Ostatnio na blogu pojawiła się recenzja książki Basi Ritz "Dom pełen smaku", w której pisałam, że muszę upiec te muffiny koniecznie. I upiekłam :) Muffiny
Kraina Tysiąca SmakówTuż przed świętami dostałam przesyłkę z wygraną w konkursie, który na swoim blogu organizował Oliwek. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPysznych i leniwych Świąt Wam życzę - świętujcie zdrowo! Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyTo jest mój pierwszy przepis na muffiny. Wielokrotnie przez mnie modyfikowany, dodawałam drobno startą czekoladę, wiórka kokosowe i wiele innych - zawsze wychodzą! Jedyny minus jak dla
Blondynka GotujeSwieta swieta ... juz po swietach. Teraz czas sie pochwalic co takiego sie udalo zrobic na te swieta. Zaczne od tego, ze jak kazda z nas chcialam
Klaudynkowa kuchniaSkładniki mokre: 1 szklanka maślanki naturalnej 100 ml oleju 2 jajka Składniki suche: 300 g mąki pszennej 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś
Czerwona Porzeczkatatrzańska Śmietanowiec z galaretkamiTiramisuTorcik serowo-truskawkowyTort brzoskwiniowyTort czekoladowyTort czekoladowy z wiśniami Tort kajmakowy Tort kawowo-makowy z masą kawową i wiśniamiTort orzechowo-makowo-kawowy Tort z kremem wafelkowo-brzoskwiniowymCIASTECZKA / MUFFINKI Babeczki kakaowe z kremem Babeczki mini szarlotkiBabeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową Ciasteczka francuskie z jabłkamiCiasteczka francuskie z marmoladą różanąCiasteczka Klementynki (ciasteczka serowe z marmoladą) Ciasteczka korzenne Ciasteczka kruche wykrawane(...)beząCiasteczka orzechowe Ciasteczka owsianeCiasteczka pełnoziarniste z orzechami i migdałami Ciasteczka z lentilkami Ciastka pieguski Francuskie paluszki z solą i kminkiemKruche babeczki z kremem Muffinki czekoladowe z wiśniami Muffinki kawowe Muffinki pomarańczowo-cytrynoweMuffinki z bananami Muffinki z brzoskwiniamiMuffinki z jagodami Muffinki z mirabelkamiMuffinki z musli Muffinki z rabarbaremMuffinki z truskawkamiOponki z seremPączki hiszpańskie
Kuchnia domowa AniDziś przedstawiam Wam prosty przepis na zielone muffinki ze szpinakiem. Wyszły naprawdę pyszne, więc polecam. Dziś po raz pierwszy biorę udział w akcji Ciasto na niedzielę , w której w tym tygodniu pieczone są właśnie muffinki. Składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g szpinaku mrożonego w liściach(...)masę. Szpinak rozmrażamy i miksujemy blenderem. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodajemy zblendowany szpinak, barwnik i olej. Następnie dodajemy partiami przesianą mąkę. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto tak do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, tak do suchego patyczka. Po upieczeniu wykładamy na kratkę kuchenną do wystudzenia
Ewusiowe SmakiProste i szybkie muffinki gotowe w 30 minut! W tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę pieczemy Muffinki . Ogromna dowolność przepisu, nadzienia i polewy! Każdy prezentuje swoje ulubione muffinki w preferowanym smaku, wariancie składników i kształcie. Moja propozycja to najprostsze muffinki z możliwych ! Bez żadnych dodatków w postaci kremów czy toppingu. Bronią się smakiem same, wyłącznie przy pomocy nadzienia(...)malin i pasty waniliowej. Piekłam już kiedyś muffinki z tego przepisu, ale z dodatkiem bananów i czekolady: Muffinki czekoladowe z bananem . Oryginalny p rzepis podpatrzyłam na blogu Fajne babeczki i do tej pory wykorzystuję go z drobnymi modyfikacjami i różnymi wariantami owoców i bakalii. Składniki na 12 babeczek z blachy na muffinki: 1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku
Grunt to przepis!Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami Kolejna odsłona muffinek - tym razem skupiłam się na tym, by była to naprawdę, jeśli nie zdrowa, to przynajmniej zdrowsza wersja słodkości. Cukier został zastąpiony miodem, jajka - bananami i mlekiem roślinnym, mąka pszenna - mąką z brązowego ryżu i zmielonymi płatkami żytnimi, margaryna/masło olejem kokosowym. No i jest jeszcze cała fura wiórków(...)kokosowych i orzechów, które są zdecydowanie wyczuwalne po upieczeniu! Muffinki po upieczeniu zyskały fajną, chrupiącą skórkę, ale środek pozostał lekko wilgotny. Są oczywiście bardziej zbite i cięższe niż te pieczone na mące pszennej, ale smakiem zupełnie im nie ustępują! Zobacz również inne przepisy na -----> Muffinki Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami - przepis: Składniki: (na 12 muffinek) 3 duże
Moje QulinariaDawno już nie publikowałam przepisu na muffinki ;) Czas to nadrobić! Przedstawiam Wam przepis na muffinki z dżemem truskawkowym. Pyszne! Muffinki z dżemem truskawkowym Składniki: szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju, jajko, dżem truskawkowy. Wykonanie: Mąkę musimy przesiać i wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia(...)łączymy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Niewielką ilość masy nalewamy do papilotek (tak aby przykryły tylko dno foremki), nakładamy 1/2 łyżeczki dżemu i ponownie przykrywam masą. Muffinki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem
paapilotkaaOrzechowe muffinki z kruszonką. Pyszne muffinki o smaku orzechowym z dodatkiem kakao, posypane kruszonką. Wiadomo, koniec pracowitego tygodnia, więc orzechowe muffinki na osłodę. Upiekłam je dla mojej gromady w pracy. Muffinki wszystkim smakowały. Upiekłam je w mini wersji, z podwójnej porcji. Idealne na dwa gryzy! Orzechowe muffinki Składniki: 10 muffinek 100 g masła, roztopionego 2 duże jajka 150 brązowego cukru(...)umieściłam je w muffinkowej formie. Napełnij foremki ciastem. Wymieszaj składniki na kruszonkę palcami, tak aby się utworzyły małe okruszki. Posyp wierzch muffinek kruszonką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffinki przez około 15-20 minut. Sprawdź dla pewności patyczkiem czy są w środku upieczone. Wyjmij i ostudź na metalowej kratce. The post Orzechowe muffinki z kruszonką appeared first on Blog
codojedzeniaMuffinki , których głównym składnikiem nadającym smaku i charakteru jest serek ricotta . To dzięki niemu po upieczeniu przypominają w smaku mini serniczki, są lekko wilgotne, kremowe. Olejek
Kolorowy PrzepisownikProste w przygotowaniu muffinki w kształcie serduszek, są mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. Ozdobione kremem pomarańczowym o intensywnym smaku i kolorze. Muffinki przygotowałam z okazji Walentynek, ale są tak smaczne, że na pewno zagoszczą na moim stole nie jeden raz :) MUFFINKI: 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru(...)soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 75g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej DODATKI: 50g czekolady gorzkiej dekoracje cukiernicze lukier Wszystkie składniki na muffinki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao, spulchniaczami i wymieszać z cukrem. W drugim naczyniu rozmącić trzepaczką jajka z olejem i mlekiem. Wsypać suche składniki do mokrych
https:KKuchniaMniamJeśli jeszcze mało Wam wielkanocnego przepychu kulinarnego, to mam dla Was przepis na najpyszniejsze muffinki, jakie do tej pory udało mi się przygotować. Na wstępie przepraszam za jakość zdjęć, ale muffinki rozchodziły się w ekspresowym tempie i tylko tyle zdążyłam ocalić i sfotografować - to chyba kolejny dowód na to, jakie są pyszne. Mięciutkie, wilgotne i ekstremalnie czekoladowe(...)tego ten niebiański krem malinowy. Uwaga, można się od nich uzależnić! Świetnie sprawdzą się jako prezent urodzinowy, walentynkowy lub miła niespodzianka bez okazji :) muffinki czekoladowe z kremem malinowym Czego potrzebujemy? Muffinki - 170g masła - 2 jajka - 150g cukru (można eksperymentować z mniejszą ilością) - 100 ml mleka - 200 g czekolady (wedle gustu, ja wykorzystałam gorzką) - 30 g kakao
two broke sisters