mule - 306 przepisów (strona:14/21)

Hiszpańska Paella z małżami 214

Paellę czyt. paeję - pokochałam będąc w Hiszpanii ubiegłego lata i teraz często gości na naszym stole z różnymi dodatkami. Ta dzisiejsza jest z delikatnymi mulami jakimi są małże chirlas oraz z grillowanymi małżami - omułkami. Chirlas czyli małże małe ok. 2-4 cm w kolorze kremowym ( małże ) i szarawym ( muszla ) przeważnie używane do potraw z ryżem na sypko

Moje Małe Czarowanie
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. III - Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia" 186

ciężko mi się przekonać. Wolałabym więc, żeby kosztem tych przepisów było więcej dań wegetariańskich i mięsnych. Może jednak trzeba podejść do tematu inaczej i spróbować się zaprzyjaźnić z mulami? Może możecie polecić jakąś dobrą knajpę w Warszawie, gdzie kucharz odczaruje dla mnie owoce morza?Wracając jednak do książki, wydana jest ładnie i w moim stylu, choć od strony

W kuchni wieczorem
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 186

sosie śmietanowo-pomidorowym. Proste danie, ale jako, że jestem wielką fanką sosów śmietanowych to chętnie zamówiłabym ten makaron jeszcze raz.  Jako ostatnie danie główne otrzymałyśmy makaron z mulami, pomidorami koktajlowymi, szparagami i owczym serem . Lubię owoce morza, ale to połączenie chyba nie zdobędzie mojego serca. Zjadłam większość, ale najbardziej ucieszyła mnie obecność szparagów.  Ania w przeciwieństwie

Pasja Smaku
Krewetki w sosie śmietanowyo szpinakowym 103

Bardzo dobre danie, szybko i pysznie. Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekany czosnek. Smażyć dosłownie chwilkę. Następnie dodać szpinak i smażyć aż zmięknie. Pomidorki przekroić na

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kozim serem i figami 203

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z gruszką i kozim serem 294

Sałatka z gruszką i kozim serem sprawdzi się świetnie na kolację albo śniadanie. Przypomnieliśmy sobie o tej sałatce przeglądając przepisy w internecie. Do jej przygotowania potrzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mohito – najpopularniejszy drink na świecie 236

Mohito to chyba jeden z najpopularniejszych drinków na świecie . Jest on serwowany praktycznie w każdym barze. Dla jednych jego przygotowanie wyda się czasochłonne dla innych raczej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielone małże nowozelandzkie w winie 158

Uwielbiam owoce można za dwie rzeczy: za ich niesamowity smak i za to jak z niewielką ilością składników można z nich wyczarować pyszne danie. I tak

Kulinarne przygody Gatity
Tajskie curry z małżami 163

Tajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My

Pociąg Do Kuchni
Małże w białym winie i śmietanie 232

Sylwester a potem karnawał to najlepszy okres na inne, niecodzienne jedzenie, na szybkie dania z rożnych stron świata, które mile zaskoczą gości. Dzisiaj zapraszam na ekspresową

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Małże w winie i pomidorach 204

Nie samymi świętami człowiek żyje... dlatego postanowiłam zrobić dzisiaj przerwę i wrócić do codziennych dań. A że udało mi się ostatnio kupić w bardzo dobrej cenie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Owoce morza w tempurze 216

Do przygotowania owoców morza w tempurze najlepiej sprawdza się ... mąka tempura. W sieci można znaleźć wiele przepisów na tempurę ze zwykłej mąki, jednak to nie jest

Tajskie smaki
Ryby i owoce morza 187

Kotlety ze śledzia Czytaj dalej »

Gotuj z Misiem
Karp duszony w kapuście kiszonej 195

doprawioną kapustę ze skórką cytrynową i suszonym śliwkami. Co więcej, karp duszony w kapuście kiszonej jest mocno przyprawiony majerankiem – nie ma mocnych, żeby hejterzy karpia powiedzieli, że czuć muł ;) tak w ogóle to rozprawmy się wreszcie z mitem, że karpia czuć mułem – nie! jeśli kupicie dobrego karpia, ze sprawdzonego źródła (polecam Milickiego lub świeżo złowione z pobliskich gospodarstw

Pociąg Do Kuchni
Karp w maśle 717

Złociste i aromatyczne kawałki karpia. Obtoczone w mące i usmażone na maśle. Oprószone natką pietruszki. Tradycyjna potrawa na każdym wigilijnym stole. Tak przygotowany karp smakuje wybornie, nie ma posmaku mułu. Polecam! Składniki: 1,5 kg karpia lub płatów karpia; 200 g masła; 2 duże cebule; Przyprawa do ryb; Mąka; 1/2 pęczka natki pietruszki - opcjonalnie. Sposób przygotowania: Karpia oczyścić z łusek(...)wierzchu rybę można oprószyć koperkiem, pietruszką, koperkiem i pietruszką lub nie posypywać w ogóle. Dzięki obłożeniu karpia solą i cebulą zyskuje on na smaku i traci zapach i posmak mułu. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska