mus - 6353 przepisów (strona:309/424)

Błyskawiczna galaretka z borówek amerykańskich 107

Zblendowałam dziś borówki amerykańskie i chciałam z nich zrobić galaretkę. Zmiksowałam poczekałam i nie musiałam dodawać żelatyny, bo mus sam zrobił się taki, że można było nożem kroić pektyny zrobiły swoje. Bez dodatku cukru

AZgotuj!
Mus jaglany z brzoskwiniami 153

opakowaniu. Wystudź. Do wystudzonej kaszy dodaj migdały namoczone w 0,5 szklanki gorącej wody ( zrób to wcześniej ) i cukier waniliowy. Całą zawartość wlej do ugotowanej kaszy i zblenduj na mus.  W rondlu umieść pokrojone brzoskwinie i podlej niewielką ilością wody, aby owoce nie przywarły do dna.  Nie trzeba dodawać żadnej substancji słodzącej. Przekładaj do szklanek warstwami. Pyszne

AZgotuj!
Śledź z musem z szarej renety 137

Śledzik  z musem z szarej renety. Każda porcja w osobnej szklaneczce (6 sztuk) Moja sugestia: aby pokroić śledzia w kosteczki ok centymetra.  Ja ułożyłam piramidkę z kawałeczków ok 4 x 4 cm. Ale niezbyt wygodnie się je.  Chyba, że całość przełożymy na spodeczek.  5 filetów śledziowych cebula różowa 100 ml białego wina jabłko szara reneta pieprz

AZgotuj!
Sernik z kaszą jaglaną - ciasto bezglutenowe 188

tortownicy wlej masę serową. Piecz w 180 stopniach ok 50-60 minut. Ciasto wystudź.  Zmiksuj brzoskwinie a  w niewielkiej ilości wrzącej wody rozprowadź żelatynę.   Zmieszaj z musem brzoskwiniowym. Wylej na ciasto i wstaw do lodówki

AZgotuj!
Knedle z truskawkami 235

jednej strony i 3-4 min z drugiej. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni i wsypać cukier. Knedle po wyjęci z wody obtaczać we wiórkach kokosowych i podawać z musem truskawkowym. Smacznego :) RADA: Jeżeli ktoś nie chce się bawić w zalepianie truskawek w ciasto, można ugotować puste knedle, a truskawki zmiksować z cukrem :)Będzie tak samo smacznie, a trochę mniej pracy

https:KKuchniaMniam
Ciasto z borówką amerykańską 175

Borówki dokładnie myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misce  i miksujemy.  Dodajemy mus borówkowy , przygotowaną żelatynę i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką

Pan i Pani Smith w kuchni
Muffiny cukiniowo-marchwiowe 107

dodaj marchewkę, cukinię i żurawinę, ponownie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Przełóż masę do foremek i piecz ok. 25 minut. * U mnie cukier brązowy. Można zastąpić ksylitolem lub musem bananowym

Corner With Recipes
Semifreddo truskawkowe 408

umieścić na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Miksować przez około 7 minut. Zdjąć z garnka i dalej miksować kolejne 7 minut, aż masa przestygnie. Truskawki zmiksować na mus. Kremówkę ubić. Delikatnie połączyć wszystko z masą. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Masę przelać do foremki, wstawić do zamrażalki na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.  Smacznego! Przepis pochodzi

Moja Galeria Smaku
Malinowa panna cotta z kokosem 187

wrzenia. Odstawić z palnika. Dodać maliny i żelatynę. Wymieszać dokładnie i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Ostygnięte włożyć w garnku do lodówki, mieszać co jakiś czas. Jak mus zacznie gęstnieć wylać na ciasteczkowy spód. Zostawić do stężenia w lodówce na cała noc. Wierzch można udekorować resztą ciasteczek i wiórkami kokosowymi

Moja Galeria Smaku
Pianka z musem jabłkowym i herbatnikami 164

Ciasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego, schłodzonego

Moja Galeria Smaku
Tropikalny pudding chia 109

mleczko i płatki kokosowe. Idealna propozycja na śniadanie, pudding przygotowujemy wieczorem, rano pozostaje jedynie ułożyć warstwy a jak się Wam bardzo spieszy można pominąć ten krok i ułożyć całość musu z mango na warstwie z chia bez tworzenia kilku warstw :) Super zdrowe śniadanie gotowe :) Składniki na 2 duże porcje: 4 łyżki nasion chia 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki syropu

Moja Galeria Smaku
Jaglanka na mleczku kokosowym z żurawiną 120

sklepach i warzywniakach pojawiła się już świeża żurawina. Proponuje przygotować z niej pyszną alternatywę dla owsianki, jaką jest jaglanka. Kasza jaglana gotowana na mleczku kokosowym z dodatkiem musu żurawinowego. Żeby zmniejszyć kaloryczność tego śniadania zamiast białego cukru użyłam ksylitolu, czyli cukru brzozowego. Warto w sezonie jesiennym spożywać żurawinę, gdyż pomoże walczyć z chorobami a także otyłością, gdyż jest niskokaloryczna

Moja Galeria Smaku
Naleśniki orkiszowe z wiśniami i pomarańczą 151

się zmniejszy. W zimnej wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Dodać 1-2 łyżki gorącego sosu, wymieszać i wlać do rondelka. Pogotować chwilę, aż sos zgęstnieje. Lekko ostudzić. Każdy naleśnik posmarować musem wiśniowo-pomarańczowym i zwinąć w ulubiony kształt. Przepis pochodzi z książki Konrada Gacy "Kuchnia

Moja Galeria Smaku
Deser czekoladowy z awokado 143

Kremowy mus czekoladowy na bazie awokado i banana z dodatkiem kakao. Dla mnie świetna alternatywa dla słodyczy. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1-2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) Awokado, banana obrać ze skórki. Z awokado

Moja Galeria Smaku
Deser jogurtowo-truskawkowy 378

szklanek. Odstawić do lodówki na minimum 30 min do zastygnięcia. Ja swoją zostawiłam na całą noc. Do rondelka przełożyć truskawki, dodać 1/2 łyżki ksylitolu*. Podgrzać przez chwilę, zmiksować. Mus truskawkowy ułożyć na warstwę jogurtową. Smacznego! * ksylitolu, cukru można dodać więcej jeżeli truskawki są kwaśne Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na każdą okazję

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania