dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypany mąką blat. chwilkę zagnieć, aby je odgazować, bo czym podziel na pół, rozwałkuj w prostokąt na grubość około 5 mm i posmaruj
greenscarfśrednicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać. Krem: 2. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Truskawki zmiksować na mus. 4. Gdy galaretka będzie już ostygnięta, ale jeszcze nie będzie tężeć, ubić śmietankę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Do ubitej śmietanki, cały czas mieszając mikserem, wlewać galaretkę. Następnie dodać
Mała Cukierenkaalbo wypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym dla przełamania smaku. Muszę powiedzieć, że wg mnie jest smaczniejszy niż ten z chia. Smakuje świetnie na zimno, więc jest to idealna opcja na letni deser lub na drugie
Fabryka pomysłówlikierem. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo budyń cały czas mieszając. Gdy składniki się zmieszają dodać kokos. Wymieszać. Przygotowujemy masę porzeczkową: Porzeczki zmiksować na gładki mus. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia
Kuchnia w oparachpieczony w korzennymi przyprawami, podany z obłędnym palonym brokułem. Boska jest też pizza na cienkim cieście :). Bardzo smakował mi również deser, czyli sernik ze świeżym imbirem, podany z musem z mango. Dostałam nawet kawałek na wynos 💗. Reasumując, od teraz Znajomi Znajomych, to nie tylko klubokawiarnia, ale bardzo sympatyczny lokal, gdzie można zjeść bardzo fajną i smaczną autorską kuchnię. Widać
Kulinarne przygody Gatityroku nie będzie kłopotu z owocami. Z pierwszych jabłek już teraz przygotowuję mus jabłkowy, który ląduje w słoikach. W zimowe dni z chęcią sięgam po słoiki i cieszymy się szarlotkami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniemrozimy ok. 1-2 godzin. Cukier gotujemy z wodą i mięt na syrop, studzimy. Melona wyjmujemy z zamrażarki, przekładamy do blendera lub rozdrabniacza, dodajemy kostki lodu i miksujemy na mus. Łączymy z sokiem z limonki, syropem i rumem
Bon appetit mon amieodkładają się metale ciężkie. W kuchni cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Ja przygotowuję z niej dania wytrawne - placki, potrawki, tosty, zapiekanki, ale także desery - pyszne kakaowe brownie czy musy owocowe. Dosyć o cukinii, przejdźmy do konkretów :D PIECZONE "NUGGETSY" Z CUKINII Czas przygotowania 25 minut z pieczeniem Cukinia Jajko Płatki jaglane Mąka orkiszowa Oregano, sól, pieprz Cukinię pokroić
HealthyCreationsCiasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis
AleTorciksicie, gotujemy w wodzie około 20 minut. Odcedzamy ją, studzimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego umyte i obrane truskawki, mleko i cukier. Wszystko miksujemy na gęsty mus. Jeżeli chodzi o ilość mleka i ilość cukru, może być różna w zależności od słodkości truskawek i ich soczystości. Zróbcie jak, żeby konsystencja i smak Wam pasowały
Kardamonovymagiczny żelują płyny, przygotowuję go czasami nawet po kilka razy w miesiącu. Szczególnie latem, kiedy owoców jest pod dostatkiem. Ostatnio moją ulubioną wersją puddingu chia jest ta z malinowym musem. Ale wystarczy zmiksować wszelkie inne ulubione owoce, np. jagody, czy truskawki i połączyć je z mlekiem kokosowym oraz nasionami chia. Dzięki temu pudding jest jeszcze lepszy i bardziej uzależniający! Plus
Food Squareniej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów - na przykład boskie semifreddo z czarną porzeczką , dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno albo sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki . Pyszny jest też bardzo prosty koktajl z czarnej porzeczki . A tymczasem zapraszam Was po przepis na galaretkę z czarnej porzeczki. Galaretka z czarnej porzeczki Czas
Kulinarne przygody Gatitylodu W rondelku zagotować wodę z ekstraktem waniliowym i cukrem, gotowa 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia. Porzeczki zbenderowac. Przecisnąć prze sitko, resztki z sitka wyrzucić. Połączyć syrop cukrowy z musem porzeczkowym oraz sokiem pomarańczowym. Odłożyć do lodówki. Do szklanek nalewać syrop do polowy szklanki, wrzucić plasterek cytryny, lód, listki mięty. Dopełnić wodą
Moja Galeria Smakuprzy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest na talerzu w postaci małej kopuły/kopczyka – w zależności od naczynia jakiego użyjemy do jej przygotowania do tego często możemy dostać mus owocowy do polania, karmel, czekoladę… Możliwości jest wiele :) Panna cotta wspaniale nadaje się jako deser na ciepłe letnie dni, po pierwsze nie trzeba włączać ani na chwilę piekarnika
CiastkozercyBiałka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą serową. Wylewamy ją do formy i pieczemy 60 min. 6. W międzyczasie odcedzamy morele z wody i blendujemy na gładki mus z jogurtem. Po 50 minutach pieczenia polewamy nią sernik i zapiekamy 10 minut jeszcze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu