łyżkach gorącej wody. Maliny rozdrabniamy za pomocą blendera, a następnie przecieramy je przez sitko, aby pozbyć się pestek. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Do żelatyny dodajemy mus malinowy i mieszamy ze sobą, by składniki dokładnie się połączyły. Tak rozrobiony płyn żelatynowy dolewamy do bitej śmietany i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy świeże maliny. Śmietanę przekładamy do tortownicy, wyrównujemy
MyCookBook.plPigwa obrodziła więc trzeba ja przerobić. Sposoby na pigwę są różne . Można zrobić nalewkę PRZEPIS TU lub TU . Można również zrobić mus z pigwy, jabłka z sokiem malinowym TU . Dzisiaj polecam pigwę z jabłkiem i z tego super dżem. SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg. jabłek 20 dag cukru 1/2 szklanki wody WYKONANIE Pigwę
W kuchennym oknie Ewywięc piekły się szybko). Gofrów nie kładziemy na talerzu, tylko ustawiamy na sztorc najlepiej na jakiejś kratce żeby nie miękły, tylko odparowywały. Ponieważ nie miałam mleka kokosowego zrobiłam sobie mus z 1 banana i łyżeczki masła orzechowego, na tym położyłam brzoskwinię ze słoika i posypałam wiórkami kokosowymi. Pełnia szczęścia a pracy niewiele :) Smacznego
Co na wege obiad?śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Jajko sadzone na grzance z bobem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką
Moja smaczna kuchniarozcieramy na grudki i posypujemy babeczki. Pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 200st. Z podanych składników wychodzi około 25 babeczek. W wersji na szybko jabłka można zastąpić gotowym musem jabłkowym. Jeśli mają być bardzo słodkie posypujemy dodatkowo cukrem pudrem
Gotowanie moimi oczamicukier, 2 szkl cytryna, 4 sztuki Przygotowanie Marchewkę obieramy, przekładamy do dużego rondla, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy wodę i odstawiamy do wystudzenia. Miksujemy marchewkę na mus, dodajemy cukier i smażymy masę przez około 30-40 minut. Gdy nadmiar wody odparuje, dodajemy sok z cytryn i startą skórkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Przekładamy do słoiczków, zakręcamy
Gotowanie moimi oczaminiewielką ilość truskawek, skleiłam. Pierogi ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Resztę truskawek (które mi zostały z nadzienia ) zmiksowałam z dodatkiem cukru. Pierogi podawałam na ciepło z dodatkiem śmietany i musu truskawkowego
Darcia w kuchniowsianka 4. Zapiekana karobowo-bananowa owsianka 5. Pieczona owsianka twarogowa z cynamonowym jabłuszkiem i żurawiną. 6. Jeżynowa owsianka z musli na śniadanie 7. Owsianka pod musem z kiwi Smacznego i miłego dnia
Słodkie okruszkibędzie odpowiednio miękkie. Jeśli piersi wydają się jeszcze za twarde można dolać więcej bulionu. Upieczone piersi wykładamy na półmisek w całości ewentualnie kroimy w plastry , na wierzch układamy miękki mus który powstał podczas smażenia z jabłek , cebuli i żurawiny.Wyśmienicie smakuje z czerwoną kapustą. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipół i usunąć pestki. W rondelku umieścić figi, brązowy cukier i jedną szklankę białego wina. Pozostałą część wina wlać do kieliszka i cieszyć się nim podczas mieszania figowego winnego musu. Grilla rozgrzać do około 230 stopni. Włożyć deskę do grilla i zaczekać aż się zacznie lekko palić tlić. W międzyczasie do figowej mieszaniny o konsystencji dżemu dodać orzechy laskowe
naRuszcieDyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem Przygotowanie tarty uważam za bardzo wdzięczne zadanie :) Cokolwiek dodamy, z czymkolwiek to połączymy - zawsze wychodzi idealnie! Dzisiejsze połączenia - tuńczyk i szpinak, zapiekane w musie z dyni - może nie są typowe, ale na pewno wspaniale współgrają. Musicie spróbować! Na początek krótko o tym jak przygotować dynie: kroimy ją ćwiartki, ósemki - jakiekolwiek kawałki, miąższ wydłubujemy (najlepiej
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!kuchni. Dzisiaj przyszła pora na pyszne pesto, z pieczonej dyni. Szbkie w przygotowaniu, a co najważniejsze domowej roboty, nie ma nic lepszego! Dyniowe inspiracje, które znajdziecie na blogu: Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą
Moja smaczna kuchniaumieszczamy w rondelku. Smażymy aż powstanie konsystencja marmolady bądź dżemu. Odstawiamy do ostygnięcia. Przed użyciem wyciągamy imbir. Ja używałam pokrojonych pomidorów z puszki i na końcu zmiksowałam na jednolity mus. Tofu : 125 g jedwabistego tofu ( użyłam eko 100% naturalnego tofu firmy Alpro takiego jak TUTAJ ) 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( mój dodatek ) 1 porządna łyżka ulubionego likieru ( najlepszy byłby kawowy, żeby
Moje domowe kucharzeniebiałka na sztywną pianę. Czekoladę rozpuszczamy w garnku. Gdy jest już płynna przekładamy ją do żółtek, solimy i dokładnie mieszamy. Przenosimy pianę do czekoladowej masy i delikatnie miksujemy mikserem. Mus przekładamy do pucharków i schładzamy około 2h w lodówce. Pamiętajcie o dobrym towarzystwie, bez niego nie smakuje tak samo!:) "Zawsze na świecie ktoś na kogoś czeka..." "Być może wielkie uczucie
Kuchnia Pani Wiosny