delikatny jak mus a do tego nie jest za słodki. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego deseru a lubi czekoladę to polecam wypróbować przepis. A dlaczego według Roberta Makłowicza ponieważ pierwszy raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie
Uwaga Babcia GotujeJabłeczników jest zapewne tyle, ile ludzi na świecie. Każdy ma swój przepis, ten najlepszy, który zawsze się udaje. Szarlotka na kruchym spodzie, biszkoptowe z musem jabłkowym. Każda z tych wersji jest smaczna i idealnie pasuje na deser. Jednym z jabłeczników, którym chciałem się dzisiaj podzielić i który zrobił małą furorę wśród klientów jest jabłecznik francuski. Dlaczego francuski? Albowiem wymyślił
Jacob Tastesostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego
Co na wege obiad?100g mrożonych truskawek - wanilia/ekstrakt waniliowy - jajko do smaku: cukier trzcinowy/syrop z agawy do podania: mleczko kokosowe, domowa konfitura Wykonanie: 1. Wieczorem zalej płatki i rodzynki wodą, zmiksuj truskawki na mus. 2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 3. Rano zmiksuj jajko, truskawki, ekstrakt waniliowy, słodzidło i zalane poprzedniego dnia płatki z rodzynkami. 4. Żaroodporną kokilkę (sprawdzą się także foremki
Pland based fillebędzie chyba najkrótszy opis jak do tej pory - wykonanie ciasta zajmuje 10 minut! Banany zblendować na gładką masę. Pozostałe składniki (w temperaturze pokojowej) poza czekoladą dokładnie zmiksować i dodać mus bananowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy brownie. Wymieszać. Ciasto przelać do foremki i piec w temperaturze 175 st. przez 30-35 minut. Gotowe! Smacznego
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!granoli) 300 g płatków owsianych 100 g płatków jęczmiennych 25 g pestek dyni 75 g ziaren słonecznika 50 g orzechów pekan 40 g ziaren lnu 200 g musu z dyni 65 ml syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 180 g suszonych fig Płatki, dynię, słonecznik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Rozpuszczoną czekoladę kiedy już przestygnie mieszamy z żółtkami a następnie czekoladową masę dodajemy do białek - delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Mus przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez co najmniej 6 godz. a najlepiej całą noc. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi. Smacznego
Moje-pitraszenieAczkolwiek coraz częściej gości w mojej kuchni. Jest dobra na słono ,jak również na słodko. Moja mama robiła pyszna kaszę gotowaną na mleku z dodatkiem miodu, podawaną z musem śliwkowo śmietanowym. To była pychota. Niestety nie mogę do tej pory odtworzyć tego smaku, być morze jeszcze jakieś składniki dodawała. Wracając do mojego przepisu. Kasza ta może być podawana
Eli Gotowanie