muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:20/167)

Muffiny z borówkami 140

lubi chyba każdy. Sezon borówkowy w pełni, więc słodkie śniadanie z kawą i muffinką w roli głównej jest jak najbardziej mile widziane. Polecam. Tym bardziej, że przygotowanie ciasta na muffinki zajmuje zaledwie kilka minut.Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 jajka1 i 1/4 szklanki jogurtu naturalnego lub maślanki70g masła1 płaska łyżeczka proszku dopieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli3 łyżeczki dobrej jakości(...)szklanki borówek amerykańskichPrzygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę i kakao). W drugiej wszystkie mokre (jajka, roztopione masło, jogurt). Łączymy składniki obydwu misek, mieszamy łyżką (nie mikserem). Ciasto powinno być grudkowate. Do masy dodajemy szklankę borówek (reszta przyda nam się na sam koniec) i delikatnie mieszamy. Ciasto umieszczamy

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową 411

roztopić w garnuszku, dodać kawałki czekolady. Chwilę podgrzać. Zdjąć z ognia. Mieszać łyżką do rozpuszczenia i połączenia składników. 2. Dodać cukier, konfiturę, rozkłócone jajka oraz stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamieszać widelcem (jak ciasto na muffinki). 3. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 50-55 min (sprawdzić patyczkiem czy suchy). 4. Polać polewą czekoladową (w oryginalnym przepisie należy rozpuścić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 163

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru(...)puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut. Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać

Bullio
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 178

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru(...)puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut. Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać

Bullio
HALLOWEENOWE BABECZKI - MÓZGI 211

ricotta3 łyżki cukru pudru DO DEKORACJI:czerwony barwnik spożywczyzagęszczony czerwony sok owocowy (ja użyłam wiśniowego)WYKONANIE:MUFFINKI: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.Do miski wrzuć miękkie masło i cukier i utrzyj na puszystą, jasną masę. Po kolei zacznij dodawać jajka, miksując dokładnie po każdym dodanym.Przesiej przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników

Słodko-Słony Świat Ilony
Coco au Miel 136

łyżeczki mioduPrzygotowanie:Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, wyłóż wgłębienia w formie na muffinki papilotkami lub natłuść, np. masłem. Podgrzej mleko z miodem, aby było gorące. Wsyp do miski wiórki, dodaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wlej delikatnie ciepłe mleko i wymieszaj. Dodaj roztrzepane jajka i połącz wszystko. Masą wypełnij papilotki, może być "z górką". Wstaw do nagrzanego piekarnika

Gotowanie to kochanie
Ciasto i muffinki orkiszowo-migdałowe, z jogurtem i serkiem ricotta, z malinami i owocami czarnego bzu. Zdrowe, pyszne, szybkie. 120

chłonie zanieczyszczenia. Zbierajcie to dobro, bo jest go bardzo dużo i jest darmowym skarbem, to najważniejsze.     Ciasto i muffinki orkiszowo - migdałowe, z jogurtem i serkiem ricotta, z malinami i owocami czarnego bzu.   Składniki:  2 jajka 80 g brązowego cukru 2 łyżki waniliowego cukru domowego 120 g naturalnego jogurtu 200 g świeżego serka ricotta 70 ml oleju(...)funkcje góra - dół. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami (u mnie 8 sztuk), natomiast tortownicę o średnicy 17 cm smarujemy wewnątrz masłem. W pierwszej misce dokładnie mieszamy jajka, cukier brązowy, domowy cukier waniliowy, jogurt, serek ricotta oraz olej. Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy mąkę orkiszową, dokładnie zmielone migdały, proszek do pieczenia. Składniki mokre przelewamy do miski ze składnikami suchymi

Naturalna Kuchnia
Muffinki kakaowe z niespodzianką 95

szafkach i znalazłam zachomikowaną białą czekoladę. Godzinę później Córcia zasnęła, więc ja wzięłam się za pichcenie ;) muffinki są bardzo miękkie, wilgotne, ale też kaloryczne :) Składniki na 18 muffinek: 2 szkl. mąki 2 i 3/5 szkl. mleka 1 kostka masła 3/4 szkl. cukru 3 jajka 7 łyżek kakao 1 łyżeczka(...)cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem, następnie wlewamy mleko i masło rozpuszczone w kąpieli wodnej. Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do równomiernego połączenia. Do foremek na muffinki wlewamy ciasto do wysokości 1/2 otworu, wkładamy po 1 kosteczce białej czekolady i wlewamy znowu ciasto

Kolorowy Przepisownik
Śniadaniowe muffiny jajeczne ze szpinakiem, pomidorami i pieczarkami 145

Składniki (na 6 muffinów) 4 jajka cebula kilka pieczarek kilka pomidorków (ja użyłam koktajlowych) garść szpinaku sól, pieprz Wykonanie: Wbić jajka, wymieszać, dodać pokrojone pieczarki, szpinak i doprawić. Cebulę pokroić w plastry i po jednym włożyć do każdej muffinki. Wlać masę jajeczną. Piec około 30 minut w temperaturze

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny ze słoika- pomysł na prezent DIY 180

 Zbliża się Dzień Mamy, warto pomyśleć o jakimś upominku dla naszych superbohaterek ;) Na pierwszym miejscu proponuję, jeśli nie mieszkacie już razem, wpaść z wizytą, pogadać

Czerwona Porzeczka
Muffinki czekoladowe z truskawkami, czekoladą, siekanymi migdałami i kremem kawowym 243

deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120 g mąki pszennej, 25 g kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g cukru, 30 g rozpuszczonego masła, 75 ml maślanki, 1 jajko, 100 g konfitury truskawkowej 200 g mascarpone(...)proszek do pieczenia, sodę, sól oraz cukier. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki - rozpuszczone i przestudzone masło, maślankę, roztrzepane jajko oraz konfiturę truskawkową. Następnie mokre składniki wlać do suchych i wymieszać do połączenia. Masę przełożyć do blachy na muffinki wyłożonej papilotkami - podzielić na 10 części - piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-18 minut. Upieczone muffinki

Plate of Joy
Tarta bananowa 124

ciasto: 30 dag mąki 10 dag masła 2 jajka 10 dag cukru pudru nadzienie: 4 banany 1/3 szklanki kremówki 15 dag masła 15 dag cukru wierzch

Humanistka w kuchni
Muffinki z jagodami 159

jednej mieszamy ze sobą składniki suche (mąkę, só, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy), a w drugiej mokre (mleko, olej, jajka).2. Składniki suche i mokre mieszamy razem łyżką, dodajemy jagody, jeszcze raz mieszamy.3. Przekładamy ciasto do foremek na muffinki na wysokość 2/3 foremki.4. Pieczemy w 200 st. C przez 20-25 minut.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 132

kokosowych , - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do drugiej miski składniki mokre: - 2 małe dojrzałe rozgniecione banany, robiące nam za substytut jajka i cukru równocześnie (w przypadku braku małych bananów wystarczy 1 średni, byle dojrzały), No dobra, to są muffinki z Talbota  (kto oglądał "True Blood",  ten wie, o co chodzi ;)) - 1 duży, upieczony, obrany ze skórki i zmiksowany

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Razowe muffiny bananowe 158

Professional 20g masła orzechowego na wierzch kostka gorzkiej czekolady i orzeszki ziemne Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajka miksujemy, dodajemy jogurt, masło, banany łączymy ze sobą obie masy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffinki na wierzch wykładamy orzeszki i startą czekoladę pieczemy w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania