łyżki oleju kokosowego Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Banany obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do malaksera. Dodać daktyle, masło orzechowe, olej kokosowy i płatki jaglane. Zmiksować na gładki mus i przełożyć do pudełka na lody. Mrozić przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. kakaowa polewa: łyżka naturalnego kakao łyżeczka oleju kokosowego odrobina słodzidła popping z amarantusa Kakao, olej kokosowy
Kuchnia Elliedosładzać :) SKŁADNIKI (na 6 pojemniczków - całość 300 kcal ) 1 banan 300 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE Owoce miksujemy z sokiem z cytryny i przelewamy mus do foremek. Mrozimy kilka godzin. Foremkę przelewamy ciepłą wodą i wyciągamy sorbety. Jeśli mamy mrożone owoce - po prostu miksujemy z sokiem z cytryny i zjadamy :) Smacznego! Cały sorbet
Moje Kuchenne Rewelacjemieszamy podgrzewając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Przekładamy do naszego naczynia na deserek. Mango blendujemy na mus i dokładamy na przestudzony pudding. Na wierzchu dodajemy miąższ z marakui (licząc pół owocu na osobę
Karczma Honoriettybardzo smaczne i leciutkie placuszki. Są tak dobre, że można je po prostu wziąć do ręki i zajadać. Ale można też podać je z ulubioną konfiturą, syropem klonowym czy musem z owoców. Placki są doskonałe na śniadanie czy podwieczorek. Zapewniam Was, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Do placków wykorzystałam ekologiczną mąkę jaglaną oraz ksylitol
Zrób to smacznieprzepis Kasi, która robiła go wiele razy - jako deser lub szybką przekąskę do pracy. Zazwyczaj gdy zostawało mleko kokosowe z innych dań. Tym razem pudding podajemy z małym dodatkiem musu truskawkowego i świezymi truskawkami
Milion Smakówciasto nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć
Food Squarestopni. Studzimy. Pozostawiamy w formie (można jedynie lekko oddzielić biszkopt od papieru, by później łatwiej się kroiło) . Galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam
Smaki Na Talerzupomocą trzepaczki. Mieszać tak długo, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Schłodzić w lodówce przez noc. Przełożyć pudding do miseczek lub szklanek. Kilka malin odłożyć, resztę zmiksować blenderem na gładką masę. Mus malinowy wyłożyć na pudding, udekorować pozostałymi owocami. Smacznego! Z racji wakacji na blogu zapanuje cisza przez najbliższe dwa tygodnie. Być może uda mi się coś w międzyczasie wrzucić
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukru i solą na jasną, puszystą masę. 5. Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą (kąpiel wodna) i mieszaj, aż masa dobrze się ogrzeje. 6. Do masy dodaj mus rabarbarowy, sok i skórkę z cytryny - podgrzewaj, wciąż mieszając, prze ok 10min. Masa powinna odrobinę zgęstnieć. 7. Zdejmij miskę znad wrzątku, dodaj kawałki masła, wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPrzygotowanie: Do garnka wsypujemy płatki owsiane. Wlewamy wodę. Całość zagotowujemy, mieszamy. Jabłko obieramy ze skóry. Ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Owsiankę przekładamy do małych miseczek/szklaneczek. Na wierzchu układamy mus jabłkowy. Każdą porcję posypujemy cukrem kokosowym
Moja smaczna kuchniacukrem i listkami mięty przekładamy do garnka najlepiej z nieprzywierającym dnem. Mieszamy aż do zagotowania. Miksujemy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, a następnie rozpuszczamy dodając do niej mus malinowy. Jogurt hartujemy odrobiną owoców, wlewamy do reszty. Dodajemy roztopioną żelatynę, studzimy. Lekko zgęstniałą masą napełniamy miseczki i dekorujemy pozostałą czekoladą oraz listkami mięty. Odstawiamy w chłodne miejsce jeszcze na kilka
Kuchnia w czekoladzieszklanki płatków owsianych błyskawicznych, np. bezglutenowych (80 g) garść kwaśnych, suszonych owoców (np. wiśni, żurawiny, malin) odrobina soku z cytryny Banany obrać i zmiksować za pomocą blendera. Do musu bananowego dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane, wlać odrobinę soku z cytryny i wsypać pokrojone na mniejsze części suszone owoce. Całość dokładnie ze sobą wymieszać. Formę (o wymiarach
Ugotowaćmiksujemy, doprawiamy i gotowe. Jeśli nie macie blendera, miksera możecie spokojnie rozgnieść składniki widelcem, da radę i smakuje dobrze. Jedyna różnica to taka, że pasta nie jest gładkim musem, ale czy to konieczne?! Teraz tylko bagietka, pieczywo bezglutenowe lub duża łyżka, by jeść pastę prosto ze słoiczka. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipomidorowym 4. Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej 5. Bezglutenowe placuszki jaglane z nutą pomarańczy i dżemem z rokitnika 6. Placuszki jaglane z bananem i musem z mango 7. Zapiekanka z kaszy jaglanej z czarnym bzem i orzechowym krokantem
kulinarne odsłony patiTrend ten powoli przychodzi do Europy. Taką kawę najlepiej wypić na drugie śniadanie – jest wyjątkowo sycąca, ale równie świetnie sprawdzi się jako zdrowy deser, ponieważ bardzo przypomina aksamitny mus kawowy. Jestem ciekawa kto odważy się spróbować! Kremowa kawa z awokado: 1 duże, dojrzałe awokado 100 ml skondensowanego mleka słodzonego (niepełne pół szklanki) 200 ml wrzątku (niepełna szklanka) 3 płaskie
Poezja smaku