muffinki - 4060 przepisów (strona:30/271)

Muffinki cytrusowe 188

Muffinki cytrusowe to proste babeczki o smaku i aromacie owoców cytrusowych – pomarańczy, cytryny i grejpfruta. Bardzo delikatne i bardzo smaczne. Każdy z owoców występuje tu w innej formie. Do ciasta dodałam sok i skórkę otartą z cytryny, a środek muffinków wypełniony jest pomarańczowym dżemem i kandyzowaną skórką grejpfruta. Ulubione smaki cytrusów w muffinkach można komponować wg własnych upodobań. Na przykład(...)można użyć soku i skórki z mandarynki i dżemu ananasowego. Muffinki obejdą się bez kandyzowanych skórek, nawet bez dżemu, ale otarta skórka i sok z owoców nadają im lego specyficznego lekkiego smaku i zapachu. Składniki na około 14-16 sztuk: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego

Trzeci talerz
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 345

Drożdżówka z masą makową Tort makowo-kawowy Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal Pierniczki świąteczne z ciasta dojrzewającego Warstwowy miodownik Cytrusowy deser w wersji świątecznej Piernik na herbacie Piernikowe muffinki Ptysie z masą piernikową Świąteczne pierniczki Solony gęsty karmel Duże ciastka z czekoladą i bakaliami Ciasteczka migdałowe z nutellą Trufle czekoladowe z koniakiem i żurawiną Trufle figowe z pistacjami Trufle(...)czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika Bożonarodzeniowe muffinki Ciasteczka orzeszki Ciasto pijak Tartaletki migdałowe Babka z daktylami i pomarańczą Racuchy drożdżowe z jabłkami Porzeczkowiec Mincemeat Bożonarodzeniowe babeczki mince pies Czekoladowe trufle z orzechów laskowych Ciasto bożonarodzeniowe Ciasteczka czekoladowo

My Culinary Art
Muffinki-choinki nadziewane dżemem 132

Takie oto muffinki upiekłam na Mikołajki :) Wyszły bardzo smaczne, wilgotne, delikatnie pachnące pomarańczami (do ciasta dodałam drobno pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy) nadziewane dżemem o smaku kiwi. Do tego obowiązkowo musiała być jakaś świąteczna dekoracja. Wybór padł na zrobienie choinek z masy śmietanowej z mascarpone (mojej ulubionej). Jednak, aby nie było tak łatwo i „codziennie” postanowiłam, że choinki(...)jakoś dałam radę :D Następnym razem na pewno pójdzie mi sprawniej :) Jeśli nie macie takiego adaptera lub po prostu wolicie jednokolorową choinkę wówczas użyjcie tylko jednego odcienia zieleni. Muffinki-choinki na pewno będą hitem podczas przedświąteczny (i świątecznych) spotkań ze znajomymi i rodziną :) Składniki (na 12 muffinek): 280 g mąki pszennej 70 g drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej

MyCookBook.pl
Muffinki z borówkami amerykańskimi 126

Słodkie, niesamowicie mięciutkie i wilgotne muffinki z borówkami amerykańskimi i wyczuwalną nutą pomarańczową. Nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu. To także doskonała propozycja dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem, bo muffinki wprost nie mogą się nie udać! Dodatkowo są tak pyszne, że lepiej od razu zróbcie podwójną porcję (znikają błyskawicznie jeszcze zanim na dobre wystygną) :) Dzieci za nimi(...)skórką pomarańczową. Następnie dodajemy sok. Łączymy ze sobą składniki mokre i suche i mieszamy (lub miksujemy) tylko do połączenia, nie dłużej (wszystkie składniki mają być wilgotne). Otrzymane ciasto na muffinki nie powinno być zbyt ścisłe (jeśli jest za gęste można dolać jeszcze trochę soku pomarańczowego). Powinno dość swobodnie odrywać się od łyżki, ale nie spływać z niej ciurkiem. Przygotowane foremki

MyCookBook.pl
Muffinki z masą makowo bakaliową 189

Muffinki są  miękkie, słodkie, a masa makowa kryje w sobie smakowe niespodzianki,  bo są rodzynki, migdały i żurawina, dla każdego coś dobrego. Takie muffinki są bardzo fajne bo można zapakować do pudełeczka, bez krojenia ciasta i zabrać je do szkoły czy pracy. Na pewno osłodzą dzień. Polecam :) Składniki: masa makowa:       100 g mielonego maku(...)letnie mleko i  nadal miksujemy. Na sam koniec dodajemy mąkę z proszkiem i solą. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Po jednej łyżce masy nakładamy do foremek na muffinki. Dodajemy masę makową i przykrywamy ją białą masą. Składniki można delikatnie zmieszać za pomocą wykałaczki. Muffinki pieczemy ok. 20 min w 180°C. Smacznego

Moniki Smakołyki
MUFFINKI NADZIANE BORÓWKAMI 159

Muffinki znamy i lubimy chyba wszyscy.  Wariacji na ich temat są tysiące! I chyba właściwie wszystko do nich pasuje: i czekolada, i owoce, i budyń... Wszystko zależy od naszej wyobraźni :)  Zawsze piekąc muffinki kierowałam się prostą zasadą: produkty suche mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie łączymy ze sobą obie zawartości misek. Tym razem pokusiłam się(...)wypróbowanie troszkę innego przepisu Margarytki na  muffinki z jagodami , zastępując jagody borówkami. Muffinki wyszły pyszne (mimo, że trochę przesadziłam z ilością dodanych borówek) i już myślę z czym tu upiec kolejne :))) Składniki: (na 18szt) 35 0 g mąki ½ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy ½ szklanki oleju 1 jajko 1 szklanka mleka dodatkowo: 300g borów

Walijskie Pichcenie
Muffinki obłędnie czekoladowe z cukinią 203

Smak tych muffinek przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania, naprawdę. Nie sądziłam, że kiedykolwiek zrobię lepsze muffinki niż te bardzo czekoladowe muffinki z kremem malinowym . Jednak udało mi się dokonać niemożliwego! Są niesamowicie czekoladowe, miękkie, wilgotne i po prostu rozpływają się w ustach. A jaki jest ich sekret? Trzymajcie się mocno.. CUKINIA! Uwielbiam takie wynalazki i po raz kolejny się(...)rozczarowałam. To właśnie dzięki cukinii muffinki pozostały wilgotne i takie mięciutkie. Jestem zachwycona. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, bo na pewno nie pożałujecie. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Będą hitem spotkania z przyjaciółką, jak również świetnie sprawdzą się na rodzinnej imprezie. Przygotowanie trwa 10 minut, a reszta już robi się sama. Czego potrzebujemy?  - 3/4 szklanki brązowego cukru

two broke sisters
Przepis na mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe 24642

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dietetyczne muffinki śniadaniowe z kaszy jęczmiennej i cukinii. Z podanego przepisu wychodzi ok. 18 muffinek. Najlepiej podawać je z barszczem czerwonym. 1 muffinka ma ok. 70 kcal. Dietetyczne muffinki śniadaniowe – Składniki: 3 średnie marchewki (ok. 170g) 1 średnia cukinia (ok. 470g) 100g kaszy jęczmiennej perłowej 400g szynki z indyka pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku 2 czubate(...)łyżki mąki pszennej 3 duże jajka pieprz, sól zioła greckie w młynku (opcjonalnie)           Dietetyczne muffinki śniadaniowe – Wykonanie: Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce do warzyw chińskich (paseczki) Szynkę pokroić w kosteczkę. Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Szczypiorek i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać mąkę, jajka i przyprawy

Kulinarne Przeboje
Muffinki Pani Młoda- mocno waniliowe z kremem waniliowym 179

Witajcie kochani ;) Tak jak obiecałam umieszczam przepis na muffinki Pani Młoda- wiem, że miały być wczoraj ale nie było mnie w domu więc nie miałam możliwości wstawienia przepisu.  Muffinki są bardzo dobre, długo zachowują świeżość a przy tym są proste w wykonaniu. Przepis na nie pochodzi z bloga: Ciastkożercy Serdecznie polecam ;)  Muffinki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku(...)jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między przygotowane papilotki, pozostawiając około 1 cm wolnego brzegu papilotki. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Cupcakes Kawowe z Bitą Śmietaną i Truskawkami 140

Pamiętacie te Muffinki Tiramisu ? Tym razem co nieco pozmieniałam i zrobiłam taką wersję. Ciasto jest niezwykle delikatne, mokre i kawowe. Chwilę się zastanawiałam, czy bita śmietana z kawą czy bez. Postawiłam na wersję z kawą i nie żałuję. Szybko zniknęły, były pyszne! Śmiać mi się chce, bo chciałam aby wyszły jak z obrazka, ale wyszły jak z piekarnika(...)chodzi? Włożyłam po wielkiej truskawie do każdej muffinki, ale po upieczeniu jak widać na jednym ze zdjęć, truskawka puściła sok i się skurczyła, wizualność ciastka ucierpiała, ale na szczęście smak pozostał. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 3 łyżeczki kawy

Blondynka Gotuje
Muffinki Malibu 130

Jako, że jesteśmy wielkimi fanami wszelkiej maści muffinek to dzisiaj kolejna nasza propozycja, którą są muffinki Malibu Składniki na muffinki: - 1 szklanka mąki pszennej - ½ szklanki wiórek kokosowych - 1 szklanka cukru - ½ szklanki jogurtu - 1/3 szklanki oleju - 1/3 szklanki syropu kokosowego - 1 łyżeczka sody Składniki na masę: - 200g serka mascarpone - ½ szklanki wiórek kokosowych - 50ml rumu Malibu - 100g śmietanki 30% Do miski wrzucamy(...)25minut. Teraz zabieramy się za masę. Najpierw ubijamy śmietankę, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe oraz rum. Wszystko razem miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy muffinki się upieką wyciągamy je z piekarnika i jeszcze ciepłe smarujemy pędzelkiem nasączonym w rumie. Po wystudzeniu nakładamy na nie masę, a na koniec posypujemy ją dodatkowo wiórkami. Pomimo że alkoholu

Kuchenne Wariacje
Muffiny kakaowe z buraczkami 105

mega fazę na muffinki. Aż się trzęsę z radochy na samą myśl i nie mogę się doczekać powrotu z pracy :) Magda mnie bardzo ładnie poprosiła żebym zrobił więc - jak zawsze - ochoczo się zgodziłem (no może nie zawsze zgadzam się ochoczo :)) Wracając z pracy tak się podjarałem myślą o muffinkach, że oczywiście zapomniałem pójść do sklepu kupić potrzebne rzeczy(...)zrobiłem :) I będę je zamieszczał tutaj w kolejnych dniach :) To znaczy zamieszczę trzy smaki, bo w jeden mi nie wyszedł :/ A szkoda, bo zapowiadało się nieźle, zapewne byłyby smaczne muffinki - gdyby wyszły. Ale z roztargnienia zapomniałem dodać jajek i muffinki z twarogiem poszły na śmietnik :/ Jakoś tak nie wyrosły wcale i wyglądały jak po wojnie nuklearnej :/ Ale zacznijmy od muffinów

Marder&Marder Manufacture
Migdałowe muffinki z malinami 215

Migdałowe muffinki z malinami to szybki, bezproblemowy i prosty wypiek – w sam raz dla niespodziewanych gości. Ja miałam już zmielone migdały, a masło rozpuściłam w mikrofali, więc całość z pieczeniem zajęła mi tylko pół godziny. Są wyjątkowo wilgotne, bardzo migdałowe w smaku, o ciekawej strukturze. Pyszne. Jeśli lubicie migdały i maliny tak bardzo jak ja, to jestem pewna(...)posmakują. Migdałowe muffinki z malinami: 1 szklanka mielonych migdałów (100 – 110 g) – można zmielić płatki migdałowe 3/4 szklanki mąki (110 g) 3/5 kostki masła – rozpuszczonego (120 g) 1/3 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru + do posypania 3 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia płatki migdałowe do posypania (ok. 50 g) maliny (ok. 150 g) listonic_type

Poezja smaku
Muffiny waniliowe z dżemem 124

Bardzo lubię te muffinki i często do nich wracam...Znalazłam je kiedyś na stronie "Wielkie Żarcie", a autorką tego przepisu jest Kluko.Za przepis Kluko bardzo dziękuję:) Składniki na około 22 muffinki: 1,5 szkl. mleka; 1,5 szkl. cukru kryształu; 1,5 łyżki ekstraktu waniliowego; 2/3 szkl. oleju; 2 jajka; 3,5 szkl. mąki tortowej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jajka razem zmiksować. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. Połączyć oba rodzaje składników. Formę do muffinków wyłożyć papierowymi foremkami, napełnić ciastem do połowy. Do każdej muffinki kłaść po 1 łyżeczce dżemu i przykryć to ciastem (tak, żeby foremki były prawie pełne). Piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Do ciasta można dodać po łyżeczce cynamonu

In my kitchen
Muffinki pizza 142

zimno. Mogą być również jako przekąska do pracy, na spotkanie ze znajomymi czy do zjedzenia np. przy dobrym filmie. Pracy przy nich niewiele i zawsze wychodzą. Przecież to są muffinki :) Polecam. Co do dodatków-to każdy doda swoje ulubione (pamiętajcie, że jeśli użyjecie pieczarek, należy je wcześniej podsmażyć, żeby puściły wodę, a oliwki-porządnie odcedzić z zalewy). 'muffinki pizza' Składniki(...)cebulę podsmażyć, oliwki posiekać, suszone pomidory pokroić w paski) i dodać do drożdżowego ciasta. Wmieszać dokładnie w ciasto (zostawić trochę sera na wierzch).  Masę przekładać do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Wierzch posypać serem i przyprawą Kamis'a do pizzy po sycylijsku . Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25-30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć

CookYourself