muffinki - 4060 przepisów (strona:10/271)

MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 222

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska.Składniki na 12 sztuk:- 270g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Muffinki z suszonymi morelami 160

naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli).Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów.Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 169

kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki

Ze smakiem i z pasją
Muffinki bananowe z granolą 181

Muffinki idealne na śniadanie, no może na drugie śniadanie.  Niezwykle wilgotne, ale z chrupiącą skórką. Zniknęły w tempie błyskawicznym i wiem, że powtórzę je jeszcze nie raz.  Tylko następnym razem zrobię je w wersji pełnoziarnistej.  Będzie jeszcze zdrowiej.  Przepis pochodzi z bloga Foolproof living.     Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Sto kolorów kuchni
Muffinki z jagodami 302

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU. Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku
Muffinki keksowe 209

kolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre

Pasja Smaku
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 255

masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche.Powinno wyjść dokładnie 12 muffinek

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 250

jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI SNICKERS 1372

Pyszne muffinki o smaku snickersa. Pojawiają się u mnie w domu już dobre kilka lat i za każdym razem znikają ze stołu w takim samym tempie-chwila i już ich nie ma! Przepis kiedyś znalazłam na stronie internetowej albo w gazecie. Niestety było to tak dawno, że nie pamiętam gdzie dokładnie, także z góry przepraszam jeśli to przepis kogoś

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z MALINAMI 218

mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła

Smaczne Zdrowe
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 209

Sezon rabarbarowy już się zaczął.Polecam Wam pyszne muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką.Po prostu są pyszne. Składniki: 2,5 szk mąka pszenna 3/4 szk cukier 2 szt jajka 0,5 szk olej 1 szk  mleko 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencja waniliowa 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 szk rabarbar krojony 2 łyżki cukier Kruszonka kokosowa

Ala piecze i gotuje
Muffinki piwne z precelkami 168

jedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki bananowo-dyniowe z nutella 174

mąż ja artystycznie wyciął na dekoracje przed dom na Halloween, wiec pewnie jeszcze coś się z tej dyni pojawi. A na razie zapraszam was na dyniowe muffinki z dodatkiem bananów i nutelli. Myślę, ze takie połączenie niejednego smakosza słodkich wypieków zadowoli. Przepis z którego korzystałam zmieniłam o dodatek nutelli i otoczkę z cukru.  Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piernikowe muffinki z polewą cytrynową 185

Propozycja dla dzieci, które niekoniecznie w święta lubią jeść piernik za to na pewno lubią jeść muffinki, a dzięki dodatkowi przyprawy do piernika chętnie je zjedzą, pozostając w klimacie świątecznym. Porcja na ok 22 szt. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z tuńczykiem 225

Wytrawne muffinki to prosta i szybka przekąska, nie tylko na karnawałową imprezę ale na przyjęcie niepodziewanych gości, gdy mamy mniej niż 30 minut na upichcenie czegokolwiek. Nie dość, że robi się je szybko z produktów, które najczęściej są w domu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha

Bernika - moj kulinarny pamietnik