koktajlu ,u mnie 3/4 szklanki 2 łyżki cukru 0,5 kg truskawek ,obrane ,umyte ,pokrojone na mniejsze kawałki Nasiona chia 3 łyżki Wszystkie składniki poza chia miksujemy na gładki mus .Dodajemy nasiona,mieszamy i odstawiamy do lodówki na dwie godziny .Smacznego
Ladylaura.dania, np. słynny burgundzki gulasz wołowy czy kurczaka po baskijsku. Ale znajdziemy również przepisy na dania słodkie i proste w przygotowaniu, np. popularne we francuskie ciasto tarte tatin i mus czekoladowy. Sałatka nicejska, według autorki książki, nie zawiera gotowanych warzyw, ale nic złego się nie stanie, jeśli dodamy ugotowane ziemniaki, kukurydzę czy groszek. Otrzymamy wtedy tzw. salade composée
bistro mamawersji dla dorosłych można smak podkrecić dodatkiem likieru pomarańczowego jogurt posłodzić cukrem pudrem z ksylitolu lub innym ulubionym słodzikiem do pucharków na wysokiej nóżce nakładać naprzemiennie jogurt i mus śliwkowy. Każda porcję ozdobić paskami skórki pomarańczowej. Podawać schłodzony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jesteśmy ogromnymi wielbicielkami serników! Ileż to razy słyszałam, że nikt nie robi tak pysznych jak ja, ha! Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik z brzoskwiniami ( a raczej musem brzoskwiniowym ) i galaretką na kakaowym spodzie. Niesamowicie delikatny , obłędnie kremowy i puszysty – fantastyczny! Taki sernik jest idealnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i na imprezę. Z całą pewnością
Ostra na Słodkoczasie kiedy piecze się ciasto przygotować polewę malinową. Maliny włożyć do garnuszka, podlać wodą i dusić, aż owoce zaczną się rozpadać. Zdjąć z palnika i przetrzeć przez sitko. Do musu malinowego dodać cukier i dokładnie rozetrzeć. Polewą polać ciasto zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: jabłka , maliny
https:KKuchniaMniamWielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja - jajka faszerowane musem z wędzonego łososia. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego 150 g gęstego kremowego twarożku 2 łyżki gęstej śmietany ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta
Czerwień i błękitsezon, mogą być nawet mrożone, nie robi mi to różnicy. Koktajle już przetrenowałam, teraz przyszła pora na niedzielny deser. Tym razem padło na krem z migdałów z musem truskawkowym – połączenie pyszne i zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Sami spróbujcie…... Wegański migdałowy krem na mleku kokosowym is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłojest dodatek do ciasta serka homogenizowanego o smaku waniliowym, a także umieszczenie w cieście nie miazgi jabłkowej, a połówek owoców, które pod wpływem temperatury zamieniają się w pyszny jabłkowy mus. Ciasto nie zawiera jajek, więc jest idealną propozycją dla osób, które nie mogą ich jeść. Mimo, że lubię wymyślać własne przepisy, a te, które skądś czerpię, zazwyczaj "ulepszam", to poniższy
Smakołyki Berenikiwaniliowym. Odstawiamy pod przykryciem do ostudzenia w chłodne miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy kakao i dokładnie łączymy. Do szklanek/pucharków nakładamy warstwę mleczną z chia, a na wierzch mus kakaowy
Kolorowy PrzepisownikJuż wcześniej pisałam, że w tym sezonie wyhodowaliśmy sporą dynię ( 47 kg ), do dzisiaj w zamrażarce mam jej sporo ( mimo pakowania musu do słoików ). Od czasu do czasu wyciągam trochę, rozmrażam i przygotowuję z niej posiłek. Dzisiaj zupa z dyni z krewetkami. Pycha. Składniki: dynia ( ilość tyle co mała dynia ) 2 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego
Smaki Ewycytryny (opcjonalnie) Owoc mango odkroiłam od pestki. Ponacinałam je w kostkę. Do wysokiego naczynia wlałam jogurt. Dodałam do niego pokrojone kawałki mango. Dodałam kardamon i zmiksowałam wszystko na gładki mus. Wystarczy przelać napój do szklaneczek i delektować się nim w upalne dni. Ja czasem dodaję jeszcze otręby. Wtedy znakomicie zastąpi nam taki gęsty napój śniadanie. Smacznego
potrawyregionalnesię skórek i pesteczek. Orzechy nerkowca odcedzamy i umieszczamy w misie blendera. Dodajemy olej kokosowy, mąkę kokosową i ekstrakt waniliowy. Miksujemy, aż do uzyskania gładkiej kremowej masy. Dodajemy przetarty mus żurawinowy i miksujemy dalej. Namoczone daktyle i żurawinę, łączymy z kakao i miksujemy na gładką masę. Na spód tortownicy wykładamy daktylowy spód. Na spodzie rozprowadzamy żurawinowo- kokosową masę
DefinicjaSmakukilka listków świeżej melisy (opcjonalnie) Przygotowanie: Szpinak płuczemy w wodzie. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do blendera i miksujemy do otrzymania gładkiego musu. Opcjonalnie przed zmiksowaniem dobrze jest pokrojone mango i pokrojonego banana lekko zamrozić. Jeśli koktajl będzie za gęsty dodajemy więcej soku pomarańczowego
Bon appetit mon amiegalaretką. Masa fioletowa: Galaretkę jagodową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do niej ostudzoną galaretkę jagodową. (opcjonalnie można dodać mus z jagód, ale nie miałam) Wykonanie: Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Biszkopty polewamy cienką warstwą białej masy (tak 1/3 całości) odstawiamy na 10 minut do lodówki aby spód stężał. (Dzięki
Bon appetit mon amieskładników mokrych dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i kakao. Masę mieszamy, a następnie smażymy na patelni placki. Podajemy z owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami
Bon appetit mon amie