mieszamy. Gotową masą wykładamy foremki do muffinek, tak by było jeszcze miejsce na późniejszy mus. Zapiekamy marchwiowe muffinki w 190 stopniach około 15 minut. Następnie przygotowujemy mus: obieramy mięso od kości. Do mięsa dodajemy pozostały ser feta, białko od jajka, paprykę w proszku oraz pieprz. Całość dokładnie blendujemy. Gotowy mus przelewamy do podpieczonych muffinek z marchewki. Całość pieczemy
Bon Appetit Małgorzatyblogu. Kolorowe sałatki, coś do kanapki i jakieś dobre ciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink EnvelopeOto moje kolacyjne odkrycie. Składniki typowe, można z nich zrobić jajecznicę lub omlet, ale można też zapiec - i to jest świetny pomysł! Polecam każdemu kto lubi
peggiwkuchniotrzymanym masłem cynamonowym posmarować ciasto. Ciasto zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze ruloniki po około 4 cm. Wstawić je do foremek na muffinki pionowo rozchylając delikatnie górę ciasta, można posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec około 20 minut w 180 stopniach. ____ ostatnie rozdanie wygrywa: alis9 proszę o przesłanie adresu na uchto8@wp.pl w ciągu 24 godzin
PychotkaaaDziś najsmaczniejszy dzień w roku, czyli Międzynarodowy Dzień Czekolady :) Z tej okazji u mnie bardzo czekoladowo. Zapraszam na muffinki z czekoladą :) Są wciągające :) Składniki: 150 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Obie
Na Ciasteczkowych PapierachWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na muffiny mega orzechowe. Są pyszne i świetnie się prezentują, dodatkowo posypka z pokruszonych orzechów pasuje idealnie. Polecam
Marta Gotuje1 jajko 7 łyżeczek mąki kukurydzianej szczypta soli Jajko wbijamy do kubeczka, dodajemy mąkę, sól i mieszamy aż masa będzie jednolita.Wlewamy na gotujący się płyn. Można
Humanistka w kuchniSą takie potrawy z dzieciństwa, które wspominamy ze szczególnym sentymentem. W moim przypadku są to banalne jajka faszerowane. Zawsze goszczą na moim Wielkanocnym stole. I naprawdę
Humanistka w kuchnigotuje Tiramisu Cafe Amaretto Tort cappuccino Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino Chabrowa kuchnia Domowy baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt
Moje domowe kucharzeniegruszkazfartuszka . Składniki: ciasto na muffinki: 3/4 szklanki maślanki 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masa cynamonowa: składniki przekładamy do garneczka i na małym ogniu podgrzewamy od czasu do czasu mieszając, tak długo aż wszystkie składniki połączą się. Lekko studzimy ciasto na muffinki: wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy łyżką aby połączyły się Około 12 foremek na muffinki rozkładamy. Do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta. Na ciasto pół łyżeczki masy cynamonowej
Amatorka kuchennaMirabelki już się prawie kończą... Ostatnio wykorzystuję je głównie do gotowania kompotu no i zrobiłam też takie muffinki. Polecam! Składniki:2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej3/4 szklanki cukru2 jajka roztrzepane1/2 szklanki oleju300 g jogurtu naturalnegokilka pokrojonych na ćwiartki czerwonych mirabelekSposób przygotowania:1. W jednej misce mieszamy suche produkty (mąkę, proszek, sodę i cukier(...)drugiej misce mieszamy mokre składniki (jogurt, jajka, olej).3. Mokre i suche wymieszać ze sobą, dodać pokrojone mirabelki i jeszcze raz wymieszać.4. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 2/3 ich wysokości (użyłam sylikonowych).5. Muffinki pieczemy przez 15-20 minut w 180 st. C.Smacznego
Kuchnia domowa Anicukier, kakao, proszek do pieczenia i pokrojoną drobno czekoladę. Do suchych składników wlewamy olej i wbijamy jajka. Całość mieszamy łyżką.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Foremkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Przygotowaną masę przekładamy do foremek. Pieczemy przez 15-20 minut, aż muffinki się przyrumienią i zaokrąglą
Smakowity Blog KulinarnyTakie muffinki to doskonała propozycja na efektowne śniadanko :) Są niezwykle sycące i z pewnością dodadzą nam energii na cały dzień! Do dzieła! Składniki: (na 8
Taste Therapycałym domu wprowadza nas w świąteczny, bożonarodzeniowy nastrój. Proponowane dzisiaj przeze mnie muffinki oprócz walorów wonno-smakowych :) będą dodatkowo stanowić wyjątkową dekorację stołu. Składniki do muffinek dzielimy na suche i mokre. Mąkę, cukier, kakao i sodę wymieszać w jednej misce, a w drugiej jajka, mleko, olej i miód. Następnie dosypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać. Pod koniec
Świat CiastaDziś na deser polecam muffinki z gruszkami. W kilka chwil można przygotować pyszne owocowe babeczki. SKŁADNIKI: 2 jajka, 150 ml mleka, 100 ml oleju, 1,5 szklanki mąki, ½ szklanki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 gruszki, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: Jajka wybijam do miski. Dokładnie mieszam z mlekiem i olejem. W osobnym naczyniu mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasi