muffinki - 4060 przepisów (strona:8/271)

Muffinki truskawkowe 189

muffinki są świetne. Ich zrobienie nie zabiera dużo czasu, a są naprawdę smaczne. Ale co najważniejsze, po schowaniu w lodówce, długo zachowują świeżość. Malowanie domu spowodowało, że paru rzeczy nie mogę znaleźć! Tak było też z mielonymi migdałami - no były na 100%, ale nie ma! Więc siłą rzeczy muffinki upiekłam bez kruszonki. Pewnie z kruszonką byłyby lepsze

Stare Gary
Tostowe muffinki z przepiorczymi jajkami i szpinakiem-Czym kusza perlicze jajka? 111

salatek,wykorzystac jako przystawke np. z lososiem,piec na toscie chlebowym lub uzyc jako dodatku do tradycyjnego zurku.Wykorzystalam te fikusne jajeczka do przygotowania pysznego wiosennego sniadania.Zrobilam mianowicie tostowe muffinki,ktore daja ogromne pole do popisu,bo mozna je wypelnic czym dusza zapragnie.Moje nadzialam szpinakiem i przepiorczymi jajeczkami.Zapraszam do przepisu.Skladniki na 6 muffinkowych tostow:6 kromek tostowego pieczywa pelnoziarnistego12 jajek(...)przepiorkisol,pieprzszpinak6 plasterkow bekonu lub boczku 1 zabek czosnku,galka muszkatalowamaslo do wysmarowania foremkiszczypiorekWykonanie:przygotowac foremke na muffinki i wysmarowyac maslem 6 dolkowszpinak wlozyc do garnuszka (uzylam mrozonego) i na malym ogniu rozmrozic.Dodac posiekany zabek czosnku,posolic,oproszyc pieprzem i galka muszkatalowa .Jesli uzywasz swiezego (tylko male listki lub  baby szpinak) przypraw sola,pieprzem ,galka muszkatalowa i dodaj odrobine

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki z parówkami 214

lekko lejące. Jeżeli będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze odrobinę maślanki.Formę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Ciasto wlać do foremek, do wysokości 3/4. Następnie w środku każdej muffinki umieść kawałek parówki.Piecz 10-15 minut, do osiągnięcia złotego koloru. Po upieczeniu odstawić muffinki na 5 minut do ostygnięcia.Źródło: notoryczna.wordpress.com

Świat Domowej Kuchni
Idealnie czekoladowe muffinki 130

serii piekę w weekend. Idealne połączenie gorzkiej czekolady i kokosu. Kilka razy koleżanka wracając z pracy w kawiarence przynosiła ze sobą muffinki, a raczej ze względu na wielkość powinnam napisać muffiny. Były tak czekoladowe i rozpływające się w ustach, że postanowiłam je odtworzyć, a ten przepis to wynik moich poszukiwań, które dalej trwają :).Na blogu jest już przepis na najprostsze(...)muffinki, który warto mieć pod ręką gdy goście w drodze. Tutaj jest trochę więcej zabawy z przesiewaniem mąki no i mleczko kokosowe nie zawsze mamy pod ręką, ale smak, wygląd, zapach no i czekolada...Składniki:2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowy2 łyżki kakao1 gorzka czekolada (ja miałam dropsy czekoladowe)1 puszka

NA MOIM TALERZU
muffinki cynamonowe z jabłkami 88

osobnej misce mieszamy trzepaczką cukier, miód, jogurt, olej i jaja.Mieszamy mokre składniki z suchymi, dodajemy pokrojone jabłko i ziarna słonecznika. Nie mieszamy zbyt długo, ponieważ grudkowate ciasto daje lżejsze muffinki.Łyżką przekładamy masę do papierowych foremek i wstawiamy formę do nagrzanego piekarninika. Pieczemy około 20 minut, aż wyrosną i nabiorą złotego koloru.Wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy(...)minut. Potem ostrożnie wyjmujemy muffinki i układamy na metalowej kratce do studzenia ciasta. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Mój pierwszy spływ kajakowy. I muffinki dla alergików 106

kawę do rodziców C.Jak już napisałam wyżej - podobało mi się ogromnie, i mam nadzieję, że za rok znów wybierzemy się na spływ. W ramach przepisu mam dzisiaj muffinki. Smakują inaczej - mąka ryżowa ma charakterystyczną strukturę; muffinki smakują jak z dodatkiem kaszy manny.Przepis, z myślą o alergicznej siostrze C., znalazłam na opakowaniu mąki ryżowej. Smakowały.Minimuffiny ryżowe z czekoladąSkładniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bananowe muffinki 200

mamy ochotę na coś słodkiego a czasu brak na upieczenie jakiegoś ciasta wtedy najlepiej sprawdzają się muffinki. Szybko się je robi a i wszystkie składniki znajdą się pewnie w każdej kuchni. Ja swoje muffinki wzbogaciłam bananami. Z podanych składników wyszło mi 12 muffinek.składniki:125 g miękkiego masła lub margaryny100 g cukru250 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa2 duże

Monia miesza i gotuje
Owsiane muffinki z rodzynkami 151

Bardzo smaczne, owsiane muffinki. Nawet Ci co nie przepadają za płatkami owsianymi możliwe że się do nich przekonają. Siostra nie jada takich rzeczy, a kilka muffinek podkradła także to oznacza że nie były takie złe :) Przepis znalazłam w internecie, ale nie zapisałam źródła i nie wiem niestety skąd jest dokładnie :)Składniki :250g mąki pszennej85g płatków owsianych70 g brązowego cukru(...)rodzynki. Do drugiej, większej miski wrzucamy mokre składniki, czyli: jajko, olej, miód i mleko - bardzo krótko miksujemy.Suche składniki przesypujemy do mokrych i wszystko mieszamy łyżką, mogą zostać grudki.Papilotki na muffinki napełniamy masą do 3/4 wysokości. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C i pieczemy babeczki ok. 20 - 25min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy są już gotowe. Studzimy na kratce.Smacznego

charlotte gotuje
Muffinki z twarogiem 148

Kolejna propozycja na muffinki, tym razem z twarogowym nadzieniem. Polecam ! Przepis kiedyś wygrzebałam w internecie :) A teraz zabieramy się za wykonanie ! :)Składniki:2,5 szkl mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szkl cukru1 łyżeczka cukru waniliowego100 ml oleju lub 100g stopionego masła1 szkl mleka2 jajkaMasa serowa:250 g twarogu (dałam chudy, a w przepisie był półtłusty)żółtko1 łyżeczka(...)proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników : cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i jajka, a następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę.Ser ucieramy z cukrami i żółtkiem.Do foremki na muffinki wykładamy ok 1 łyżki ciasta (ma nam zasłonić tylko dno), następnie na środek układamy łyżeczkę masy serowej i przykrywamy całość kolejną łyżką ciasta, można dać więcej, zależy jakiej wielkości mamy

charlotte gotuje
Muffinki z amaretto, kiwi i brzoskwinią 164

Ciąg dalszy zabawy z Owocami Świata :), dzisiaj powstały fantastyczne muffinki z dużą ilością owoców i rodzynkami moczonymi w amaretto.  Składniki na ok. 15-18 sztuk muffinek: 1 kiwi 1 brzoskwinia garść rodzynek kieliszek amaretto 30 dag mąki pszennej 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu 3/4 szklanki mleka 8 dag masła 1. Rodzynki zalać(...)miski. Dodajemy jaja, mleko, cukier i miksujemy wszystko razem na gładką masę. Na koniec dodajemy owoce z miodem i rodzynki z amaretto. Delikatnie mieszamy łyżką.3. Przygotowujemy foremki na muffinki, napełniamy je do połowy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy ok. 25-30 minut.  Moc kolorów, kształtów, smakówMieści się w  Owocach ŚwiataNiech to wie każdy z rodakówPodjadanie

Apetyczna babeczka
Muffinki czekoladowo- kokosowe 155

Muffinki czekoladowo- kokosoweSKŁADNIKI:jajko -1 sztmąka -1 szklmleko -0,5 szklszczypta soliproszek do pieczenia -0,5 łyżeczkicukier-0,5 szklolej -1 kieliszekPOLEWApolewa gotowa -1 opakwiórki kokosowe do obsypaniaPRZYGOTOWANIE:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując dodawać po łyżce sypkich składników, dokładnie zmiksować. Foremki układać na blasze(...)każdą foremkę napełnić do połowy ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 185 stop. przez 25 minut . Z tych składników wychodzi 12 muffinek. Po upieczeniu muffinki ostudzić. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej,zanurzać wierzchy muffinek w polewie, obsypać wiórkami kokosowymi

Kuchnia Danusi
Czekoladowe muffinki z bananami 187

Pyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu"Składniki na 12 sztuk:3 dojrzałe banany125 ml oleju roślinnego2 duże jajka100 g cukru brązowego225 g mąki pszennej3 łyżki kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami. Banany obrać i rozdrobnić widelcem lub mikserem na gładką masę

wyzwania kuchenne
94.Popołudnie z Felixem: czyli szybkie żytnie muffinki szpinakowe z pomidorkami koktajlowymi i wędzonym, białym serem na orz 143

Witajcie ponownie, dzisiejszy drugi wpis poświęcony jest szybkiej i prostej przekąsce między obiadem, a kolacją. My ponieważ bardzo lubimy wypieki postawiłyśmy na muffinki, bo są bardzo pożywne i ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a z czym będą w środku zależy tylko od nas samych. Lubimy je zarówno na słono, jak i na słodko. Dziś ciasto na babeczki połączyłyśmy(...)szpinakiem, czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi oraz wędzonym, solankowym białym serem. Nasze muffinki nie powstałyby oczywiście bez orzeszków ziemnych niesolonych firmy Felix oraz ziaren słonecznika.. Nasza interpretacja, czyli popołudnie z Felixem według symfonii smaków, zapraszamy:  Składniki: (ok.10muffinek) na spód: 60g orzeszków ziemnych, niesolonych Felix, 3 łyżki ziaren słonecznika, 25g masła na ciasto: 1 szklanka mąki żytniej, 3/4szklanki mleka, 1 jajo

Symfonia Smaków
Muffinki z konfiturą wiśniową na urodziny 193

drugiej miseczki wsypać składniki sypie i wymieszać Do utartej masy jajecznej dodać zmieszane składniki sypkie oraz stopniowo olej i ocet - ucierać Do papierowych papilotek ułożonych w formie na muffinki nakładać łyżkę ciasta , a na ciasto nałożyć łyżeczkę konfitury, a na to ponownie łyżkę ciasta Pieczemy w temp. 180 stopni C do zrumienienia babeczek, trwa to około 30 min. Ozdabiamy według(...)uznania :) Przepis na muffinki pochodzi od p.Marioli Grzędy jaki nadesłała na konkurs "Dodaj oleju rzepakowego do blogosfery" Konkurs był jakiś czas temu na moim blogu

Proste Potrawy
Muffinki "Leśny mech" 966

Wszyscy na pewno znają ciasto szpinakowe Leśny Mech ;)  Ja postanowiłam zrobić muffinki. Po wpisaniu zagadnienia w wyszukiwarkę wyskoczył mi przepis z bloga Mama poleca, testuje, pyta i ten właśnie wykorzystałam, trochę go modyfikując. Nie bójcie się ciasta ze szpinakiem, ponieważ w ogóle go w nim nie czuć.  Muffinki są pyszne, wilgotne, z niespodzianką w środku. Porcja

Czerwona Porzeczka
Muffinki z truskawkami i kruszonką 169

Błyskawiczne mięciutkie muffinki pachnące truskawkami i słodką kruszonką. Smakują wybornie - zwłaszcza jeszcze lekko ciepłe np. jako słodkie śniadanie ze szklanką mleka :) Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 50 g masła szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko skórka z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilkanaście truskawek na kruszonkę: 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru(...)łyżki masła Truskawki pokroić na połówki. Masło roztopić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W formie na muffinki ułożyć papilotki. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier. Do drugiej miski wbić jajko, dodać jogurt, skórkę z cytryny. Przemieszać. Przelać do miski ze suchymi składnikami i delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. W osobnej misce rozetrzeć palcami

wyzwania kuchenne
Muffinki czekoladowe z czereśniami 178

Muffinki czekoladowe z czereśniami. Już piekąc te muffinki rozmarzyłam się o wersji z wiśniami :) Bo i one i czereśnie świetnie pasują do czekoladowych babeczek. I choć lato w pełni, to zaczynam już żałować, że sezon na świeże owoce trwa tak krótko. Marzy mi się wielka zamrażarka, w której upchnęłabym kilogramy truskawek, wiśni, czereśni czy malin... ale póki co, nie miałabym

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki na maślance z porzeczkami i kruszonką 185

przed wykorzystaniem papilotek, które przywiozłam z Ustki (tak tak blogerka kulinarna nie zbiera muszelek, ani nie przywozi piachu znad morza, za pamiątki służą kolejne garnki;)) Jeśli będziecie przygotowywać te muffinki oczywiście jako bazę możecie wykorzystać klasyczny przepis na muffinki, który podawałam Wam tutaj . Ja jednak zdecydowałam się tym razem wykorzystać maślankę, która nadaje im zupełnie inny smak. Wypróbujcie sami

Okolice Palnika
Czekoladowe muffinki a'la Bounty :) 149

Ktoś znów wczoraj mówił mi: Trzeba przecież kochać coś, by żyć Mieć gdzieś jakiś własny ląd Choćby o te dziesięć godzin stąd" Lady Pank Muffinki a'la Bounty, zainspirowane konkursem u Domi. Muffinki są pyszne! Puszyste, wilgotne z delikatnie wyczuwalną nutką malibu. Z nadzieniem czy bez... właściwie obojętne:) Mogę jeść takie i takie... Może tylko polewy zrobiłabym podwójną

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki czekoladowe z nutellą 139

muffinki zrobiłam jakiś czas temu, nie dałam wtedy wpisu na blog, bo pewnie były inne i ten zszedł na dalszy plan i dopiero teraz, podczas porządków blogowych, go odnalazłam:) Muffinki z przepisu Bajaderki. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Muffinki z kawową nutą 116

Muffinki lubi chyba każdy. Ja lubię bez kremu, ale ze zdecydowanym smakiem czekolady bądź wanilii. Tym razem dodałam rozpuszczalnej kawy Jacobs Crema Gold i powiem Wam, że było to świetne posunięcie. Do środka kawałeczki białej czekolady. Istne niebo! Polecam! Składniki :* 2 szklanki mąki pszennej* 1/4 szklanki kakao* 1/4 szklanki kawy Jacobs Crema Gold * 3/4 szklanki cukru* pół łyżeczki sody(...)łyżka soku z cytryny* pół tabliczki białej czekolady Przygotowanie :Składniki suche dokładnie połączyć. Składniki mokre wymieszać. Do suchych wlać mokre składniki, wymieszać. Dodać posiekaną białą czekoladę. Do blaszki na muffinki włożyć papierowe papilotki, wlać ciasto na 3/4 foremki. Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach. Studzić na kratce

Magiczne Życie Marty
MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI I JABŁKIEM. 240

trudno im się oprzeć! Daktyle i jabłka stanowiąfajne urozmaicenie i zapobiegają wrażeniu mdłości i nudy. Naprawdę, smakują pysznie, nie tylko według mnie. Partia12 sztuk rozeszła się w mgnieniu oka. MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI I JABŁKIEM. / w oparciu o przepis : ILLUCUCINA / na 12 muffinek 210 g pasty tahini 170 g płynnego miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 240 g mąki(...)drugą, by je usztywnić). Uzupełniam ciastem do ok. 3/4 wysokości. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 25-30 minut, a najlepiej do "suchego patyczka". Po upieczeniu zostawiam muffinki do wystudzenia w piekarniku. Leciutko upadną.  SMACZNEGO! Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MUFFINKI ZE SNICKERSEM. 158

endorfiny i serotoniny, by poprawić nastrój w ten szarobury, mroźny dzień. Coś, co wywoła ciepły na twarzy uśmiech i uczucie błogostanu. Coś, co nie wymaga wiele wysiłku. Może muffinkę? MUFFINKI ZE SNICKERSEM. /własny;/ na 12 muffinek 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki mleka  1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia płaska(...)minuty w 180 stopniach, aż do wyrośnięcia i zbrązowienia. Najlepiej sprawdzić, czy są dopieczone, wkłuwając patyczek z boku, gdzie nie ma batonika. Jeśli nie obkleił się ciastem, można muffinki wyciągać z pieca.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Muffinki cytrynowe -przepis podstawowy 147

Pyszne jak na koniec wmieszamy świeże maliny. Można przed upieczeniem w środek włożyć konfiturę wiśniową, albo truskawkową. Każdy może opracować własną kombinację dodatków, którą z przyjemnością poznam:) SMACZNEGO !!! Muffinki z konfiturą w środku. Muffinki ze świeżymi malinami! Mniam

Blondynka Gotuje
Muffinki Tiramisu 145

drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier i mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy i pieczemy 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Muffinki studzimy na kratce i zabieramy

Blondynka Gotuje
Muffinki z owocami 146

Śmietankowe muffinki z sezonowymi owocami. Tutaj akurat z jagodami, obsypane płatkami migdałów. Przepis zaczerpnięty z tej strony (w oryginale z wiśniami). Poniżej przedstawiam przepis z moimi drobnymi modyfikacjami. Muffinki z owocami    PRZEPIS Temperatura pieczenia: 190oC Czas pieczenia: ok. 20 minut Składniki 3 szkl. mąki  3/4 szkl. cukru  3 łyżki śmietany  łyżka ekstraktu śmietankowego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki bananowe z czekoladą 146

Smaczne muffinki bananowo-czekoladowe. Nie za słodkie, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Bardzo dobrze wyważone proporcje składników (przepis znalazłam na opakowaniu cukru :)). Ze względu na dodatek czekolady lubię je jeść jak tylko lekko przestygną (czekolada jest wtedy jeszcze półpłynna). :-)   Muffinki bananowe z czekoladąPRZEPIS   Temperatura pieczenia: 200ºC Czas pieczenia: ok. 25 min. Składniki 60 g drobnego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki kakaowo - serowe 360

taki dzień jak dziś, Dzień Dziecka, podzielę się przepisem , który znalazłam w swoich zapiskach sprzed lat :)  Pyszne , pulchne , delikatne muffinki kakaowo - serowe. Moje dzieci je uwielbiają . Jest to przepis na sernik Isaura , ja wykorzystałam go w trochę inny sposób :)Z podanego przepisu wychodzi ok. 35 muffinek . Dzieci  zachwycone ,a oto chodzi ;)źródło : zeszyt rodzinny  Składniki(...)szkl. masy na polewę. Do reszty dodac mąkę , proszek do pieczenia i pianę z białek. Ser przełożyc do miski, połączyc z jajkami , 1 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę  łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże

Słodkości i nie tylko
z ostatniej chwili..Muffinki z borówkami amerykańskimi 175

To chyba już ostatnie chwile by upiec słodkości z jagód albo borówek. Też to uczyniłam :) i dam Wam jedną radę...nie jedzcie muffin prosto z pieca

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki z musli 176

Ekspresowe muffinki z płatkami musli smakują wyjątkowo dobrze.Składniki:Suche:1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 szklanki musliMokre:2 jajka1 szklanka mleka6 łyżek olejudowolny aromat do ciast - u mnie śmietankowySposób przygotowania:1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre.2. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy łyżką.3. Ciasto przełożyć do foremek wyłożonych

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z brzoskwiniami 170

Niezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne!Składniki:Suche:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1/4 łyżeczki soli Mokre: 2 jajka1 szklanka mleka1/2 szklanki olejukilka kropel olejku śmietankowego 2-3 brzoskwinie (świeże lub z puszki)Sposób przygotowania:1. W jednym naczyniu wymieszać składniki mokre

Kuchnia domowa Ani
Muffinki czekoladowe z wiśniami 143

Bardzo fajne wilgotne muffinki. Przepis znalazłam na blogu, który już nie istnieje, ale podaję ze swoimi zmianami.Składniki:1 tabliczka gorzkiej czekolady1/2 kostki masła2 czubate łyżki dżemu wiśniowego2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu)1/2 szklanki cukruszczypta soli2 jajka1 niepełna szklanka mąki1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaSposób wykonania:1. Masło roztopić w garnku, dodać pokrojoną w kostkę czekoladę

Kuchnia domowa Ani
Muffinki, które zawsze wychodzą 187

Uwielbiam muffinki! Są idealne na poprawę humoru w jesienne, szare dni. Ich zrobienia trwa naprawdę kilka minut, a za każdym razem można wyczarować zupełnie inny smak, co sprawia, że nigdy nam się nie znudzą. Warto jednak opierać się na jakimś sprawdzonym bazowym przepisie, do którego dodamy ulubione składniki, by mieć pewność, że wszystko wyjdzie tak jak chcemy. Ja tym razem

Zakręcony Widelec
Muffinki cytrynowo-kokosowe 159

mokre. Następnie wszystkie składniki połączyć razem. Wymieszać i napełnić wcześniej przygotowane papilotki (fot.2). Piec około 20 minut w 180ºC. Kiedy już będą rumiane, wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem, wymieszanym z wiórkami kokosowymi w stosunku

Świat Ciasta
Muffinki z truskawkami 206

napełnić ciastem (fot.2). Piec 20-25 minut w temp. 190°C. Wyjąć z piekarnika. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują tego samego dnia tuż po upieczeniu. Smacznego - truskawkowego :)Muffinki z truskawkami znajdziesz na TwojaCukiernia.pl

Świat Ciasta
Muffinki / Babeczki Lawendowe 171

Aromatyczne, niezwykle charakterystyczne w smaku babeczki lawendowe z nutą cytrynową i migdałową. Muffinki idealne dla koneserów oryginalnych smaków i poszukiwaczy nowych, ciekawych składników w kuchni.Ciasto Lawendowe z Cytryną i Migdałami - Składniki: (ok. 20 babeczek)Ciasto:6 gałązek lawendy70 g zmielonych migdałów250 g mąki pszennej200 cukru pudru160 g masła 4 jajkaskórka starta z jednej cytrynyłyżeczka proszku do pieczenia25 ml soku

Słodka Strona
Muffinki marchewkowo-jabłkowe 89

posiekaną czekoladę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 25-30 minut. Przed podaniem muffinki możemy oprószyć cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki czekoladowe 206

wbijamy jajka. Całość mieszamy łyżką.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Foremkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Przygotowaną masę przekładamy do foremek. Pieczemy przez 15-20 minut, aż muffinki się przyrumienią i zaokrąglą

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki z serem i czereniami 142

łyżce ciasta i przygotowanego sera. Foremki napełniamy do 3/4 wysokości. Na koniec do każdej z muffinek wciskamy czereśnię. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy na kratce. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Muffinki z musem jabłkowym i brzoskwinią 157

szklanka musu z jabłek brzoskwinie z puszkicukier puder do oprószeniaWykonanie: Mieszamy w jednej misce produkty sypkie, w drugiej płynne a następnie  łączymy je ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewamy  łyżkę ciasta. Na środek ciasta wykładamy kopiastą łyżeczkę musu jabłkowego i kawałeczki brzoskwini. Na wierzch wykładamy kolejną łyżkę ciasta. Wstawiamy blachę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Halloweenowe Muffinki 202

zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika!)Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić  "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz

WeAreCrazy
Pomarańczowe muffinki 144

papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem  i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe

Aga w kuchni
Muffinki - mini szarlotki 221

razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Doroty, Marty, Oli, Martyny, Wiosenki, Sióstr Zalewskich, Małgośki, Karoliny, Patryka i Joanny. Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki.  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Pasja Smaku
Muffinki "Leśny mech" 274

Było już zielone ciasto z udziałem szpinaku, czasu na muffinki. Przepis identyczny z nieco zmienionymi proporcjami. Efektem są pyszne małe zielone cuda, które smakują wyśmienicie. Robią również ogromne wrażenie niesamowitym wyglądem :) Czas przygotowania: 20 minut + 30 minut pieczenia Ilość porcji: 8 muffinek Składniki: 220g mrożonego szpinaku (przed odsączeniem) 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki cukru ¾ szklanki oleju 1 jajko 1 ½ łyżeczki

Kolizje Smaków
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 180

wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia.  W tym  czasie ubijamy śmietanę,  pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 159

momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki pierniczkowe 183

Wprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut (  w tym 20 minut pieczenia

Kolizje Smaków
Muffinki tęczowe 157

Mój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na  serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej

Kolizje Smaków
Muffinki z kremem jeżynowym 254

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki

Ala piecze i gotuje
Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką 140

dużą ilością czerwonych porzeczek. Doskonałe połączenie smaków: słodkiego ciasta z lekko kwaśnymi porzeczkami. Idealne na przekąskę dla dorosłych jak i dzieci. Robią się ekspresowo. Polecam. Post Muffinki z czerwoną porzeczką i kruszonką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 132

ubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni.  Smacznego Kochani

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 219

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska.Składniki na 12 sztuk:- 270g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Muffinki z suszonymi morelami 152

naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli).Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów.Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 166

kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki

Ze smakiem i z pasją
Muffinki bananowe z granolą 173

Muffinki idealne na śniadanie, no może na drugie śniadanie.  Niezwykle wilgotne, ale z chrupiącą skórką. Zniknęły w tempie błyskawicznym i wiem, że powtórzę je jeszcze nie raz.  Tylko następnym razem zrobię je w wersji pełnoziarnistej.  Będzie jeszcze zdrowiej.  Przepis pochodzi z bloga Foolproof living.     Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Sto kolorów kuchni
Muffinki z jagodami 295

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU. Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku
Muffinki keksowe 201

kolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre

Pasja Smaku
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 252

masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche.Powinno wyjść dokładnie 12 muffinek

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 247

jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI SNICKERS 1369

Pyszne muffinki o smaku snickersa. Pojawiają się u mnie w domu już dobre kilka lat i za każdym razem znikają ze stołu w takim samym tempie-chwila i już ich nie ma! Przepis kiedyś znalazłam na stronie internetowej albo w gazecie. Niestety było to tak dawno, że nie pamiętam gdzie dokładnie, także z góry przepraszam jeśli to przepis kogoś

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z MALINAMI 211

mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła

Smaczne Zdrowe
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 206

Sezon rabarbarowy już się zaczął.Polecam Wam pyszne muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką.Po prostu są pyszne. Składniki: 2,5 szk mąka pszenna 3/4 szk cukier 2 szt jajka 0,5 szk olej 1 szk  mleko 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencja waniliowa 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 szk rabarbar krojony 2 łyżki cukier Kruszonka kokosowa

Ala piecze i gotuje
Muffinki piwne z precelkami 163

jedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki bananowo-dyniowe z nutella 169

mąż ja artystycznie wyciął na dekoracje przed dom na Halloween, wiec pewnie jeszcze coś się z tej dyni pojawi. A na razie zapraszam was na dyniowe muffinki z dodatkiem bananów i nutelli. Myślę, ze takie połączenie niejednego smakosza słodkich wypieków zadowoli. Przepis z którego korzystałam zmieniłam o dodatek nutelli i otoczkę z cukru.  Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piernikowe muffinki z polewą cytrynową 181

Propozycja dla dzieci, które niekoniecznie w święta lubią jeść piernik za to na pewno lubią jeść muffinki, a dzięki dodatkowi przyprawy do piernika chętnie je zjedzą, pozostając w klimacie świątecznym. Porcja na ok 22 szt. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z tuńczykiem 219

Wytrawne muffinki to prosta i szybka przekąska, nie tylko na karnawałową imprezę ale na przyjęcie niepodziewanych gości, gdy mamy mniej niż 30 minut na upichcenie czegokolwiek. Nie dość, że robi się je szybko z produktów, które najczęściej są w domu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki mandarynkowe z ricottą 193

Muffinki z rana jak.. sposób najlepiej rozpocząć sobotni poranek... a ze dzisiaj Dzień Kobiet więc myślę że niejednemu mężczyźnie, gdyby się postarał wyszłaby taka niespodzianka by upiec te proste babeczki dla swojej kobiety. Wiec jeszcze zdążycie. I dodam że są pyszne, jak na razi najlepsze jakie zrobiłam. Polecam.  Źródło. Dodaje wpis do akcji u Domi Muffinkowe zimowisko.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drugie śniadanie z Fitellą #6 Muffinki truskawkowe z musli 146

Cześć!Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejny pomysł na kreatywne drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella!Tym razem padło na muffinki z truskawkami, w końcu sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami. Zapraszam!Poprzednie pomysły znajdziecie tutaj :#1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Muffinki z brzoskwiniami i rozmarynem 101

Jeśli to właśnie nasz blog zostanie zwycięzcą, wybierzemy (w obu przypadkach) po 3 osoby sposród osób, które dodały zdjęcia.Zasady konkursu : Zapoznaj się z przepisem, zrób potrzebne zakupy. Upiecz muffinki i zrób im zdjęcie. Kliknij w przycisk Cook'd, zaloguj się do aplikacji, dodaj zdjęcie. Czas masz do 22.09.2013, do godziny 23:59. Pamiętaj, aby Twoje zdjęcie było kreatywne

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania