Przepis na ten spód znalazłam w babcinym zeszycie. Pamiętam, że babcia zawsze to ciasto robiła z domowym musem jabłkowym. Ja zrobiłam z całymi jabłkami i posypałam cynamonem. Bardzo mi smakuje ale już wiem, że z półtora porcji będę musiała robić. Dzisiaj przepis wstawię w innej formie, w formie zdjęcia + moje dopiski pod zdjęciem. Mam nadzieje, że Wam zasmakuje. O to przepis: Wykładamy jabłka na ciasto, posypujemy cynamonem i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika, pieczemy do tzw. suchego patyczka.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)
Pozdrawiam
Ania