Muffinki z czerwoną porzeczką Składniki: 2 szkl. mąki ¾ szk. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka pół szklanki oleju 1 szkl. mleka ½ szkl. czerwonych porzeczek
Smaki NataliiJeśli macie ochotę na pieczenie to polecam Wam takie małe słodkie co nieco. Zabrzmiało to jak cytat z książki Kubusia Puchatka, ale nie jest to miodek
O kuchni z uczuciempanienka Cycki murzynki Sernik z migdałami w czekoladzie Sernik z brzoskwiniami Sernik teściowej Sernik pomarańczowy Sernik orzechowo - kawowy Sernik czekośliwka, bez jajek Sernik gotowany z kokosem Sernik waniliowy z polewą Pierniki, pierniczki i ciasteczka: Piernik z powidłami Muffinki piernikowe Szybkie pierniczki Ule Orzeszki Orzechowe kuleczki Popękane ciasteczka piernikowe Popękane ciasteczka czekoladowe Ciasteczka pomarańczowe Torty: Miodownik z orzechami Tort orzechowy Tort
Domowa cukiernia Ewycukrem trzcinowym. Ciasto pokroić na paski o szerokości 5 cm. Zwijać w kształt ślimaka. Lekko spłaszczyć i przełożyć do formy na muffinki wysmarowanej masłem. Nie jest to konieczne, jednak bułeczki lepiej będą trzymały kształt. Wierzch bułeczek: roztrzepane jajko odrobina grubego cukru Bułeczki posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec 25 minut w 190 stopniach. Najlepsze są jeszcze ciepłe. Smacznego! 1 bułeczka
Moja Galeria SmakuCzas truskawek rozpoczął się. W poszukiwaniu nowych przepisów z tymi owocami natknęłam się na muffinki na stronie kuchniaprzepisy.blox.pl. Postanowiłam wypróbować ten przepis z truskawkami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maślanki (lub śmietany) 1/3 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka z otartej cytryny truskawki migdały w płatkach Jajka miksujemy
tojestpyszne.blogspot.comproszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą soli. W misce wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Kandyzowane daktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury
Przepisy i porady kulinarnepogotuje. Odstawiamy do wystygnięcia i przygotowujemy ciasto. Rozpuszczamy masło i studzimy. Do miski wbijamy jajka, lekko je ubijamy, dodajemy przestudzony budyń, masło oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wodę gazowaną. Wszystko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, bądź do papilotek. Wierzch muffinek posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C przez
Zainspirowana w kuchnijajko 250 ml mleka 125 ml oleju 1 łyżeczka masła orzechowego 50 g orzechów ziemnych 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Banany rozgniatamy widelcem na tzw. papkę. Mąkę mieszamy z cukrem, sodę oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż się ze sobą połączą. Przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffinki. Pieczemy
Domowy Smak JedzeniaProste muffinki nadziane twarogiem z malinami i kruszonką na wierzchu. Bardzo smakują dzieciom, w dodatku, gdy mogą pomóc w ich pieczeniu. Muffinki są lekkie, słodkie
Nastoletnie Wypiekanietowarzyszą wspomnianemu delikwentowi ;) Muffinki są wilgotne, nie za słodkie - takie w sam raz do wzięcia ze sobą do pracy lub na piknik :) Z podanej porcji ciasta wyszło mi 12 muffinek i jeszcze zostało na malutką keksówkę. Składniki: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka maku 12 dag cukru 1 jajko 250 ml maślanki 60 ml oleju(...)suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier i mak. W drugiej misce połączyć ze sobą składniki mokre - jajko, maślankę i olej. Mokre składniki wlać do tych suchych i wymieszać za pomocą łyżki. Na koniec dosypać czerwone porzeczki i wymieszać. Formę na muffinki wysmarować olejem lub wyłożyć papilotkami i za pomocą łyżki nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Muffinki włożyć do piekarnika
My simple kitchenłyżeczki imbiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Puree z dyni mieszamy z jajkiem, olejem oraz cukrem. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem oraz imbirem. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy w 170 st. C przez
Domowy Smak Jedzeniaużyłam 400 ml mleka, aby był gęściejszy)- rozpuszczamy masło- mieszamy składniki suche osobno i mokre tzn mleko, masło, jajka - łączymy ze sobą i dodajemy pokruszoną czekoladę mieszamy do połączenia składników- nakładamy do papilotek lub sylikonowych foremek na muffinki łyżkę ciasta na to łyżkę budyniu i ponownie łyżkę ciasta, wypełniamy do 3/4 wysokości foremki aby nam nie wypłynęło podczas pieczenia
Basia w kuchniDrzewa przybrały piękne, ciepłe barwy złota i czerwieni zachęcając do wyjścia z domu, taką jesień uwielbiam. Powietrze pachnie już inaczej, a mimo to cudownie było poleniuchować
Bon appetit mon amieW związku z tym, że nie mogę m.in. glutenu wszystko w moim życiu, czyli kuchni musiało ulec zmianie. Skończył się raj jedzenia wszystkiego. Nadal jednak lubię
Humanistka w kuchniKolejna propozycja na smaczne muffinki. Muffinki szarlotkowe, czyli typowo jesienne, z jabłkami, cynamonem, kardamonem i kubkiem ciepłego mleka. Ta wersja ciasta nie jest dla alergików, gdyż zawiera mleko i całe jajka. Bardzo smaczne i mięciutkie, zachęcam do spróbowania! 2 szklanki maki 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko 1 szklanka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie