muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:11/167)

Orzechowe muffinki z kruszonką 113

Orzechowe muffinki z kruszonką. Pyszne muffinki o smaku orzechowym z dodatkiem kakao, posypane kruszonką. Wiadomo, koniec pracowitego tygodnia, więc orzechowe muffinki na osłodę. Upiekłam je dla

codojedzenia
Drożdżowe babeczki z malinami i kruszonką 129

Przepyszne i mięciutkie maleństwa z chrupiącą kruszonką i owocowym wnętrzem. Idealny letni deser na przyjęcie w ogrodzie.  Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 7 g

Smakołyki Asi
Muffinki czekoladowo -piernikowe z kremem i konfiturą z jeżyn 118

Czekoladowe babeczki z nutą piernikową z delikatnym kremem ze śmietanki i sera mascarpone, polane konfiturą z jeżyn i borówek, to propozycja na wspaniały słodkie deser! Muffinki podane na talerzu Kamila- BOGUCICE Składniki: Babeczki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika(...)Mąkę przesiać z proszkiem i przyprawą do piernika dodać do masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. wylewać porcjami ciasto do papierowych papilotek na muffinki,-(z tej porcji wyjdzie około 30 sztuk średnich babeczek) piec 30 minut w temp 180*c. Wystudzić. Krem: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem, przełożyć

Wanilia i Kardamon
MUFFINY DYNIOWE – dietetyczne – najlepsze – BE FIT! 261

Muffinki dyniowe są niesamowicie miękkie, delikatne, kruche z zewnątrz i mokre w wilgotne w środku. Są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale również drugie śniadanie! Koniecznie je wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 sztuk ) * puree dyniowe – 150 g * mąka razowa – 50 g * mąka migdałowa – 10 g * mąka pszenna – 25 g * cukier trzcinowy – 30-40 g * małe jajko(...)olejek do ciast waniliowy – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ugotowaną dynię blendujemy. Do miski przesiewamy mąki, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Dodajemy jajko, olejek i dyniowe puree – mieszamy, przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 35 minut / 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Muffinki delikatnie bananowe 114

piec muffinki, już pewnie zdążyliście zauważyć :-) Tym razem będą to muffinki delikatnie bananowe. A dlaczego tylko delikatnie bananowe? :-) Ano dlatego, że bananów w ich składzie za dużo nie ma - jest aż jeden :-) Zatem, ekonomicznie :-) SKŁADNIKI: - 500 gram mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru trzcinowego - 3/4 szklanki oleju słonecznikowego - 3 jajka - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki mleka - 1 banan - 1 łyżeczka proszku(...)łyżeczka cynamonu Mieszam ze sobą suche składniki, tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Dodaję olej, mleko, wodę, rozdrobnionego dokładnie banana oraz jajka. Wszystko dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wylewam do foremek na muffinki do ok. 3/4 ich wysokości. Piekę w temp. 170'C przez ok. 30 minut. Delikatne, smakowite, świetne do podjadania w ciągu dnia :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Walentynkowe czekoladowe babeczki z truskawkowym sercem 85

Kto nie lubi czekolady? Chyba nikt :) W dodatku na walentynki będzie idealna :) Czekoladowym babeczkom z różowym kremem w takim dniu chyba nikt się nie oprze :) A

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki z jagodami 152

Opis: Muffinki z jagodami to bardzo lekki, delikatny i słodki deser. Jagody również uważane są za delikatny owoc, więc doskonale komponują się z delikatnym smakiem muffinki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Muffiny śliwkowe 118

skrobi ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy Ucieramy margarynę z cukrem na pulchną masę. Dodajemy stopniowo jajka.   Mieszamy mąkę, skrobię, cukier wanilinowy i proszek. Dodajemy stopniowo do masy jajecznej, którą mieszamy łyżką. Papilotki wypełniamy do ¾ ciastem. Na wierzch każdej muffinki wkładamy połówkę śliwki   (skórką w dół).   Wkładamy do nagrzanego   do 180 C piekarnika na około

Humanistka w kuchni
Muffinki cytrynowe 119

bardzo wdzięczny do przyrządzenia wypiek. Proste w przygotowaniu, jednak potrafią być bardzo efektowne i zostawiają niemałe pole do popisu. Dzisiaj muffinki na bazie cytryny, lekko kwaskowate i pysznie żółte 45 min ok. 10 sztuk składniki: 2 jajka szklanka mąki 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki startej skórki z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru(...)pudrem. Masło potrafi się zważyć, więc róbmy to z wyczuciem. Kiedy masa będzie już gładka dodajemy kolejno po jednym jajku i sok z cytryny. Łączymy zawartość obu misek i powstaje niesamowita, pulchna masa, którą wykładamy do silikonowych foremek na muffinki. Nie urosną zbytnio, więc śmiało można wypełnić je do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku, przez

Ania i Marcin gotują
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 95

Muffinki są wspaniałym pomysłem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Tutaj podaję przepis na jagodowe, bo akurat bardzo je lubię, ale inne owoce też świetnie pasują. Składniki na 12 babeczek: 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 50g roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty(...)waniliowej otarta skórka z cytryny 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, mleko, esencję waniliową i skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką

Smaki Przyprawy i Kolory
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 194

Muffinki są wspaniałym pomysłem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Tutaj podaję przepis na jagodowe, bo akurat bardzo je lubię, ale inne owoce też świetnie pasują.Składniki na 12 babeczek:1,5 szklanki mąki1/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka50g roztopionego masła3/4 szklanki mleka1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowejotarta skórka z cytryny1 szklanka jagód lub borówek amerykańskichRozgrzewamy piekarnik(...)stopni C i przygotowujemy forme na muffinki.W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, mleko, esencję waniliową i skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy.Do suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki

Kulinarna rozmowa
Muffinki makaronowe ze szpinakiem i serkiem 124

Lubicie spaghetti? Mam dla Was świetny pomysł na przygotowanie makaronu w postaci muffinek. ;) To efekt ostatniego eksperymentu z wykorzystaniem kukurydzianego makaronu. Muszę przyznać, że taki jest

Kuchnia Ellie
Babeczki kokosowe 142

łyżeczki proszku do pieczenia Mleko zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do papilotek na muffinki. Piec 25 min w 200 stopniach. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 154

zabrać ze sobą do szkoły?  Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami Kuskus z brokułem, suszonymi pomidorami i ziarnami(potem) Gofry z jajkiem, miodem i pieprzem I coś słodkiego na koniec..   Muffinki jako prezent/ Jak najbardziej, ze snikersami, kruszonką(z masłem orzechowym), nutellą i polewą (z nutelli)  Mrożony (gęsty) koktajl banan-mango z orzechową granolą

More food, love and dreams
Babka piaskowa 109

6 całych   jajek 1 szklanka cukru cukier wanilinowy kostka margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania