muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:12/167)

Babeczki kokosowe 147

łyżeczki proszku do pieczenia Mleko zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do papilotek na muffinki. Piec 25 min w 200 stopniach. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 157

zabrać ze sobą do szkoły?  Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami Kuskus z brokułem, suszonymi pomidorami i ziarnami(potem) Gofry z jajkiem, miodem i pieprzem I coś słodkiego na koniec..   Muffinki jako prezent/ Jak najbardziej, ze snikersami, kruszonką(z masłem orzechowym), nutellą i polewą (z nutelli)  Mrożony (gęsty) koktajl banan-mango z orzechową granolą

More food, love and dreams
Babka piaskowa 114

6 całych   jajek 1 szklanka cukru cukier wanilinowy kostka margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do

Humanistka w kuchni
KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM / KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDING 286

ahnungsloses Mädchen, wie mit Hoffe auf schonen und erfolgreichen Tag aufwachen.Wegen Zeitmangel ist der Eintrag nicht so Nikolauseintrag. Aber ich kann nicht diesen Tag ohne kleiner Süßisigkeit darstellen.KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM.na 12-14 babeczekmokre:2 jajka1 szklanka mleka1/3 szklanka olejusuche: 1 szklanka cukru2 niepełne szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki kakaopo 2/3 łyżeczki: cynamonu, imbiru, kardamonu dodatkowo(...)opakowania budyniu400 ml mlekaBudyń gotuję według przepisu na opakowaniu, odstawiam na bok.Jajka roztrzepuję wraz z mlekiem i olejem. Pozostałe składniki (suche) mieszam razemw osobnej misce. Dodaję mieszankę porcjami do jajek, mieszam do połączenia się składników.Jeśli potrzeba- dodaję odrobinę mleka. Foremkę do muffinek wykładam papilotkami (lub składam po 2-3 papilotkirazem,aby je usztywnić) i napełniam ciastem oraz budyniem

W kuchni Karmel-itki
Kawowo - czekoladowe muffinki 213

zbyt często. Właściwie sama nie wiem dlaczego;)) Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo- kawowe muffinki z czekoladą polewą. Wyborne!   Składniki:   1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 jajka,  3/4 szklanki maślanki,  1/2 szklanki kakao,  3/4 szklanki gorącej kawy,  szklanka cukru,  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pieczenia, sodą oczyszczoną i kakao. Dodać cukier. Miksując na niskich obrotach dodawać po jednym jajku, następnie dodać maślankę. Dodać olej oraz nasiona wanilii. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować. Uwaga! Ciasto jest bardzo rzadkie, ale takie właśnie ma być;) Masę rozlać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec około 18 minut w temp. 180st. Ostudzić. Ganache czekoladowe

Z miłości do słodkości
Muffinki z truskawkami i kruszonką 174

Błyskawiczne mięciutkie muffinki pachnące truskawkami i słodką kruszonką. Smakują wybornie - zwłaszcza jeszcze lekko ciepłe np. jako słodkie śniadanie ze szklanką mleka :) Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 50 g masła szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko skórka z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilkanaście truskawek na kruszonkę: 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki(...)cukru pudru 3 łyżki masła Truskawki pokroić na połówki. Masło roztopić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W formie na muffinki ułożyć papilotki. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier. Do drugiej miski wbić jajko, dodać jogurt, skórkę z cytryny. Przemieszać. Przelać do miski ze suchymi składnikami i delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. W osobnej

wyzwania kuchenne
Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 107

muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy płatki, wiórki, len i mieszamy. Dodajemy jagody, ksylitol i wbijamy jajko. Całość dobrze ze sobą łączymy. Następnie dodajemy jogurt i owoce (nie trzeba ich rozmrażać). Foremkę na muffinki smarujemy tłuszczem i przekładamy masę, tworząc równe porcje. Pieczemy 30-35 minut, sprawdzając co jakiś czas czy babeczki się nie przypiekają

Bazując na smaku
Czekoladowe mini-muffinki z wiśniami 137

łyżeczki sody oczyszczonej 2 czubate łyżki kakao - gorzkiego ½  szkl. cukru 1 mały cukier wanilinowy 2 jajka 1/3  szkl. oleju ¾ szkl. mleka ½ szkl. wiśni drążonych z kompotu - lub innych owoców czy bakalii płatki czekoladowe - do posypania na wierzchu na jeszcze ciepłe muffinki opcjonalnie polewa czekoladowa - do polania na wierzch - własnej roboty do znalezienia TU Piekarnik ustawić na 180C - kratka(...)wanilinowy. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka, następnie dodać resztę składników mokrych: olej i mleko. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze i bardziej puszyste. Formę na mini-muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto - u mnie

