mus - 6353 przepisów (strona:261/424)

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ 120

Budyń z kaszy jaglanej (bez dodatku cukru) jest bardzo prosty do zrobienia a przede wszystkim zdrowy. Idealny, lekkostrawny, bezglutenowy deser po obiedzie ze świeżymi owocami w sezonie letnim, musami owocowymi czy jak w moim przypadku z konfiturą z borówki amerykańskiej. Zasmakuje każdemu i temu dużemu i temu małemu ;) Do budyniu z kaszy jaglanej użyłam  konfitury z borówki amerykańskiej

Zrób to smacznie
Sernik czekoladowy z marcepanowymi różyczkami 144

Kilka dni temu mieliśmy kolejną rocznicę ślubu, jak zwykle chciałam przygotować coś innego, smacznego, wyszukanego Trafiło na przepis z Kwestii Smaku . Sernik co prawda zrobiłam bez musu, bo chciałam go ozdobić różyczkami marcepanowymi. Wyszedł obłędny jak wszystkie przepisy ze strony Kwestia Smaku. Składniki: Spód:   1 paczka (160 g - 190 g) czekoladowych ciastek z dziurką, 50 g roztopionego masła

Państwo Wojtczuk gotują
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 125

mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Biszkopt wyjmujemy z blachy dopiero po jego całkowitym wystudzeniu. Mus czekoladowy: czekoladę połamać na kosteczki i roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodawać po łyżce mascarpone, za każdym razem mieszając łyżką do połączenia się składników. Zimną śmietankę ubić

Państwo Wojtczuk gotują
Koktajl pietruszkowo - truskawkowy 165

kiwi. 2. Dodać sok z cytryny i 60 ml mleka ryżowego. Zmiksować na gładko. 3. Osobno zmiksować truskawki z 200 ml mleka ryżowego. 4. Do wysokiej szklanki wlać mus truskawkowy, następnie powoli uzupełnić koktajlem z pietruszki i kiwi. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU

Atlas Smaków
Waniliowa panna cotta 146

Przestudzoną mieszankę przelać do foremek na galaretki lub zwykłych miseczek. Schłodzić do całkowitego stężenia.   Po stężeniu ostrożnie wyjąć ją z foremek poklepując dłonią (powinna wyskoczyć). Podawać z musem owocowym (u mnie z czerwonych porzeczek). Smacznego!   Rada: By panna cotta łatwiej wychodziła z foremek, można foremkę zanurzyć na chwilkę we wrzątku. Równie dobrze można pozostawić panna cottę

Nastoletnie Wypiekanie
"CIASTA I DESERY GOTOWANIE KROK PO KROKU" RECENZJA 102

cenne porady autorki oraz krótki opis przygotowania wstępnego.  Książka została podzielona  na 5 rozdziałów, w których znajdziecie przepisy na:  Kremy i sosy ( np krem migdałowy, mus cytrynowy) Proste przepisy na proste ciasta ( np ciasto marmurkowe) Ciasta różne ( np Rolada  z dżemem, ciasto z makiem) Ciasteczka ( np makaronik z sosem karmelowym) Tarty ( np tarta cytrynowa

Kukuleczki
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 139

tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Boczniaki podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi i pomidorkami koktajlowymi. Makaron strozapretti z carpaccio

Food Square
Czekoladowe ptasie mleczko – czyli pyszna „mamałyga” :-) 306

się „rozjeżdżać”. Nie zmienia to faktu, że faktura ptasiego mleczka wyszła jak w oryginale, czyli posiadała drobne otworki, jakby była napowietrzona, była też niesamowicie lekka, jak najlżejszy mus. Mogłabym się tu zachwycać bez końca, ale jestem pewna, że jeden płatek żelatyny więcej załatwił by sprawę. Mam nadzieję, że nie będą nas bolały brzuchy, ponieważ od momentu wyjęcia ptasiego

Relaxtime
“Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem” – recenzja 149

młodymi marchewkami, puree z bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem z mango i krem sezamowy, pieczone gruszki z custardem, clafouti z owocami zdrowsza wersja snikersa,   Jaki lunch zabrałabym do pracy po lekturze drugiej części “Jedz

Ugotowane pozamiatane
Zimowy „deser” jogurtowy z jabłkami i orzechami 133

włoskich Przygotowanie: Jabłka obrałam i pokroiłam w niewielką kostkę. Wrzuciłam do rondelka, dodałam miód oraz cynamon i dusiłam w niewielkiej ilości wody dopóki jabłka nie rozpadły się praktycznie na mus a woda nie odparowała. Dodałam bardzo drobno posiekane orzechy i wymieszałam. Wystudziłam. W czasie duszenia jabłek łyżeczkę żelatyny rozpuściłam w niewielkiej ilości gorącej wody. W mikserze umieściłam jogurt, twaróg oraz

Kate's Kitchen
Panna cotta waniliowa z serduszkiem (Walentynki) 120

moja propozycja Wam się spodoba.  Taka panna cotta (*) jest niezwykle prosta, elegancko wygląda i po prostu kusi smakiem. Co o niej sądzicie? Ps. A tu wersja z musem truskawkowym - klik .   (4 porcje) 200 ml śmietanki 30% 300 ml mleka 3,2% 40g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa (lub inna czerwona

Di gotuje
Bananowe muffiny z kawałkami białej czekolady 116

pomocą widelca rozgnieć na papkę. Do naczynia wlej olej oraz mleko, dodaj banany i dokładnie zamieszaj. Do osobnej miski wsyp wszystkie suche składniki i wlej do nich bananowy mus. Zamieszaj, aż powstanie jednolite ciasto, a na koniec wmieszaj w nie 2/3 kawałków czekolady. Przygotowanym ciastem napełnij kolejno wszystkie papiloty, a wierzch każdej babeczki udekoruj jeszcze kilkoma kawałkami pozostałej 1/3 czekolady

Roślinna - blog wegański
Kawowo - czekoladowy deser z musem malinowym 98

siebie :-) Mój młody jak to przy weekendzie poprosił o deser, dla niego zrobiłam wersję z czekoladą, a dla nas wersję z czekoladą i kawą, a co. Do tego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1/2 szklanki mocnego/ostudzonego naparu kawy u mnie Caprissimo Belgique 250 g serka mascarpone 350 g śmietany kremówki

kruche babeczki
Degustacja w BelEtage 232

płonące owoce? smażone lody? Z tymi lodami muszę powiedzieć, że byłam blisko;) I rzeczywiście – deser wyglądał zjawiskowo! Były to orzechowe lody zapieczone w bezie z dodatkiem skórki limonki, polane musem truskawkowym i podane z macerowanymi truskawkami w pudrze truskawkowym. Beza lekka, piankowa, przyjemnie kwaskowata, na spodzie chrupiąca, świetnie się komponowała z lodami. Całość smakowała bajecznie, zresztą wyglądała również!  Cóż

Obiad gotowy
Latte z malinami 198

międzyczasie pyszną malinową latte... Składniki: 100ml mleka 0,5 szklanki malin 100ml świeżo zaparzonej kawy 2 łyżeczki cukru Maliny zagotować z cukrem. Mleko spienić. Na dno szklanki wyłożyć mus malinowy (jedną łyżkę syropu zostawić do dekoracji), wlać spienione mleko, cienką strużką przez środek wlać kawę. Mleczną piankę z wierzchu polać pozostałym syropem malinowym. Smacznego

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania