muffinki - 4060 przepisów (strona:9/271)

Muffinki marchewkowo-jabłkowe 89

posiekaną czekoladę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 25-30 minut. Przed podaniem muffinki możemy oprószyć cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki czekoladowe 206

wbijamy jajka. Całość mieszamy łyżką.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Foremkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Przygotowaną masę przekładamy do foremek. Pieczemy przez 15-20 minut, aż muffinki się przyrumienią i zaokrąglą

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki z serem i czereniami 142

łyżce ciasta i przygotowanego sera. Foremki napełniamy do 3/4 wysokości. Na koniec do każdej z muffinek wciskamy czereśnię. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy na kratce. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki z musem jabłkowym i brzoskwinią 157

szklanka musu z jabłek brzoskwinie z puszkicukier puder do oprószeniaWykonanie: Mieszamy w jednej misce produkty sypkie, w drugiej płynne a następnie  łączymy je ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewamy  łyżkę ciasta. Na środek ciasta wykładamy kopiastą łyżeczkę musu jabłkowego i kawałeczki brzoskwini. Na wierzch wykładamy kolejną łyżkę ciasta. Wstawiamy blachę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Halloweenowe Muffinki 202

zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika!)Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić  "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz

WeAreCrazy
Pomarańczowe muffinki 144

papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem  i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe

Aga w kuchni
Muffinki - mini szarlotki 221

razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Doroty, Marty, Oli, Martyny, Wiosenki, Sióstr Zalewskich, Małgośki, Karoliny, Patryka i Joanny. Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki.  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Pasja Smaku
Muffinki "Leśny mech" 274

Było już zielone ciasto z udziałem szpinaku, czasu na muffinki. Przepis identyczny z nieco zmienionymi proporcjami. Efektem są pyszne małe zielone cuda, które smakują wyśmienicie. Robią również ogromne wrażenie niesamowitym wyglądem :) Czas przygotowania: 20 minut + 30 minut pieczenia Ilość porcji: 8 muffinek Składniki: 220g mrożonego szpinaku (przed odsączeniem) 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki cukru ¾ szklanki oleju 1 jajko 1 ½ łyżeczki

Kolizje Smaków
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 180

wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia.  W tym  czasie ubijamy śmietanę,  pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 159

momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki pierniczkowe 183

Wprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut (  w tym 20 minut pieczenia

Kolizje Smaków
Muffinki tęczowe 157

Mój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na  serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej

Kolizje Smaków
Muffinki z kremem jeżynowym 254

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki

Ala piecze i gotuje
Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką 140

dużą ilością czerwonych porzeczek. Doskonałe połączenie smaków: słodkiego ciasta z lekko kwaśnymi porzeczkami. Idealne na przekąskę dla dorosłych jak i dzieci. Robią się ekspresowo. Polecam. Post Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 132

ubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni.  Smacznego Kochani

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania