Muffinki marchewkowe polecam każdemu. Wiem, że wydawać by się mogło, że to banał jakich wiele .... Ale prostota jak zwykle - NAJLEPSZA ! Ja zwykle muffiny marchewkowe robię wtedy, kiedy wyciskam sok z marchwi. Nigdy nie wyrzucam tych suchych marchewkowych wiórek. Jeżeli jednak nie macie sokowirówki, zetrzyjcie marchew na tarce o drobnych oczkach i odciśnijcie sok. Przepis podstawowy na muffinki wzięłam(...)suche, tj.: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier. W drugim naczyniu zmiksować jajka, jogurt, śmietanę olej oraz tartą marchew. Do składników mokrych dodać składniki suche - wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto muffinkowe, do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C przez 25 minut. Upieczone muffinki ostudzić. Muffinki udekorować wedle uznania lukrem lub polewą
kolorowotorcikowokolejne muffinki!Muffinki , babeczki , cupcakes to desery, które chyba każdy lubi!Pyszne , delikatne , kakaowe ciasto …. śmietankowy krem … mus z truskawek … posypane waniliowym cukrem pudrem!Robi się je niezwykle szybko i tak samo szybko znikają! Coś pysznego! SKŁADNIKI:( na ok. 8 szt )MUFFINKI:- jajko – 1 szt.- cukier – 3 łyżki- mąka pszenna – 0,5 szklanki- woda(...)łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaKREM :- śmietana 36% – 200 ml- cukier puder waniliowy – 50 g- truskawki – 100 g- cukier – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MUFFINKI: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych
Ostra na SłodkoSzybko, smacznie i prosto. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z miodem na gładką masę. Dodać jajka, olejek cytrynowy, skórkę
Kuchnia Pokoleńsody szczypta soli 4-6 łyżek wody 60 g owoców niskowęglowodanowych np. maliny, borówki, jagody, porzeczki opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Przygotować silikonowe foremki na muffinki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę(...)kcal, B 26 g, W 6 g, T 98 g. BTW 1 babeczki: 58g, 171 kcal, B 9 g, W 1 g, T 16g. Artykuł OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFWszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i na zwykłe łasuchowanie również. Podnosi poziom cukru i endorfin! Przepis na nie pochodzi ze Złotej Księgi Czekolady. Składniki na 20 sztuk: Muffinki(...)jajka • 1 gorzka czekolada • 4 łyżki śmietanki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy • 200 g masła • 300 g cukru pudru • 100 g kakao • 100 ml mleka Wykonanie: Muffinki • Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. • Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na biały krem, dodać jajka. • Wsypywać powoli mąkę z proszkiem
To co kochamdlatego spieszę z ich recenzją :) Testy wyszły pozytywne, przyjemne i smaczne. Nie przedłużając zapraszam zainteresowanych do mojej oceny, która być pozwoli Wam zdecydować czy warto spróbować tychże produktów :) BEZGLUTENOWE MUFFINKI JAGODOWE kurze jajo * margaryna (olej palmowy, olej słonecznikowy, woda, sól, emulgatory: lecytyna z nasion słonecznika, sok z cytryny) * cukier trzcinowy (15%) * jagody/borówki (15%) * mąka ryżowa * mąka kukurydziana * skrobia(...)pieczenia z kamieniem winnym (skrobia kukurydziana, substancja zakwaszająca: winian potasu, środek spulchniający: wodorowęglan sodu) * antyoksydant: kwas cytrynowy * aromat naturalny * sól morska W paczuszce znajdują się dwie bezglutenowe, ekologiczne muffinki. Każda zapakowana jest w papierową papilotkę i waży 70 g. Po otwarciu opakowania wyczułam naturalną woń świeżego słodkiego wypieku. Nie poczułam waniliowego aromatu czy dodanych jagód. Muffinki są raczej standardowego