Grunt to przepis!
Czekoladowe muffinki z kaszy gryczanej 196

mówić, mój mąż oszalał, i być może minął z powołaniem :D Powinien być cukiernikiem Czekoladowe muffinki z kaszy gryczanej SKŁADNIKI: 1,5 woreczka kaszy gryczanej 5 jajek 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 szklanki mąki pszennej 150 g masła 150 g czekolady 50 g suszonej żurawiny 2  łyżeczki proszku do pieczenia 25 g orzechów ziemnych solonych(...)rozpuszczonego masła wrzucić kawałki czekolady, całość podgrzać, cały czas mieszając, aż do momentu roztopienia czekolady. Jajka ubić z cukrem trzcinowym i cukrem wanilinowym na puszystą pianę. Dalej ubijając jajka, stopniowo dodawać czekoladę z masłem oraz zmiksowaną kaszę. Do ciasta wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Na końcu dodać posiekaną żurawinę i orzechy ziemne. Ciasto przełożyć do foremek

MarciochaKucharzy
Piernikowe muffinki (babeczki) z figami i nutką limonki 112

wody, 0,5 łyżeczki cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki cukru, sok z jednej limonki, Lukier:  białko z jednego jajka, cukier puder - tyle ile przyjmie białko, szczypta soli, sok z połowy  limonki Sposób przygotowania: Ciasto na muffinki: W makutrze wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki.  Rozpuścić margarynę z miodem i odstawić do przestudzenia.  W osobnym naczyniu

Nie tylko w kuchni
Muffinki z cydrem i jabłkami 155

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno jabłkowe. Ich lekkość i puszystość - bardzo zaskakuje! Robi się je

Di gotuje
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada 232

momentu, aż cukier się rozpuści a masło stanie puszyste.Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dokładnie ucieramy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy.Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę.Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami.Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około

kolorowotorcikowo
Muffinki z truskawkami i rabarbarem 148

rabarbarem i pieczemy pyszne muffinki. U nas znikły prawie zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Mniam!   Muffinki z truskawkami i rabarbarem    Składniki:   2 szklanki mąki, szklanka cukru,   2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 10 dag truskawek, 1 łodyga rabarbaru, 2 łyżeczki cukru pudru, + kruszonka: 50 g masła, 50 g cukru(...)proszek do pieczenia należy przesiać przez sitko do miski, dodać cukier. Do osobnego naczynia wlać mleko, olej oraz dodać jajka i zmiksować.  Płynną masę dodajemy do suchych składników i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę na muffinki nalewamy do papilotek, które układamy na blaszce. W osobnym naczyniu przygotowujemy kruszonkę: wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy miękkie, pokrojone w kostkę masło

paapilotkaa
Jajeczne muffinki z bazylią i boczkiem 114

Pozostając jeszcze w temacie jajek, śniadań, a także Świąt Wielkanocnych bo to już jutro. Chciałbym zaproponować jeszcze jedną sytą paleo przekąskę: jajeczne muffinki z bazylią i boczkiem. Muszę się przyznać, że to jedno z tych dań, które lepiej smakuje niż wygląda. Robiąc je po raz pierwszy jakiś czas temu wszyscy byliśmy zaskoczeni jakie jest smaczne. Taki efekt wow, znacie(...)wyłożone. Do tak przygotowanej formy za pomocą łyżki wazowej wlewamy wymieszane zioła i warzywa z jajkiem i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. W między czasie możecie poczytać np. Czy cheat meal rujnuję Twoją dietę ? Serwujmy nasze jajeczne muffinki ciepłe posypane zieloną cebulką i bazylią lub szczypiorkiem. (Na zimno też smakują rewelacyjnie). Smacznego! Artykuł Jajeczne

PaleoLife
Muffinki z owocami leśnymi 117

gęstej śmietanki 18% 180 ml jogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy razem

W Moim Magicznym Domu
Peanut butter 130

oleju 1 jajko Dodatkowo tabliczka czekolady masło orzechowe Sposób przygotowania Suche składniki wymieszać ze sobą w misce. W drugiej roztrzepać jajko z maślanką i olejem. Wlać do miski z składnikami suchymi. Przygotować formę na muffinki - wysmarować tłuszczem lub włożyć papilotki i nakładać po 1 łyżce ciasta, 1 łyżka masła orzechowego i kolejna łyżka ciasta by przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym

pink envelope
Muffinki sowy :) 135

zabawniej w formie sowy :) Muffinki ozdobione jako sowy robią niesamowity efekt przy niewielkim nakładzie pracy. Jest to bardzo fajny pomysł aby zadziwić swoich gości i oczywiście ku radości dzieci które są takimi mufinkami oczarowane. Zwykła babeczka  nabiera innego wymiaru :) Składniki: 200 gram mąki 6 łyżek kakao, 250 gram masła, 300 gram drobnego cukru, 4 jajka, 4 łyżeczki mleka(...)kamyczki z orzechami) Przygotowanie:  Do miski wrzucamy 200 g masła, mąkę, kakao, 200g cukru, mleko oraz jajka i wyrabiamy mikserem na gładką masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok 15 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy nasze czekoladowe muffinki na pewno się upiekły (ciasto nie powinno kleić  się

W kuchennej krainie