muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:19/167)

Brak tytułu 112

Muffinki z konkiurą malinową Premium Rosa Składniki:1 1/4 szkl. mąki1/4 łyżeczki soli2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl. miękkiego masła - ok. 2 łyżek1/2 szkl. cukru2 jajka1 łyżeczka cukru waniliowego1/3 szkl. mlekakonfituraWykonanie:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.W miseczce przesiewamy mąkę razem z proszkiem(...)pieczenia i solą. W drugiej miseczce łączymy masło z cukrem i miksujemy na jasną masę. Następnie dodajemy jajka i cukier waniliowy, cały czas miksując. Zwalniając tempo miksera, dodajemy powoli suche składniki. Na koniec dodajemy mleko i łączymy.Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem. na wierzch każdej porcji nakładamy porcję konfitury.Pieczemy w temp. 180 stopni C przez

kolorowotorcikowo
Dietetyczne babeczki na słodko z mikrofali 221

Porcja na 4 sztuki 1 jajko 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki proszku do

Humanistka w kuchni
Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego 140

Kanadzie, Irlandii i Wielkiej Brytanii. To kolejny i to bardzo wdzięczny temat Ciasta na niedzielę , do którego pieczenia zaprosiła mnie Bożenka . Muffinki na kefirze z grzybka tybetańskiego .   Składniki na 12 szt. : - 300g mąki tortowej - ½ szklanki cukru - 2 jajka - 6 łyżek oleju (dałam kokosowy) - 250ml kefiru z grzybka tybetańskiego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z cytryny(...)Jeżeli nie macie kefiru z grzybka tybetańskiego możecie użyć zwykłego kefiru. W jednej misce mieszamy składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól waniliową). W drugiej mokre (kefir, jajka, olej, sok wyciśnięty z cytryny). Suche składniki dodajemy do mokrych – mieszamy i to niezbyt dokładnie. Dodajemy skórkę cytrynową – łączymy z ciastem. Ciasto na muffiny nie powinno być dokładnie wyrobione, drobne

mojewypiekiinietylko
Muffinki z masłem orzechowym i dżemem 129

babeczki - pyszne, mięciutkie muffinki z dodatkiem masła orzechowego, skrywające w sobie odrobinę dżemu, posypane pokruszonymi orzeszkami. I wiecie co, ciężko się było od nich oderwać :) SKŁADNIKI: 1,5 szkl mąki 1 szkl cukru (można użyć pół na pół biały i brązowy) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 szkl mleka 1 duże jajko 1/3 szkl oleju(...)wymieszać ze sobą składniki suche: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól. 2. Osobno wymieszać ze sobą składniki miokre - mleko, jajko, olej, masło orzechowe i ekstrakt waniliowy. Wlać do składników suchych, wymieszać razem. 3. Do foremek na muffinki (ja użyłam silikonowych) wykładać kolejno: ok 1,5 łyżki ciasta, na środek troszkę dżemu (ok 1 płaskiej łyżeczki - dżem ma być

Kto ugości moich gości?
Muffinki jabłkowo-cynamonowe 125

Delikatne i aromatyczne muffinki z jabłkami i cynamonem zadowolą każdego łasucha. Najlepsze są zaraz po upieczeniu póki skorupka jest chrupiąca :) Składniki: 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki szczypta soli 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 2 jabłka 100 g masła 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 cukier wanilinowy Sposób przygotowania: Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne(...)oraz 2 łyżkami cukru. Mąkę mieszamy z 1/2 szklanki cukru, sola, sodą oczyszczoną i cukrem wanilinowym. Dodajemy miękkie masło, roztrzepane jajko, maślankę i miksujemy na jednolite ciasto. Do ciasta dodajemy jabłka i mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonymi papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch pozostałym cukrem i cynamonem. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki czekoladowo – korzenne 134

Zapach świąt Bożego Narodzenia… Czekoladowo korzenne muffinki oblane białą czekoladą z pewnością podbiją wasze serca Składniki: 2/3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 120 g margaryny pół tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżeczki cynamonu łyżka przyprawy korzennej do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki gorzkiego kakao 3/4 szklanki cukru pół szklanki śmietany 12% Przygotowanie(...)samym początku rozpuścić margarynę na wolnym ogniu. Dodać rozdrobnioną czekoladę oraz kakao. Mieszać do uzyskania jednolitej masy – wtedy pozostawić do przestudzenia. Jajka (całe) ubić z cukrem przy pomocy miksera na gładką masę. Dodać margarynę z czekoladą nadal ubijając. Sypkie składniki (mąkę, cynamon, przyprawę korzenną, sodę, proszek do pieczenia) połączyć i dodawać do masy na przemian ze śmietaną. Mieszać szpatułką

Za drzwiami kuchni
muffinki cebulowe do barszczu... 141

szklanki cebulę pokroić na grubszą kostkę i wsypać na rozgrzany olej, posypać cukrem i zeszklić na ciemno złocisty kolor, posypać kucharkiem, wymieszać i zostawić do wystudzenia na patelni jajka "L", olej, mleko roztrzepać rózgą z 3 minuty wsypać mąkę, proszek do pieczenia i zamieszać ze 4 razy z patelni wsypac całą zawartość razem z olejem do ciasta i parę razy(...)rózgą zamieszać ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych piec w 200C około 30 minut, można wyjmować ciepłe na talerz my takie cebulowe muffinki lubimy wystudzone ale podane z gorącym czerwonym barszczem do picia..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 402

Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami to proste danie, które idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można

Kulinarne Przeboje
Choinki z muffinek piernikowych 181

wypełnione jabłkami, polane pyszną gorzką czekoladą, która dostałam od firmy Terravita . Piekłam je w silikonowej formie w kształcie choinek, zakupionej kilka lat temu w Duka. Serdecznie polecam te muffinki, tym bardziej, że są na mące razowej, więc z dużą zawartością błonnika. Składniki na 18 małych muffinek lub 12 standardowych: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej (typ 2000) 1/2 szklanki(...)jajko, rozmieszać z olejem, dodać mleko, wymieszać rózga. Dodać suche składniki, wymieszać, dodać jabłka, wymieszać. Przelać do foremek napełniając je do 3/4 wysokości. Piec 17-20 min w rozgrzanym piekarniku (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie, na kratce. Wyjąć z formy, dekorować czekoladą i cukrowymi posypkami. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, maczać muffinki

moj przepis na
Muffinki - choinki 133

Muffinkowe choinki są smaczne i przyciągają wzrok:). Wystarczy dosłownie chwila by je zrobić, bo nie ma w nich nic wymyślnego. Fantastyczna jadalna ozdoba na świąteczny stół

Szefowa kuchni
MUFFINKI Z KIWI 127

Wilgotne, puszyste i lekko kwaskowate muffinki, idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego.   SKŁADNIKI 1 szkl. mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4

słodki bratek
Waniliowe muffinki z krówką 196

Waniliowe muffinki z krówką... Wilgotne i bardzo przyjemne w smaku muffinki. Bardzo szybkie do zrobienia. Rozkosz dla podniebienia. Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy z prawdziwą wanilią pół kostki masła 1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mleka Do miski wrzucamy jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko i mieszamy. Następnie dodajemy

Pelusiowa Kuchnia
Pełnoziarniste muffinki z bananem 119

otręby, płatki jęczmienne, miód, rodzynki, pokrojone w kostkę daktyle, proszek do pieczenia i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy jajka, maślankę łączymy obie masy przekładamy ciasto do formy wyłożonej silikonowymi papilotkami na muffinki pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tym razem kontuzjowane ale puszyste i chrupkie muffinki kakaowe z płatkami owsianymi, cynamonem, musli crunchy i ice coffee stra 142

kontuzyjny - skręcona kostka, pozdzierana skóra, na szczęście ręce mam sprawne i na siedząco oddaje się corocznemu 'mufinkowemu' szaleństwu. Tym razem puszyste i chrupkie muffinki kakaowe z płatkami owsianymi, cynamonem, musli crunchy i ice coffee stracciatellą, bez jajek. Składniki - 1,5 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka brązowego cukru - 2 łyżki ciemnego kakao - 2 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli

upichcona
Proste muffiny czekoladowe 193

ciasta jest dużo. Jeśli nie macie odpowiednich papilotek, możecie zrobić je samemu z kwadratowych kawałków papieru do pieczenia dociśniętych szklanką do blaszki na muffinki. Składniki: 80 g gorzkiej czekolady 80 g masła 2 łyżki kakao 2 jajka 120 g cukru 100 g mąki pszennej 50 g mąki migdałowej (zmielone migdały) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do miski przekładamy połamaną

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania