słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito, dodajemy zmielone migdały i mieszamy. Po odrobinie dodajemy do masy cały czas ucierając ją na najmniejszych
Kuchnia w czekoladzieminut od czasu jak wypłyną na powierzchnię. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁODKO: OPCJA 1:Roztopione masło, cukier brązowy/ miód, cynamon i posiekane orzechy włoskie. OPCJA 2:Domowy mus owocowy, np. z malin, bądź konfitura. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁONO: OPCJA 1: Przysmażona na maśle cebulka z boczkiem, oraz posiekana dymka, bądź szczypiorem. Całość oprószyć jeszcze solą i pieprzem. OPCJA 2: Posypać
Calzonella.comrazu skojarzyło mi się jabłko, ale trochę bardziej oryginalne i mniej słodkie niż wersja z cynamonem. I w ten oto sposób powstał dodatek do wafli, który początkowo miał być musem, lecz w takiej formie chyba nie do końca by się sprawdził. Całość wyszła tak, jak to zaplanowałam- smaczna i świeża. Świetnie komponuje się z waflami i nieco równoważy ich słodycz
peanutbuttermonstercytrynową + 1 brzoskwiniową) ok. 130 mi wody wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobna kostkę. Wlewamy do nich wodę i podsmażamy / prażymy, aż powstanie mus. Może 2-3 jabłka pokrojone dodać pod koniec prażenia aby były lekko wyczuwalne cząstki. Następnie dodajemy suche galaretki i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Na upieczony biszkopt wykładamy równomiernie masę jabłkową. składniki
Domowy Smak Jedzeniastracić smak surowizny, sok musi odparować. Po około 30-40 minutach będą gotowe. 6. Ostudzone ciasto posmarować surowym białkiem z 1 jajka i posypać tartą bułką Nałożyć na nią mus jabłkowy, a na wierzchu ciasta ułożyć szachownicę. 7. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem. 8. Szarlotkę piec około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. 9. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem
W mojej kuchniTesterami – Członkami (Młodym i Gwiazdeczką) oraz po wypróbowaniu w mojej kuchni jednego przepisu, Naczelny Kucharz (ja) ogłasza ostateczne wyniki: 1 miejsce – Ania Anika za przepis na SERNIK STRACIATELLA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 2 miejsce – Ania za przepis na SERNIK Z KOKOSOWĄ NUTĄ, MALINAMI I MALINOWYM GANACHE 3 miejsce – Aneta za przepis na ZRAZY Z PŁATKÓW OWSIANYCH Wyróżnienie ( bez nagrody ) – agpela
W mojej kuchnismażymy na mocno rozgrzanej patelni dosłownie 1-2 minuty z każdej strony (ja zawsze sprawdzam czy już jest gotowe przepoławiając 1 czy 2 kawałki) i podajemy z kaszą i musem z brokułu. Smacznego
Bazując na smakulaski wanilii, które niebywale poprawiają smak, a przede wszystkim zapach serowego farszu :) Pierogi z serem można podawać z czym dusza zapragnie: świeżymi owocami (mogą być też zmiksowane w postaci musu), kwaśną śmietaną z cukrem lub np. z jogurtem greckim i miodem :) Świetne na podwieczorek, czy też słodką kolację :) Składniki (na ok. 30 szt.): Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 jajko
MyCookBook.plłyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 jajka 350 g puree z dyni 125 ml rozpuszczonego kokosowego oleju 2 jabłka utarte na mus 2 łyżki perłowego cukru Wszystkie suche składniki na ciasto włącznie z cukrem wymieszaj w misce. W oddzielnej misce połącz jajka z dyniowym puree i kokosowym olejem. Wlej mokre składniki
codojedzeniagotujemy na małym ogniu 15 minut . Jeszcze ciepłą przekładamy do blendera ,dodajemy 1/2 szklanki mleka kokosowego ,sok z cytryny i banana pokrojonego na mniejsze kawałki i miksujemy na gładki mus .Gęstość kontrolujemy mlekiem kokosowym,jeśli jest zbyt gęste dodajemy odrobinę mleka więcej .Smacznego. Inspiracja z Kwestia Smaku – dziękuję
Ladylaura.Jogurt wymieszany z cukrem dodajemy do nasionek. Truskawki i banany zmiksować w 2 osobnych miseczkach. Czekoladę pokroić w cienkie paseczki. Nałożyć masy jogurtowej do szklanek lub słoików, na to mus bananowy, potem truskawki i na wierch wysypać czekoladę. Kolejność warstw można pewnie zmieniać ale gdy cięższe są na wierzchu to wszystko może się wymieszać i nie wygląda już tak fajnie
W kuchni bez szafekblogu był już post o naleśnikach, ale jak powszechnie wiadomo, naleśniki nigdy się nie nudzą! Szczególnie w weekend jedzone w łóżku z gorącym musem malinowym, bananami i słodkim syropem. Istna rozpusta! Te naleśniki od swoich poprzedników różnią się uboższym składem. Nie potrzeba do nich zmielonych płatków owsianych. Wegańskie naleśniki równie dobrze wychodzą bez ich dodatku. Łapcie
wegetalerzedrugim naczyniu wymieszać pozostałe płynne składniki. Do suchych składników wlać składniki płynne i wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć małe placuszki. Podawać ze śmietaną, jogurtem, syropem klonowym czy musem owocowym
Humanistka w kuchnimnie z pastą paprykową 10 suszonych pomidorów łyżeczka ziół prowansalskich 2 gałązki świeżego rozmarynu 1,5 szklanki oliwy z oliwek Wykonanie: 6 kawałków suszonych pomidorów blenderujemy . Przekładamy powstały mus do słoiczka, dodajemy sioła prowansalskie, wykładamy suszone kawałki pomidorów, na to kulki mozzarelli, na nie oliwki, wkładamy gałązki rozmarynu. Zalewamy oliwą. Najlepsze po min.dobie jak smaki się przegryzą
Z Majeczką w kuchnijeszcze co to ani z czym to się je, ale chętnie spróbuję), nasiona chia (je bardzo dobrze znam i chętnie zrobię z nich deser z mlekiem kokosowym i jakimś musem), jagody goi (same w sobie nie są dla mnie rarytasem, ale lubię używać ich do dekoracji – z Bio Planet wyglądają naprawdę fajnie, ponieważ mają piękny i soczysty kolor
Blendman