mus - 6353 przepisów (strona:278/424)

Rurki z ciasta francuskiego z kremem truskawkowym 200

funkcja termoobieg. Upieczone rureczki jeszcze ciepłe ściągnąć z foremek i ułożyć na desce do wystudzenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i wystudzoną galaretką. Masę wstawić do lodówki aby lekko stężała, dzięki temu nie będzie wypływać z rurek. Za pomocą szprycy napełnić masą

Monia miesza i gotuje
Naleśniki z kaszy jaglanej 134

rozprowadzając je. Nie zdziw się, jeśli będzie się ciężko rozlewało po patelni. To normalne. Podawaj gotowe naleśniki z kaszy jaglanej z czym tylko chcesz. U nie był to domowy mus jabłkowy i borówki. Smacznego! Artykuł Naleśniki z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
DESER TRUSKAWKOWY 145

sposób przygotowujemy płatki owsiane ,wymieszać je z migdałami oraz z orzechami.Truskawki myjemy,usuwamy szypulki .Połowę pokroić w plasterki ,resztę zmiksować z łyżką cukru. Do pucharków nakładamy warstwami mus truskawkowy,jogurt , uprażone płatki , jogurt,płatki oraz truskawki.Od razu podajemy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bellini 125

urozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej Italii. To obowiązkowy koktajl na tegoroczne Euro 2016 i rozpoczęcie lata, które coraz bliżej! Do przygotowania koktajlu użyłam brzoskwiń, które nazywane są ciasteczkowymi lub ufo. Można oczywiście kupić tradycyjną odmianę, kolor napoju będzie zatem bardziej

Moja smaczna kuchnia
Pyszna pasta z makreli, orzechów włoskich i jajek z suszonymi pomidorami 177

ości, układamy w blenderze. Do tego wrzucamy kolejno: pokrojone w kostkę cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone w ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki ogórka i rukolę i (ewentualnie) pieprząc wierzch. Smacznego zdrowego

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z truskawkami 436

Można też masę przygotować indywidualne porcje w szklaneczkach lub pucharkach tak jak zrobiłam w przypadku panna cotty . Na dno naczynek można wsypać rozdrobnione ciasteczka, zalać masą serową a potem musem truskawkowym albo zwykłą galaretką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Rossini 101

tego sezonu! Orzeźwiające, owocowe i musujące. Na specjalne okazje, idealne do kibicowania ulubionej drużynie na Euro 2016. Innym, popularnym drinkiem z prosecco jest bellini, przygotowywane na bazie prosecco z musem z brzoskwiń.  Rossini Składniki: schłodzone prosecco truskawki cukier puder Przygotowanie: Do wysokiego blendera wkładamy umyte, osuszone truskawki bez szypułek. Wlewamy podobną ilość prosecco.  Miskujemy na jednolity płyn, dodajemy

Moja smaczna kuchnia
Pancakes proteinowe 116

odstawić na 3-5 minut. Po tym czasie smażyć na tłuszczu lub jeśli mamy patelnię teflonową, to na suchej patelni. Truskawki zblendować z miodem. Podawać przekładając placki na zmianę musem i twarożkiem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Drożdżówki z dżemem rabarbarowo-pomarańczowym 136

papierem do pieczenia. Pozostawić na kilkanaście minut do podrośnięcia. W podrośniętych bułeczkach zrobić wgłębienie po środku. Najlepiej denkiem od małej szklaneczki lub kieliszka. We wgłębienie nałożyć po sporej łyżeczce musu rabarbarowego. Wierzch obsypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Drożdżówki powinny lekko zarumienić się. Składniki dżemu rabarbarowego: 4 średnie łodygi rabarbaru 2 łyżki masła 2 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik truskawkowy z białą czekoladą 731

Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Z podanych składników wyszła mi pełniuteńka tortownica. Polecam też inne moje truskawkowe serniczki: Łaciaty sernik z truskawkowym musem Serniczek truskawkowo-śmietankowy Sernik jogurtowy z truskawkami Serniczek truskawkowy

Monia miesza i gotuje
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 294

miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody, która była podana w przepisie na opakowaniu (czyli 2 galaretki w 500 ml wody) i łączymy ze zmiksowanymi truskawkami. Kiedy mus zaczyna tężeć wylewamy go na masę śmietankową (trzeba to robić delikatnie, żeby uniknąć utworzenia "wulkanów").  Blaszkę z ciastem wynosimy w chłodne miejsce i czekamy, aż galaretka dobrze stężeje

bistro mama
Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia 143

sporo antyoksydantów, które pomagają zwalczać wolne rodniki. Dodatkowo szałwia jest niezwykle wdzięcznym dodatkiem, nie wymaga właściwie żadnych umiejętności kulinarnych, bo jej używanie ogranicza się do wymieszania nasionek z mlekiem, musem czy jogurtem – co kto lubi. Deser jest pyszny. Słodki smak puddingu i truskawek zrównoważony delikatnym kwaskiem z rabarbaru. Oczywiście cukier w przepisie możesz zastąpić dowolnym słodzikiem, miodem, syropem

Mieszam w Garnku
MUS TRUSKAWKOWY Z GRANOLĄ 84

Miłego dnia! Składniki: mały jogurt naturalny 1 szklanka świeżych truskawek  4 daktyle ( lub cukier,miód) domowa granola przepis  Tutaj Przygotowanie: Jogurt zmiksuj z truskawkami i daktylami.  Mus przełóż do miseczki posyp granolą. Smacznego

Kukuleczki
Brzoskwiniowy deser z mascarpone pełen wspomnień 198

pucharków. Pucharki wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. W misie blendera z nożami miksujemy obrane brzoskwinie (u mnie nie za słodkie, co doskonale komponowało się z resztą składników). Brzoskwiniowy mus wykładamy na schłodzone mascarpone. Na wierzch każdego deseru układamy cukrowy kwita, czereśnie, a całość posypujemy słodkimi igiełkami. Podajemy. Prosto, a jak smacznie i pięknie. Smacznego Najróżniejsze słodkie ozdoby i dodatki

Słodkie okruszki
Koktajl mango-truskawka z płatkami owsianymi 140

osób), wykładamy płatki owsiane i przykrywamy warstwą jogurtu greckiego. Truskawki szypułkujemy i dokładnie myjemy. W blenderze, którego używaliśmy do zmiksowania mango umieszczamy truskawki i tworzymy z niego owocowy mus. Całość rozkładamy do wcześniej przygotowanych szklanek.  Jedząc łączmy warstwy :) Smacznego :)           alt="Milion smaków truskawek - edycja trzecia

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania