 Sum z pieczarkami pod śmietaną 250
Sum z pieczarkami pod śmietaną 250radom znawców postanowiłam ją zapiec z grzybami i śmietaną. Okazało się że sum w smaku jest bardzo podobny do karpia, ale bardziej delikatny, mięsny i nie ma tego zapachu mułu. To była całkiem przyjemna potrawa.Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik Smażony karp wigilijny i jak błyskawicznie usunąć śluz z ryby 3066
Smażony karp wigilijny i jak błyskawicznie usunąć śluz z ryby 3066poprawić jego smak.Wystarczy sprawionego karpia pokrojonego w dzwonka posolić i obłożyć plastrami cebuli,wystawic na balkon na cała noc ,albo i dłużej.Ten prosty zabieg całkowicie zabija niesmaczny posmak mułu.Polecam! Karpia uwielbiam i nie wyobrażam sobie wigilii bez tej arcysmacznej rybki.Przez całe lata najbardziej znienawidzoną czynnością przy sprawianiu karpia i myciu jest pozbawianie go śluzu.Istnieją na to różne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Lin w smietanie 200
Lin w smietanie 200sosu smietanowego jak lin wlasnie.Ma bardzo smaczne,delikatne ,biale i raczej chude mieso.Ryba bardzo podobna w smaku do karpia,choc nie tak tlusta i jeszcze delikatniejsza,traci jednak mulem tak jak karp.Pokryta okropnym ,w duzej ilosci sluzem z bardzo drobna luska.Na szczescie ryby nie musisz skrobac,bo najlepiej usmazyc ja z luska.Delikatne i drobniutkie luski rozpuszczaja sie podczas smazenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Snikers na imieninowe przyjęcie 238
Snikers na imieninowe przyjęcie 238przepadam za karpiem, na wigilie unikam go jak tylko umiem. Tym razem jednak zaryzykowałam i opłaciło się. Karp kazał się smaczny, nie czuć było typowego smaku mułu, nie był może tak rewelacyjny w smaku jak amur czy łosoś, ale nie należy wybrzydzać. Na osłodzenie popołudniowego serwowania podałam ciasto- snikers. Bardzo go lubię z powodu różnorodności smaków, orzechów, śmietankowej masy
ciastkarnia na kruchym spodzie