Składniki na około 18 sztuk:300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru2-3 jabłka ze skórką, starte na tarce o grubych oczkach2 łyżeczki
Smakowity Blog KulinarnySkładniki (na 24 sztuki):280 g miękkiego masła1 szklanka drobnego cukru6 jajekcukier waniliowy3,5 szklanki mąki pszennej4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka Nutellicukierki M&
Smakowity Blog KulinarnyPogoda nas nie rozpieszcza, więc w takie dni lubię włączyć piekarnik, popichcić i ogrzać dom ciepłem z niego płynącym oraz zapachem, który przyciąga całą rodzinę
Zainspirowana w kuchniMajówkowy wypoczynek już nie długo...majówka z Aniołami już trwa;) Wiemy, że pogoda nie zachęca...Jeśli nie macie jeszcze pomysłu zapraszamy do Starego i Nowego Sącza
Anioły w kuchniMuffins with apples and plums Składniki. 260 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g cukru szczypta soli 120 ml oleju 2 jajka 1
Kulinarny karnet ChristopheraTym razem postanowiłam w silikonowej foremce upiec muffiny w kształcie serc. Muffiny bardzo ładnie urosły podczas pieczenia i wyszły bardzo smaczne. Dodam, że
Aga w kuchniSkładniki:6 piersi kurczaka,przyprawa do drobiu,300-400 g pieczarek,1 garść suszonych grzybów,1 cebula,6 plasterków żółtego sera,6 oliwek zielonych Ole,pieprz
Aga w kuchniMuffiny z masłem orzechowym w smaku są bardzo dobre, jednak dla mnie trochę za suche. Smak masła orzechowego jest dość wyraźny. Idealnie prezentują
Aga w kuchniDzień dobry! Dzisiaj piątek, weekendu początek :-). Jeszcze miejmy nadzieję, że słońce będzie przygrzewać i będziemy mogli się cieszyć "Złotą polską jesienią". Zatem w sobotni
Pora coś zjeśćŚwięta to czas spędzony z rodzinną we wspaniałej spokojnej atmosferze. Jednak już podczas przygotowań do tego wspaniałego okresu można razem spędzać czas na świetnej zabawie. My
Kolizje SmakówPóki są trzeba korzystać... jeżyny bo o nich mowa.. tym razem w odsłonie muffinkowej. proste, szybkie babeczki z jeżynami, ale wy możecie dodać takie owoce
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo były chyba pierwsze muffiny, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Potem robiłam je jeszcze kilka razy, ale było to w czasach "przed blogiem". Kiedy wieczorem przed
Sto kolorów kuchniSzybkie, mało pracochłonne mufiinki, idealne do popołudniowej kawy albo porannego śniadania dla zapracowanych. Wystarczy wymieszać kilka prostych składników i gotowe. Czego chcieć więcej? Wpis dodaje do
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam letnie owoce: wiśnie, maliny, czereśnie i oczywiście porzeczki. Najbardziej te czerwone, kwaskowate, pachnące latem i wspomnieniami z dzieciństwa. Te prawdziwe, zrywane z krzaka obok domu
Pasja SmakuZa oknem chłodno i nieprzyjemnie, ale pora roku jak najbardziej letnia. W końcu dziś ostatni dzień czerwca! W moim ogrodzie rosną porzeczki: czarne i czerwone. Niektóre
Pasja Smaku