Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl

Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl

Na najwyższym piętrze Warszawskiego Powiśla spotkaliśmy się, aby przygotować kilka dań z królika, którego mięso w Polsce jest ciągle mało znane i tak mało popularne. W tajniki mięsa z królika wprowadził nas Przemek Błaszczyk - chef z Mańana Bistro & Wine Bar , uczestnik polskiej edycji Top Chef. Przemek podzielił nas na cztery grupy, a pracy zapowiadało się całe mnóstwo! Mieliśmy w sumie przygotować: - konfitowane skoki królika z espumą ziemniaczaną i cassoulet z trzema rodzajami kiełbasek, - bulion na król... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.