mus - 6353 przepisów (strona:239/424)

Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 198

dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypany mąką blat. chwilkę zagnieć, aby je odgazować, bo czym podziel na pół, rozwałkuj w prostokąt na grubość około 5 mm i posmaruj

greenscarf
Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” 187

średnicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać. Krem: 2. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Truskawki zmiksować na mus. 4. Gdy galaretka będzie już ostygnięta, ale jeszcze nie będzie tężeć, ubić śmietankę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Do ubitej śmietanki, cały czas mieszając mikserem, wlewać galaretkę. Następnie dodać

Mała Cukierenka
Czekoladowy pudding z tapioki z malinami 172

albo wypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym dla przełamania smaku. Muszę powiedzieć, że wg mnie jest smaczniejszy niż ten z chia. Smakuje świetnie na zimno, więc jest to idealna opcja na letni deser lub na drugie

Fabryka pomysłów
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 115

likierem. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo budyń cały czas mieszając. Gdy składniki się zmieszają dodać kokos. Wymieszać. Przygotowujemy masę porzeczkową: Porzeczki zmiksować na gładki mus. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia

Kuchnia w oparach
Znajomi Znajomych i nowe pyszne menu 125

pieczony w korzennymi przyprawami, podany  z obłędnym palonym brokułem. Boska jest też pizza na cienkim cieście :). Bardzo smakował mi również deser, czyli sernik ze świeżym imbirem, podany z musem z mango. Dostałam nawet kawałek na wynos 💗. Reasumując, od teraz Znajomi Znajomych, to nie tylko klubokawiarnia, ale bardzo sympatyczny lokal, gdzie można zjeść bardzo fajną i smaczną autorską kuchnię. Widać

Kulinarne przygody Gatity
Mus z jabłek na zimę i nie tylko 144

roku nie będzie kłopotu z owocami. Z pierwszych jabłek już teraz przygotowuję mus jabłkowy, który ląduje w słoikach. W zimowe dni z chęcią sięgam po słoiki i cieszymy się szarlotkami. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Orzeźwiający pijany melon 158

mrozimy ok. 1-2 godzin. Cukier gotujemy z wodą i mięt na syrop, studzimy. Melona wyjmujemy z zamrażarki, przekładamy do blendera lub rozdrabniacza, dodajemy kostki lodu i miksujemy na mus. Łączymy z sokiem z limonki, syropem i rumem

Bon appetit mon amie
Pieczone "nuggetsy" z cukinii 130

odkładają się metale ciężkie. W kuchni cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Ja przygotowuję z niej dania wytrawne - placki, potrawki, tosty, zapiekanki, ale także desery - pyszne kakaowe brownie czy musy owocowe.  Dosyć o cukinii, przejdźmy do konkretów :D  PIECZONE "NUGGETSY" Z CUKINII Czas przygotowania 25 minut z pieczeniem Cukinia Jajko Płatki jaglane Mąka orkiszowa Oregano, sól, pieprz Cukinię pokroić

HealthyCreations
Torcik truskawkowy z ciasteczkami Oreo 125

Ciasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis

AleTorcik
Kasza jaglana z truskawkami 94

sicie, gotujemy w wodzie około 20 minut. Odcedzamy ją, studzimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego umyte i obrane truskawki, mleko i cukier. Wszystko miksujemy na gęsty mus. Jeżeli chodzi o ilość mleka i ilość cukru, może być różna w zależności od słodkości truskawek i ich soczystości. Zróbcie jak, żeby konsystencja i smak Wam pasowały

Kardamonovy
Malinowy pudding chia 110

magiczny żelują płyny, przygotowuję go czasami nawet po kilka razy w miesiącu. Szczególnie latem, kiedy owoców jest pod dostatkiem. Ostatnio moją ulubioną wersją puddingu chia jest ta z malinowym musem. Ale wystarczy zmiksować wszelkie inne ulubione owoce, np. jagody, czy truskawki i połączyć je z mlekiem kokosowym oraz nasionami chia. Dzięki temu pudding jest jeszcze lepszy i bardziej uzależniający! Plus

Food Square
Galaretka z czarnej porzeczki 125

niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie  semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno  albo  sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki . Pyszny jest też   bardzo prosty koktajl z czarnej porzeczki . A tymczasem zapraszam Was po przepis na galaretkę  z czarnej porzeczki. Galaretka  z czarnej porzeczki Czas

Kulinarne przygody Gatity
Lemoniada porzeczkowa 197

lodu W rondelku zagotować wodę z ekstraktem waniliowym i cukrem, gotowa 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia. Porzeczki zbenderowac. Przecisnąć prze sitko, resztki z sitka wyrzucić. Połączyć syrop cukrowy z musem porzeczkowym oraz sokiem pomarańczowym. Odłożyć do lodówki. Do szklanek nalewać syrop do polowy szklanki, wrzucić plasterek cytryny, lód, listki mięty. Dopełnić wodą

Moja Galeria Smaku
Panna cotta 425

przy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest na talerzu w postaci małej kopuły/kopczyka – w zależności od naczynia jakiego użyjemy do jej przygotowania do tego często możemy dostać mus owocowy do polania, karmel, czekoladę… Możliwości jest wiele :) Panna cotta wspaniale nadaje się jako deser na ciepłe letnie dni, po pierwsze nie trzeba włączać ani na chwilę piekarnika

Ciastkozercy
Sernik z kulkami i polewą morelową 141

Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą serową. Wylewamy ją do formy i pieczemy 60 min. 6. W międzyczasie odcedzamy morele z wody i blendujemy na gładki mus z jogurtem. Po 50 minutach pieczenia polewamy nią sernik i zapiekamy 10 minut jeszcze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania