mus - 6353 przepisów (strona:239/424)

Proteinowe, malinowe smoothie bowl :) 164

napoju roślinnego  Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj/zblenduj na gładką masę.  Podawaj z wybranymi dodatkami. U mnie: granola paleo, maliny mrożone, surowe ziarna kakaowca, chipsy kokosowe, mus kokosowy

Zdrowie na języku :P
Jak zrobić dżem? 291

pasteryzacja jest spoko, to należy zająć się samym dżemem. Lubię taki, gdzie są kawałki owoców. Jak będę stara i nie będę miała zębów, to sobie będę produkować gładkie musy. Oczywiście nie neguję, jeśli ktoś wszystko zmieli na gładko. Zawsze zostawiam sobie około 1,5 kg owoców w całości, które wrzucam na 10 min przed końcem przygotowywania dżemów. Owoce się

ladykitchen
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 194

dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypany mąką blat. chwilkę zagnieć, aby je odgazować, bo czym podziel na pół, rozwałkuj w prostokąt na grubość około 5 mm i posmaruj

greenscarf
Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” 183

średnicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać. Krem: 2. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Truskawki zmiksować na mus. 4. Gdy galaretka będzie już ostygnięta, ale jeszcze nie będzie tężeć, ubić śmietankę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Do ubitej śmietanki, cały czas mieszając mikserem, wlewać galaretkę. Następnie dodać

Mała Cukierenka
Czekoladowy pudding z tapioki z malinami 170

albo wypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym dla przełamania smaku. Muszę powiedzieć, że wg mnie jest smaczniejszy niż ten z chia. Smakuje świetnie na zimno, więc jest to idealna opcja na letni deser lub na drugie

Fabryka pomysłów
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 110

likierem. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo budyń cały czas mieszając. Gdy składniki się zmieszają dodać kokos. Wymieszać. Przygotowujemy masę porzeczkową: Porzeczki zmiksować na gładki mus. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia

Kuchnia w oparach
Znajomi Znajomych i nowe pyszne menu 123

pieczony w korzennymi przyprawami, podany  z obłędnym palonym brokułem. Boska jest też pizza na cienkim cieście :). Bardzo smakował mi również deser, czyli sernik ze świeżym imbirem, podany z musem z mango. Dostałam nawet kawałek na wynos 💗. Reasumując, od teraz Znajomi Znajomych, to nie tylko klubokawiarnia, ale bardzo sympatyczny lokal, gdzie można zjeść bardzo fajną i smaczną autorską kuchnię. Widać

Kulinarne przygody Gatity
Mus z jabłek na zimę i nie tylko 141

roku nie będzie kłopotu z owocami. Z pierwszych jabłek już teraz przygotowuję mus jabłkowy, który ląduje w słoikach. W zimowe dni z chęcią sięgam po słoiki i cieszymy się szarlotkami. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Orzeźwiający pijany melon 155

mrozimy ok. 1-2 godzin. Cukier gotujemy z wodą i mięt na syrop, studzimy. Melona wyjmujemy z zamrażarki, przekładamy do blendera lub rozdrabniacza, dodajemy kostki lodu i miksujemy na mus. Łączymy z sokiem z limonki, syropem i rumem

Bon appetit mon amie
Pieczone "nuggetsy" z cukinii 129

odkładają się metale ciężkie. W kuchni cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Ja przygotowuję z niej dania wytrawne - placki, potrawki, tosty, zapiekanki, ale także desery - pyszne kakaowe brownie czy musy owocowe.  Dosyć o cukinii, przejdźmy do konkretów :D  PIECZONE "NUGGETSY" Z CUKINII Czas przygotowania 25 minut z pieczeniem Cukinia Jajko Płatki jaglane Mąka orkiszowa Oregano, sól, pieprz Cukinię pokroić

HealthyCreations
Torcik truskawkowy z ciasteczkami Oreo 121

Ciasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis

AleTorcik
Kasza jaglana z truskawkami 88

sicie, gotujemy w wodzie około 20 minut. Odcedzamy ją, studzimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego umyte i obrane truskawki, mleko i cukier. Wszystko miksujemy na gęsty mus. Jeżeli chodzi o ilość mleka i ilość cukru, może być różna w zależności od słodkości truskawek i ich soczystości. Zróbcie jak, żeby konsystencja i smak Wam pasowały

Kardamonovy
Malinowy pudding chia 105

magiczny żelują płyny, przygotowuję go czasami nawet po kilka razy w miesiącu. Szczególnie latem, kiedy owoców jest pod dostatkiem. Ostatnio moją ulubioną wersją puddingu chia jest ta z malinowym musem. Ale wystarczy zmiksować wszelkie inne ulubione owoce, np. jagody, czy truskawki i połączyć je z mlekiem kokosowym oraz nasionami chia. Dzięki temu pudding jest jeszcze lepszy i bardziej uzależniający! Plus

Food Square
Galaretka z czarnej porzeczki 123

niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie  semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno  albo  sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki . Pyszny jest też   bardzo prosty koktajl z czarnej porzeczki . A tymczasem zapraszam Was po przepis na galaretkę  z czarnej porzeczki. Galaretka  z czarnej porzeczki Czas

Kulinarne przygody Gatity
Lemoniada porzeczkowa 194

lodu W rondelku zagotować wodę z ekstraktem waniliowym i cukrem, gotowa 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia. Porzeczki zbenderowac. Przecisnąć prze sitko, resztki z sitka wyrzucić. Połączyć syrop cukrowy z musem porzeczkowym oraz sokiem pomarańczowym. Odłożyć do lodówki. Do szklanek nalewać syrop do polowy szklanki, wrzucić plasterek cytryny, lód, listki mięty. Dopełnić wodą

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania