muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:8/167)

Muffinki Dyniowe 134

Ciekawe muffinki dyniowe z domieszką aromatycznego, mielonego cynamonu - ciekawy smak, który warto wypróbować szczególnie w okresie jesiennym, gdy dynia jest taka modna. Babeczki mimo swej prostoty ładnie się prezentują i być może zaskoczą niejednego smakosza.Muffinki Dyniowe - Składniki: (ok. 16 muffinków)325 g dyni3 jajka360 g mąki40 ml oleju słonecznikowego145 g białego cukru120 g brązowego cukru70 ml mlekacukier waniliowy8 g proszku(...)puree. Studzimy.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy. Następnie do nich dodajemy cukier biały, brązowy, waniliowy oraz szczyptę soli - dokładnie wszystko mieszamy. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z purre z dyni, olejem oraz mlekiem. Do naczynia z suchymi składnikami przekładamy w trzech partiach wymieszane składniki mokre - za każdy razem dokładnie mieszając.Papilotki umieszczamy w formie do pieczenia

Słodka Strona
Muffinki ze śliwkami 113

Tydzień po tygodniu biegną w błyskawicznym tempie. Jakieś takie przemyślenia mnie dzisiaj dopadły. Starzeję się Tymczasem przedstawiam Wam przepis na muffinki ze śliwkami. Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 2 jajka; - 1/2 szklanki cukru do wypieków; - 1/2 szklanki oleju rzepakowego; - 30 dag jogurtu naturalnego; - 12 śliwek; Wykonanie: Śliwki umyć, pozbyć się śliwek(...)pokroić na kawałki. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz cukier). W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre (roztrzepane jajka, olej, jogurt). Wszystko połączyć. Ciasto nakładać do foremek na muffinki, po czym w każdą powkładać kawałki śliwek. Piec około 25 minut w temp. 190 stopni. Ostudzone muffinki posypać cukrem pudrem. function load(url, callback

dom-agi.pl
Tęczowe muffinki 142

wakacji. A co :) Proste w przygotowaniu i szybkie w pieczeniu :) Polecam, dla urozmaicenia wypieków, czy też podczas pieczenia z dzieciakami - będą miały frajdę :)    'tęczowe muffinki' Składniki (na 18-20 szt): - 5 jajek - 1-1,5 szklanki cukru - 1 op cukru waniliowego - 3 szklanki mąki + 2 łyżki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka wody gazowanej - 1 szklanka(...)części. Do każdej dodać barwik spożywczy (do uzyskania odpowiedniego koloru, fiolet - połączenie czerwonego z niebieskim, zielony - połączenie niebieskiego z żółtym, pomarańczowy - połączenie czerwonego z żółtym). Dokładnie wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wkładać po jednej łyżeczce masy zaczynając od fioletowej, później granat, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i na koniec czerwony). Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Orzechowo cebulowe paleo muffinki 124

TV oglądam bardzo rzadko, ale latając jak huragan po kanałach trafiłem na ten przepis. Spodobał mi się od razu, a wystarczyło go trochę zmodyfikować pod dietę

PaleoLife
Muffiny jak pączki 176

Pomysł na takie muffinki podpatrzyłam tutaj..ja zrobiłam z większej porcji...do nadzienia wykorzystałam pyszną konfiturę z wiśni , którą można kupić w Anielskich Przysmakach.. Składniki na 8 muffinek: 30 dkg mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 ml oleju 2/3 szkl. cukru 1 jajko 175 ml maślanki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo 4 łyżki(...)margaryny Mąkę przesiać razem z cukrem pudrem, dodać proszek do pieczenia oraz sól. W oddzielnej miseczce olej połączyć razem z jajkiem, maślanką oraz ekstraktem z wanilii. Mieszaninę dodać do suchych składników i wymieszać do połączenia składników. Papierowe foremki na muffinki wypełnić łyżką ciasta, robiąc na środku lekkie wgłębienie na dżem. Wypełnić 0,5 łyżeczką dżemu i przykryć łyżką ciasta. Najlepiej

Moje domowe kucharzenie
800. Kakaowe yorkshire puddings. 131

Składniki:60g mąki10g kakao 2 jajka ok.80-100ml mlekacynamon szczypta soliPiekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Wsadzamy do niego silikonowe foremki na muffinki. W między czasie przesiewamy mąkę z kakao. Dokładnie miksujemy z jajkami, stopniowo dolewając mleka. Pod koniec dodajemy sól. Wyjmujemy dobrze nagrzane foremki i szybko napełniamy je ciastem do 1/2 - 2/3 wysokości. Pieczemy ok.25min

More food, love and dreams
Chrupiące muffinki z białą czekoladą, rodzynkami i płatkami migdałowymi 121

sklepu z wiosenną promocją! Zapraszam :) No a teraz co nieco o moim nowym testowanym przepisie na super chrupkie muffinki z białą czekoladą, rodzynkami i płatkami migdałowymi. To do działa: Baza: - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 jajko - 2 szklanki mąki (ja używam tortowej) - 1 szklanka mleka - sypkie kakao / pięć łyżeczek - rodzynki - 1 czekoladę białą - płatki(...)pokruszona czekolada (ja dodaje tak 3/4) + mała paczka rodzynek + pół paczki płatków migdałowych. Druga miska: Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko merdamy łyżką, nie za mocno, aby nie było idealnie wymieszane, bo wtedy muffinki nie wychodzą. Umieszczamy masę w papilotkach i pieczemy w 180stopniach, ok. 25minut. Po 10min możemy na 5min włączyć termoobieg

upichcona
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 144

T e babeczki to kawałeczek mięciutkiego jak chmurka biszkoptu dla każdego. Przybrane koroną z bitej śmietany i świeżymi owocami wyglądają uroczo, czyż nie? ;) Co więcej

Food Square
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 137

Muffinki sernikowe na ciemnym spodzie z bitą śmietaną malinową i owocami. Smaczne idealne do kawki lub na przyjęcia.                

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffiny truskawkowe z kruszonką 118

świetnie z nią współgra!Sklepy i targi obfitują już w truskawki , więc może Ktoś z Was się skusi?SKŁADNIKI:( 6 sztuk )MUFFINKI:- mąka – 1,5 szklanki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- cukier – 0,5 szklanki- jajko – 1 szt- masło – 50 g- jogurt naturalny – ok. 120 g- olejek do ciast śmietankowy – 1 łyżeczka- truskawki(...)czubata łyżka- mąka – 2 łyżki- cukier – 2 łyżki- płatki migdałów – 3 łyżki- kokos – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MUFFINKI:Roztapiamy masło.Truskawki kroimy w kosteczkę.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.W osobnej misce mieszamy jogurt z olejkiem , jajkiem i roztopionym masłem.Dodajemy cukier i przesianą mąkę i krótko razem mieszamy(Uwaga!Ciasto wychodzi gęste).Dodajemy pokrojone truskawki

Ostra na Słodko
Czekoladowe muffinki z bananami 187

roślinnego2 duże jajka100 g cukru brązowego225 g mąki pszennej3 łyżki kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami. Banany obrać i rozdrobnić widelcem lub mikserem na gładką masę. Dodać olej, jajka i cukier. Wymieszać. W innej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao. Dodać do mieszaniny z bananami. Całość delikatnie wymieszać i nałożyć

wyzwania kuchenne
Mini babeczki waniliowe do święconki 405

mini babeczki można kupić teraz w popularnych dyskontach, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować je w formie na muffinki. Babeczki robi się szybko i prosto, zdążymy nawet rano, w Wielką Sobotę. Babeczki waniliowe - 6 sztuk: 1 duże jajko 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (lub jogurtu) 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru(...)woda lub syrop malinowy'; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem (bez – 170°C). Silikonowe foremki na babeczki lub tradycyjne na muffinki (6 szt.) smarujemy olejem. W jednej miseczce łączymy ze sobą składniki mokre: jajko, olej, mleko oraz śmietanę – mieszamy trzepaczką, aż do połączenia się. W drugiej łączymy składniki suche: mąkę, budyń, proszek oraz cukier – mieszamy

Poezja smaku
Muffinki czekoladowe z kremem malinowym 220

Czekoladowe muffinki z orzeźwiającym i wyraźnym w smaku kremem malinowym. W środku z małą niespodzianką w postaci czekolady. Pieczenie muffinek dla mnie również były pewnego rodzaju

https:KKuchniaMniam
Muffinki z jagodami 170

Składniki na 12 muffinek: 200 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 jajko

czarrna od kuchni
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 153

Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 250 g margaryny (u mnie Kasia) 1 łyżeczka kakao Muffinki: W jednej(...)misce dokładnie mieszamy suche składniki- mąkę, cukier, sól, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy mokre składniki- mleko, olej, jajka. Wszystko  łączymy ze sobą i mieszamy drewnianą łyżką. Czekoladę i orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania