muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:29/167)

MUFFINKI Z PARÓWKAMI 214

MUFFINKI Z PARÓWKAMI Składniki: - 150ml stopionego masła - 50g cukru (1/4 szklanki) - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 jajka - 1 szklanka mąki pszennej - 1,5 szklanki mąki kukurydzianej - 2,5 szklanki maślanki naturalnej - 0,5 łyżeczki soli - 8 parówek Sposób przygotowania: W miseczce za pomocą trzepaczki mieszamy masło z cukrem, dodajemy jajka, wlewamy maślankę i dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce dokładnie

Mentor Smaku
Otrębowe muffinki z makiem i nie tylko ;) 128

tarce o dużych oczkach dodajemy otręby, rodzynki, mak, orzechy, proszek do p., i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre i wszystko mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut (pilnujemy żeby góra się nie spaliła) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki czekoladowe z kremem jagodowym 164

żelatyną (aby nie było grudek) i wmieszać do całości, ostudzić. Następnie wymieszać mascarpone z frużeliną i gotowy krem schłodzić w lodówce. Muffinki: 200 gram mąki pszennej 100 gram kakao łyżeczka proszku do pieczenia 110 gram cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 225 ml mleka Wykonanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać. W drugiej misce wymieszać

Krakowskie smaki Ani
Muffinki cytrynowe 154

Chyba mój ulubiony przepis na muffinki. Robiłam je już kilka razy. Z lukrem i bez. Za każdym razem są tak samo pyszne.Przepis stąd, choć u mnie

Pasja Smaku
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 219

dodajemy miękkie masło i cały czas mieszając rozpuszczamy je w kąpieli wodnej , studzimy.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy jajka i cukier.Dodajemy roztopioną , lekko przestudzoną czekoladę i wszystko razem dokładnie miksujemy.Przygotowaną masę wlewamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 20 min / 180C.Nie pieczemy do ” suchego patyczka” , gdyż babeczki mają być wilgotne wewnątrz.KREM

Ostra na Słodko
Pyszne muffinki jagodowe 191

macie ochotę na coś szybkiego i pysznego to zróbcie te muffinki, naprawdę są dobre. Jeśli nie macie jagód to możecie użyc borówki albo aronię.Składniki na ok. 12 muffinek 30 dag jagód 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła 2/3 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia serek waniliowy  Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijac jajka. Mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypac do masy maślanej. Dodac mleko , wymieszac ciasto mikserem. Dodac jagody( jeśli chcecie mozna kilka zostawic do dekoracji:. Delikatnie wymieszac łyżką.  Formę na muffinki wyłożyc papierowymi foremkami. Napełnic ciastem do 2/3 wysokości foremki. Wstawic do piekarnika rozgrzanego

Słodkości i nie tylko
Kukurydziane muffinki bezglutenowe. 142

Nie umawialiśmy się na robienie bezglutenowych muffinek w jednym czasie. Tak jakoś wyszło. Może to przypadek, a może coś w rodzaju indukcji myśli? Tak, czy owak

zadanie-gotowanie
Muffinki z frużeliną wiśniową i kruszonką 170

kruszonka doskonale komponuje się z lekko kwaskowatymi wiśniami. babeczki są bardzo mięciutkie i długo utrzymują świeżość. Polecam. Muffinki z frużeliną wiśniową i kruszonką         Składniki: 120g jogurtu ½ łyżeczki aromatu lub ekstraktu waniliowego 30g roztopionego masła 40ml oleju 2 jajka 200g mąki 100g brązowego cukru pół łyżeczki sody   Kruszonka: 50g brązowego cukru 6 łyżek  zmielonych migdałów(...)mąki ziemniacznej 2 łyżki masła Nadzienie: 300 g wydrylowanych wiśni 80 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:   Łączymy wszystkie mokre składniki: jogurt, roztopione masło, olej i roztrzepane jajko. W drugim naczyniu mieszamy przesianą mąkę, cukier i sodę. Łączymy ze sobą obie masy. Przygotowujemy wiście. Jeśli używamy mrożonych wiśni możemy je najpierw rozmrozić, ale nie jest to konieczne

Mania Gotowania
Muffinki dyniowe 119

oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W drugiej zaś, przy pomocy miksera roztrzepujemy jajka. Odkładamy mikser. Dodajemy masło i puree z dyni, wszystko mieszając silikonową szpatułką. Łączymy zawartość obu misek i czekoladę. Mieszamy do momentu aż mąka przestanie być zauważalna. Czekolada roztapia się robiąc niesamowite wrażenie. Muffinki wyglądają ładnie, a smakują… No właśnie, sprawdźcie sami:) SMACZNEGO Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Kokosowe muffinki pełnoziarniste - dietetyczne, proste i szybkie :) 167

kolejny :D Oczywiście troszkę pokombinowałam i końcowym efektem były muffinki kokosowe :) Tak jak poprzedniczki również z jagodami - "pozbywamy" się zapasów z zamrażalnika :D Wyszły obłędnie pyszne!  Składniki (8 muffinek): 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g proszku proteinowego (u mnie waniliowe) 2 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g wiórków kokosowych  jagody/borówki Przygotowanie:  Wszystkie

Zdrowie na języku :P
Muffinki z truskawkami 108

Puszyste, słodkie muffinki idealne jako deser na kolację dla dwojga. Dzięki truskawkom muffinki są lekko kwaśne.     Składniki na 12 muffinek: 100 g masła 280 g mąki (tj. co najmniej 1,5 szklanki 250 ml) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 jajka 180 g jogurt naturalnego 50 ml mleka truskawki (np. z kompotu/rozmrożone(...)pieczenia. Wszystko ze sobą wymieszać.   3. Następnie dodać 2 jajka, jogurt, mleko i roztopione masło.   4. Za pomocą miksera bądź trzepaczki wszystko ze sobą połączyć.   5. Rozgrzać piekarnik do 180C. 6. Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papilotkami. Na wierzchu muffinek ułożyć truskawki. 7. Przygotowane muffinki piec około 20-25 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką, czy ciasto jest

Ugotować
Tarta dietetyczna 133

Ta czekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko   pół szklanki mąki kukurydzianej   9 łyżek otrąb owsianych   3 łyżki słodzika

Humanistka w kuchni
Kotlety w otrębach 169

Porcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka

Humanistka w kuchni
Ciasto śmietanowe 145

szklanka+ 1.5 łyżki mąki pszennej 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ¾ szklanki cukru pudru 3 jajka ½ kostki margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ucieramy   na

Humanistka w kuchni
Ciasteczka do kawy 145

Ciasto: pół kostki margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki

Humanistka w kuchni