mus - 6353 przepisów (strona:303/424)

Truflowo - kokosowy mus ze zsiadłego mleka z karmelizowaną gruszką i śliwką 133

jako nutkę owocową użyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Smak jest zaskakujący, dzięki żelatynie zestalony, jednak bez przesady. Wspaniała alternatywa musu na śmietance lub jogurcie. Składniki: 400ml zsiadłego mleka 200ml mleczka kokosowego 100ml kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki

Cakes By Kejt
Łosoś w sosie brzoskwiniowym 117

Składniki na 4 osoby 4 kawałki łososia 5 brzoskwiń 1 cebula 150 g śmietany (18%) oliwa sól,pieprz Wykonanie 1 brzoskwinie zmiksować  do tego musu dodać pieprzu i soli do smaku oraz łyżkę oliwy . Następnie  w tym soku zamarynować kawałki łososia . Odstawiam rybę do lodówki na godzinkę . Niech sobie tam naciąga smaczków brzoskwiniowych. W tym czasie na patelni

Eli Gotowanie
Naleśnikowy tydzień: Naleśniki gryczane I i II 165

dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Naleśniki są bardzo elastyczne i nie wysychają, dzięki czemu można je przygotować także na później. Doskonale pasuje do nich zarówno farsz słodki (musy owocowe, dżemy, domowa nutella z daktyli), jak i farsze wytrawne (brokuł z fetą, szpinak czy soczewica z pomidorami). Według Tosi takie naleśniki są najlepsze, bo zwykle zjadała jednego, a gryczanych pożarła

Przepysznik - BLW i nie tylko
Knedle z truskawkami 217

Kolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w kompocie, a nawet w postaci zupy. Wszystkimi tymi przepisami, zdatnymi do tego, by podać je maluchowi od 8 miesięcy wzwyż (oczywiście, jeśli nie ma alergii), chętnie się z wami podzielę. Zatem wszystkich miłośników truskawek

Przepysznik - BLW i nie tylko
Placki z kaszą manną i truskawkami 172

ciasta. Smażyć na odrobinie oleju kokosowego bądź masła klarowanego lub oleju rzepakowym, na złoty kolor. Pyszne są same ze sobą, ale można je też polać miodem, syropem klonowym, albo musem owocowym. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Francuskie zawijaski z truskawkami. 163

szybkie! Składniki; 1 arkusz ciasta francuskiego 2 pudełeczka serka owocowego (ja użyłam almette )ale spokojnie może być ok 30 dag twarogu wymieszanego z 3 łyzakmi cukru i kilkoma łyzkami musu z truskawek. kilkanaście truskawek listki miety do dekoracji Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy  serkiem. (Zostawiamy kilka łyżeczek serka jeśli po upieczeniu chcemy ciastka nim udekorować)  Truskawki

Radość kipiąca uśmiechem.
Brownie z kaszy jaglanej i orzechami pekan. 104

zmniejszyć moc palnika i gotować, na małym ogniu, przez około 15 minut, do miękkości lub do momentu, gdy cała woda odparuje. Przestudzić. Zmiksować blenderem  do otrzymania gładkiego musu jaglanego.Wszystkie  pozostałe składniki na brownie przełożyć do naczynia, dodać zmiksowaną kaszę i zmiksować blenderem do połączenia się składników. Forme o wymiarach 16 x 26 cm (można tez uzyc

Radość kipiąca uśmiechem.
Tartaletki z duszonymi jabłkami. 97

natłuscic olejem, a następnie wylepić ciastem. Do srodka nałozyc jabłka a wierzch przykryc kolejnym kółkiem w któym możemy powycinać fantazyjne wzory. Tartaletek nie musimy przykrywac ciastem, możemy zostawić z musem na wierzchu. Jeśli mamy na wierzchu ciasto smarujemy je rozkłóconym białkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 min. w 180c. do czasu az będą ładnie przyrumienione. Po ostygnięciu

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik borówkowo-jogurtowy 196

mleko i wsypać żelatynę odstawić na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Borówki przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować na mus, odstawić. Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i zmiksować aby składniki się połączyły. Masę podzielić na dwie części. Do jednej częci

Monia miesza i gotuje
Szarlotka 192

przekładamy na kratkę, żeby nieco ostygło, dzięki temu nie zrobi się mokre i będzie idealnie chrupiące z wierzchu i od spodu. Podajemy posypane cukrem pudrem, z lodami, z musem malinowy, chyba, że nie możemy się doczekać – wtedy jemy od razu nie czekając na żadne dodatki (tak jak ja ;) ). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Malinowo gryczany tort wegański 148

zebrać tylko gęstą część z góry puszki, agar rozpuścić w niewielkiej ilości wody (max 3 łyżki). Ubić na sztywną pianę mleko kokosowe z agarem i cukrem, można dodatkowo dodać mus malinowy. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam

greenscarf
Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) 231

rozpuszczenia i zagotowania wody. Gotujemy ok. 5 minut do momentu lekkiego zgęstnienia syropu. Studzimy. Maliny miksujemy blenderem a następnie starannie przecieramy przez sito w celu pozbycia się pestek. Do musu malinowego dodajemy sok z cytryny i wlewamy przygotowany syrop i energicznie mieszamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie przelewamy do plastikowego pojemnika i umieszczamy w zamrażalce. Co ok. 30 minut

Słodka Strona
Top 7 sierpnia - najpopularniejsze przepisy 191

owocowo-orzechowe marzenie obiadowe z olejem lnianym A teraz czas na podium: 3. Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami  2. Owsianka pod musem z kiwi 1. Puszyste i ekspresowe placuszki kefirowe Dziękuję Wam za każdy komentarz, mail, wiadomości na fanpage. Dziękuję, że jesteście, gotujecie razem ze mną, czytacie, komentujecie, rozmawiacie. Dziękuję

Słodkie okruszki
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ ŚLIWKI 115

zapobiegając przy tym chorobom układu krążenia i serca 7. PYSZNY SMAK No a to chyba dla nas, wielbicieli słodkości – najważniejsze! Można przyrządzić z nich fantastyczne ciasta, desery, muffinki, musy, zapiekanki i powidła! Na blogu znajdziecie kilka śliwkowych pyszności! Warto zajrzeć! źródło głównego zdjęcia: Pinterest

Ostra na Słodko
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 165

Lidla”. To nowy produkt Lidla. Jeśli spotkacie się w sklepie z tymi sokami to gorąco polecamy. Są bardzo smaczne. Prowadzący, Paweł Małecki, opracował dla nas 5 przetworów do przygotowania: - mus jabłkowy z brzoskwiniami - konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną - jabłka karmelizowane - gruszki w syropie - powidła śliwkowe Wszystko to według swoich autorskich przepisów. Nie będziemy tutaj opisywać każdej rzeczy z osobna. Powiemy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania