mus - 6353 przepisów (strona:274/424)

Deser z kaszy jaglanej z kiwi. 182

spalić.Następnie gotujemy w 1 ,5 szklanki wody na małym ogniu około 15 minut,aż wchłonie cały płyn .Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie miksujemy z obranymi kiwi na gładki mus. Jeśli jest zbyt kwaskowaty można polać syropem klonowym ,ale u mnie obyło się bez niego.Smacznego. A ,zyskuje na smaku posypany wiórkami kokosowymi

Ladylaura.
ciasto mleczne z porzeczkową galaretką 195

zasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez kilka minut aż owoce się rozpadną. Przełożyć na sito i przetrzeć. Następnie ten mus owocowy przełożyć z powrotem do rondla, zagotować, wsypać żelfix i mieszając gotować około 2 minut. Zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odstawić. Kiedy zacznie już mocno tężeć wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mangowe lody z jeżynami 123

później ewentualnie grubsze kawałki pokroić drobniej.  Jeżyny dokładnie myjemy i osuszamy np. ręcznikiem papierowym. Jeśli są mrożone - to jeden krok mamy z głowy. Wystudzoną masę jajeczną łączymy z musem z mango i ubitą kremówką. Do foremki wyłożonej folią spożywczą wylewamy połowę masy, na której układamy owoce i wiórki. Zalewamy resztą. Kruszymy bezy i wkładamy do zamrażalki na minimum

Karczma Honorietty
Lody jagodowe na mascarpone 242

gorącą kremówkę. Przelać do garnka i podgrzewać, aż masa będzie gorąca i zacznie oblepiać łyżkę. Nie należy gotować. Mieszankę przelać przez sito. Schłodzone mascarpone utrzeć i połączyć razem z musem jagodowym. Wlewać porcjami wystudzoną mieszankę jajeczną i wszystko razem połączyć. Wlać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia

https:KKuchniaMniam
Koktajl z malin i ananasa 156

racji tego dobrobytu powinniśmy  wykorzystać te ulotne chwile, aby zaopatrzyć się w te owocowe smaki oraz witaminy. Jednym z moich ulubionych lipcowych owoców są maliny. Oprócz przepysznych ciast, musów, przetworów, sosów, czy pierogów możemy zrobić owocowy koktajl :) Składniki (3 porcje):   200g malin 1/4 dojrzałego ananasa szklanka zimnego mleka łyżeczka miodu Przygotowanie: Maliny myjemy i osuszamy. Ananasa przekrajamy

ChilliJemy
Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie 184

całe 2 miesiące wakacji, a co za tym idzie pięknej, letniej pogody. Warto więc przygotować jakąś alternatywę na upalne dni. Proponuję delikatną Pannę Cottę w dwóch kolorach z dodatkiem musu owocowego i wyśmienitych lodów Carte d'Or... Składniki: 250g serka mascarpone,  330 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru, 80g gorzkiej czekolady,  200g truskawek, 200g

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 177

zacznie się rozpadać  i puści sok, przetrzeć jeszcze gorący przez sito, skóry odrzucić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu, odcisnąć dodać do gorącego musu agrestowego, wymieszać, aby się rozpuściła. Schłodzoną galaretkę wstawić na cała noc do lodówki. Następnego dnia zmiksować mikserem. Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie

Wanilia i Kardamon
Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami 398

której się piekło. Truskawki (400 g) umieścić wraz z cukrem w garnuszku i podgrzewać, aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Zmiksować blenderem i odstawić do wystudzenia. Dodatkowo przelałam mus przez sitko, przez co pozbyłam się większości pestek, ale nie jest to konieczne. Żelatynę zalać zimną wodą, a gdy napęcznieje rozpuścić podgrzewając delikatnie nad palnikiem. Wlać do truskawek. Schłodzone mascarpone

https:KKuchniaMniam
Placki jogurtowo-kokosowe 95

idealne na kolację lub śniadanie. Trzeba na nie uważać, gdy są jeszcze gorące, bo łatwo się łamią lub kruszą. Gdy trochę ostygną są idealne po podania. Najlepiej z owocowym musem, jeszcze lepiej – z truskawkowym!   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Placki jogurtowo-kokosowe","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-12 09:14:48","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl

Kucharzyca
Koktajl z czarnej porzeczki i banana + film 282

łyżki miodu lub cukru przepis Obrane banany kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy obrane i opłukane czarne porzeczki i całość blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mus owocowy dosładzamy miodem lub cukrem, dodajemy schłodzony jogurt i wszystko jeszcze raz miksujemy . Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i od razu podajemy.   Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki i banana + film

Smakowite Dania
Koktajl awokado – kiwi. 200

szpinaku 3 kiwi ,miękkie jedno awokado ,miękkie 1 szklanka lodowatej wody lub soku kiwi Wszystkie składniki ,po obraniu kiwi i awokado , umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki mus . Smacznego

Ladylaura.
Jogurtowe śniadanie z czarną porzeczką 139

oczekiwanie Składniki: 1/2 szklanki czarnej porzeczki + 2 łyżki 2 łyżki płatków jęczmiennych lub innych 200 ml naturalnego jogurtu opcjonalnie miód do posłodzenia Wykonanie: Pół szklanki porzeczek dokładnie blendujemy, Mus przelewamy do słoiczka lub do miski, przykrywamy go jogurtem, a następnie wsypujemy płatki, Wszystko dokładnie mieszamy i słodzimy miodem, jeśli jest taka potrzeba. Odstawiamy na 20 minut, żeby płatki się

Kulinarne przygody Gatity
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 420

Porzeczki umieścić w garnuszku, zasypać cukrem i podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok. Przetrzeć przez sito i połączyć z żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i wmieszać w zimny mus porzeczkowy. Z sernika usunąć folię i wylać krem porzeczkowy. Kiedy stężeje wyjąć całe ciasto z formy, pokroić na kwadraty i na każdym położyć bezę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
Gofry z bitą śmietaną i owocami 164

drogo. Jestem koszmarnie pogryziona przez komary ale jednocześnie szczęśliwa widząc jak moja spiżarnia się zapełnia słoiczkami z dżemem jagodowym a szuflady w zamrażarce ledwo się zasuwają. Zrobiłam jeszcze mus jagodowy w słoiczkach i suszone jagody i na tym nie koniec Jutro wracam z powrotem do lasu. Czytaj więcej

Wiem co jem
CZEREŚNIE 167

dużymi owocami, o soczystym słodkim i dyskretnie aromatycznym miąższu. Czereśnie są owocem sezonowym.  Czereśnie najzdrowsze są, gdy spożywa się je na surowo. Ponadto można z nich zrobić kompot, musy, czy przeciery. Pasują idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania