Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

  Czy do ciasta można dodać warzywa? Oczywiście, że tak! Dzisiaj przepis na miękkie, puszyste marchewkowe muffinki*!   Składniki:   200 g mąki pszennej 170 g cukru trzcinowego 2 jajka 150 ml oleju 3/4 szklanki mleka 200 g startej marchewki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy korzennej   1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.     2. Do miski wsypać suche składniki. Wymieszać.     3. Później wlać olej, mleko, wbić ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, marchewka, ciasto, warzywa, marchewkowe, mleko w proszku, ciasto marchewkowe, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.