Zdrowie na języku :Pwiem czemu na blogu nie pojawił się jeszcze żaden przepis na muffinki, więc kiedyś musi być ten pierwszy raz... oto są - jogurtowe pyszności z fioletowymi kleksami z jagód! Jestem osobą, która nie lubi się rozdrabniać. Jeśli gotuję, to naprawdę porządne porcje, by dania starczyło chociaż na 2 dni, gdy piekę, to dużą blachę ciacha. Ale są też dni, gdy lubię(...)małe porcyjki słodkości jak np. serniczki lub muffinki, Gdy w domu zostało jeszcze sporo jagód postanowiłam upiec te jogurtowe kąski właśnie z ich użyciem. Są świetne - delikatne, z chrupiącą skórką, i ślicznymi fioletowymi plamkami od jagód. Mimo, że nie są najpiękniejsze, to wynagradzają to smakiem, zaufajcie mi. :) Do tych muffinek możecie dorzucić dowolne owoce np. maliny, jeżyny, drobno pokrojone
Cooking MonsterOpis: Muffinki z jagodami to bardzo lekki, delikatny i słodki deser. Jagody również uważane są za delikatny owoc, więc doskonale komponują się z delikatnym smakiem muffinki. Muffinki z jagodami są jednymi z najpopularniejszych rodzajów babeczek w Anglii oraz w Stanach Zjednoczonych. W wielu cukierniach zachwycają swoim smakiem oraz wyglądem. Dlaczego więc nie przygotować tych pyszności samemu? W sezonie letnim możemy(...)łączymy z jagodami. Formę na muf finki wykładamy papilotkami i wypełniamy je prawie do końca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Muffinki smakują najlepiej zaraz po upieczeniu. Możemy je udekorować wedle uznania, np. posypać cukrem pudrem, przygotować lukier Artykuł Muffinki z jagodami pochodzi z serwisu FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWitajcie :) ostatnio mam przyjemność testowania bardzo fajnych bezglutenowych produktów firmy Incola. Tym razem postanowiłam wypróbować mąkę jaglaną z której upiekłam pyszne wytrawne muffinki z dodatkiem szynki i koperku. Przyznam się szczerze że nigdy nie próbowałam mąki jaglanej , jestem mile zaskoczona bo muffinki wyszły bardzo delikatne i lekkie. Na pewno mąkę jaglana wypróbuję jeszcze do upieczenia jakiegoś ciasta. Do upieczenia(...)szczypiorek, oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać. Nakładać ciasto do 3/4 wysokości foremki. Piec w temperaturze 175/180 stopni około 15/ 20 minut do suchego patyczka. ( Gdy do muffinki włożycie patyczek do szaszłyka i będzie suchy to znaczy że muffinki są upieczone. Muffinki podałam z sosem czosnkowym. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliCoś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe Kajmakowe muffinki wkładką i … bonusem w postaci kajmakowej polewy. Pokochają je nie tylko dzieci. Ciasto nie jest za słodkie, więc przyjemnie równoważy słodycz samej masy kajmakowej. Ale jeśli wolicie mało słodkie muffinki możecie jeszcze ograniczyć ilość cukru. Nie napracujecie się przy nich, jak to przy muffinkach. Wystarczy kwadrans na przygotowanie, kolejny(...)pieczenie i już można się nimi cieszyć. Polecam. Kajmakowe muffinki Składniki: 230 g masy krówkowej 125 g masła lub margaryny 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0.5 szklanki mleka 150 g cukru 2 jajka szczypta soli Przepis: W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy jajka i mleko. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i sól. Do sypkich
Gotowanie-ukZostały Ci resztki z obiadu? Zrób mini frittaty czyli omleciki pieczone w foremce na muffinki. Pyszne, poręczne, w sam raz do pracy lub szkoły. Po obiedzie zostało Ci trochę resztek. Za mało, żeby starczyło na kolejny posiłek, zresztą nie lubisz codziennie jeść tego samego. Ale przecież nie wyrzucisz jedzenia. Co robić? Zrób mini frittaty i zabierz je do pracy(...)dziecku do szkoły! Mini frittaty to takie małe jajeczne omleciki pieczone w foremce na muffinki, nazywane również jajecznymi muffinkami. Robi się je banalnie prosto. Wystarczy foremkę na muffinki wypełnić dowolnymi składnikami, zalać rozbełtanym jajkiem i upiec z piekarniku. Jako nadzienie do frittaty możesz wykorzystać to, co zostało Ci z obiadu - warzywa gotowane czy takie z patelni, kawałek ryby czy mięsa
Chilli Czosnek i Oliwarazem robimy odstępstwo od reguły, która mówi, że to Marcin robi muffinki. Postanowiłam zrobić muffinki na bazie ciasta z babki wielkanocnej. Podobno wyszła bardzo dobra. Pomyślałam, dlaczego by nie zrobić jej w wersjach mini, z dodatkiem pysznego kajmaku i niespodzianką w środku? Myślę, że będzie nadawać się do święconki 40 min 15 muffinek składniki: 100 g masła 2/5 szklanki mąki(...)garnuszku. Dodajemy połowę mąki oraz połowę kremówki i dokładnie mieszkamy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz pozostałą mąkę oraz kremówkę i wszystko bardzo dokładnie miksujemy. Na spodzie foremki do muffinki umieszczamy kostkę czekolady, następnie uzupełniamy foremkę do około połowy ciastem Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. I wkładamy muffinki, pieczemy około 20 minut Gdy babeczki wystygną smarujemy je masą kajmakową
Ania i Marcin gotująprzebiera nóżkami z niecierpliwością, aż mama wyciągnie wypiek z piekarnika. Słodki i niezapomniany widok :) Dziś mamy dla Was , bo współautorką tego przepisu jest też moja córeczka, pyszne mini szarlotki (muffinki). Babeczki są delikatne dzięki zastosowaniu jogurtu i wybornie smakują, a do tego mus jabłkowy... No cóż nasze muffinki znikły niezwykle szybko. Zajadali się nimi i duzi i mali. Następnym razem(...)składniki: mąkę, budyń, proszek do pieczenia, sodę i cukier puder. Następnie suche składniki przesypujemy powoli do mokrych i mieszamy całość łyżką do połączenia. Masa będzie dość gęsta. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy po jednej łyżce ciasta na dno każdej foremki. Następnie nakładamy po łyżeczce musu jabłkowego. Na koniec nakładamy po około 1/2 łyżki ciasta na wierzch. Nie musimy
Słodkie okruszkimojprzepisna.pl | Choinki z muffinek piernikowych Dziś mam dla Was przepis, który fajnie sprawdzi się jako ciasto na ostatnią chwilę, na święta, na imprezę. Inspirację czerpałam z blogu Moje Wypieki . Muffinki są bardzo smaczne, lekko aromatyczne, puszyste i wypełnione jabłkami, polane pyszną gorzką czekoladą, która dostałam od firmy Terravita . Piekłam je w silikonowej formie w kształcie choinek, zakupionej kilka lat temu(...)Duka. Serdecznie polecam te muffinki, tym bardziej, że są na mące razowej, więc z dużą zawartością błonnika. Składniki na 18 małych muffinek lub 12 standardowych: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej (typ 2000) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka przyprawy do piernika (następnym razem dam więcej
moj przepis naokazji Halloween zapraszam na bananowo-czekoladowe muffinki ozdobione słodką, czekoladową polewą z motywem pajęczyny :D Muffinki są bardzo smaczne, miękkie i pięknie pachną bananami. Roztapiająca się podczas pieczenia czekolada tworzy dodatkowo uroczy, marmurkowy wzorek :) Możecie trochę pobawić się w dekorowanie i zrobić np. białą pajęczynę na mlecznej czekoladzie lub też białą czekoladę zabarwić na pomarańczowo :) Za każdym razem efekt będzie(...)chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy je przez 25 minut. Upieczone muffinki wyjmujemy z piekarnika oraz z formy. Studzimy je w papilotkach na kratce. Po całkowitym wystudzeniu maczamy wierzch muffinek w roztopionej w kąpieli wodnej wraz z masłem białej czekoladzie, a następnie robimy
MyCookBook.pl