mus - 6353 przepisów (strona:304/424)

Lody z musu truskawkowego. 137

były już gotowe kroiłyśmy na porcje.  Składniki: 450g truskawek, 2 łyżki cukru (najlepiej dodać cukru według własnego smaku). Przygotowanie: Wystarczy zmiksować (ja używam blendera) truskawki z cukrem, wlać mus do foremek i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach mamy gotowe i pyszne lody. Smacznego

W kuchni u Moniki
Ryż zapiekany z jabłkami. 169

wrzucić ryż i ugotować do miękkości.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do nich 3 łyżki masła i cukier waniliowy. Razem gotować,  zrobić mus. Lecz nie do końca rozgotować jabłka.  Ułożyć na przemian ryż i jabłka aż do wyczerpania. Jabłka posypywać cynamonem. Na zdjęciu ostatnią warstwą jest ryż, który również został posypany cynamonem

W kuchni u Moniki
Owocowe śniadanie z płatkami owsianymi i musli 143

musli owocowego Sposób przygotowania: Borówki i wiśnie miksujemy, dodajemy serki i cukier puder. W kokosie robimy dziurę i wylewamy wodę kokosową, którą przecedzamy przez sitko i dodajemy do naszego musu owocowego. Miąższ ścieramy na tarce i również dosypujemy. Jeśli nie mamy dostępu do świeżego kokosu możemy użyć zamiennie mleczka kokosowego i wiórek. Raz jeszcze miksujemy i przelewamy do pucharków

Kuchnia w czekoladzie
Tarta jogurtowo- truskawkowa 141

choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz skondensowane mleko z puszki. Mieszamy delikatnie na wolnych obrotach dodając po odrobinie musu truskawkowego, aż do jego całkowitego połączenia z kremem. Wykładamy na schłodzony spód tarty z kremem czekoladowym, a wierzch dekorujemy połówkami truskawek. By boki tarty nie opadały w trakcie pieczenia, możemy

Kuchnia w czekoladzie
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 110

mikserem (ja ją tylko spulchniłam), dodajemy powolnym strumieniem mleko oraz jogurt naturalny a na końcu serek mascarpone. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy delikatnym strumieniem mus truskawkowy- koniecznie schłodzony. Gotową masę przelewamy do włączonej już maszynki do lodów, dodajemy pokrojone na cząstki pozostałe owoce i pozostawiamy na ok 45 minut. Po tym czasie przekładamy do wafli

Kuchnia w czekoladzie
Lody pomarańczowe 99

białych błonek i blendujemy razem z obraną limonką. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz cukier z wanilią i serek mascarpone. Mieszamy na niskich obrotach miksera powoli dodając zblendowany mus cytrusowy. Najlepiej robić to w wysokim naczyniu. Na końcu do gotowej masy dodajemy starte skórki owoców. Zamieszaną masę przelewamy do maszynki do lodów i mieszamy do odpowiedniej konsystencji, ewentualnie przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Lody malinowo-kokosowe z jogurtem 94

wyrzutów sumienia cieszyć się naturalną słodyczą owoców :) Składniki: 1 szklanka malin mrożonych 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego maliny do dekoracji Wszystkie składniki zmiksować na gładki mus. Ozdobić jogurtem i malinami. Podawać od razu :)  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 184

składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli (i nie tylko :) ) Pyszny mus jabłkowy z brzoskwiniami z dodatkiem imbiru to zdecydowanie nasz faworyt.  Były też tosty francuskie w wersji luksusowej z dodatkiem świeżo wysmażonej konfitury truskawkowej

SzczyptaSmaQ
Pure z dyni do słoików 171

papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut - do miękkości. 3. Dynię studzimy w uchylonym piekarniku, po czym obieramy ze skórki. 4. Miksujemy na gładki mus. 5. Pure przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy po 30 minut. Smacznego!!!   Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani
Gazpacho 127

sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Śniadania na cały tydzień! 155

mangowe Składniki: 200ml jogurtu greckiego lekkiego 1 dojrzałe mango 1 łyżka miodu 1 łyżka ziarenek Przygotowanie: Mango obrać ze skórki, oddzielić od pestki, zblendować.  W szklance nalewać naprzemiennie: mus z mango i jogurt. Na wierzchu polać miód i posypać ziarenka. Mam nadzieję, że moje propozycje choć trochę przypadły Wam do gustu. I pamiętajcie: naprawdę warto jeść śniadania

Cakes By Kejt
Panna cotta z musem owocowym 95

wstawić do lodówki do stężenia, na około 4 - 5 godzin, lub najlepiej na całą noc. Przed podaniem owoce rozgotowuję, miksuję oraz dodaję cukier do smaku. Tak przygotowany mus dodaję do panna cotty i gotowe :) Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Sposób serwowania deseru znalazłam na blogu Taste of passion

cucinare
Sernik na zimno II 142

ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić

cucinare
Ekologiczne płatki śniadaniowe Symbio 136

piekarnika, studzimy i gdy wystygną zupełnie-przesypujemy do szczelnie zamykanego słoika. Możemy jesć je z mlekiem, jak standardowe płatki śniadaniowe lub trochę zaszaleć. U mnie w towarzystwie jogurtu greckiego, musu z malin oraz świeżych malin i borówek

Zawsze głodna!
Deser truskawkowy 231

sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w nie wielkiej ilości wody i dodajemy pod koniec ubijania do  śmietany, podobnie jak cukier. Bitą śmietanę dzielimy na dwie części do pierwszej dodajemy mus truskawkowy i serek mascarpone. Gotową masę truskawkową układamy w pucharkach. Na wierzch szprycą wyciskamy pozostałą bitą śmietanę, którą wcześniej odłożyliśmy i dekorujemy ją truskawkami. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania