Babeczki, które za zadanie mają przywołać piękną, słoneczną wiosnę, bez deszczu i ciężkich chmur na niebie ;) Lekkie, delikatne i bardzo pyszne. Łatwe do zrobienia, minimum pracy
Domowa cukiernia EwyNa świeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a
Domowa cukiernia EwyDzisiaj prezentuję muffinki dyniowe dla jedzących inaczej: bez krowiego mleka i tłuszczu, bez kurzych jajek i bez glutenu. Bez tego wszystkiego także mogą być pyszniutkie... 100
Humanistka w kuchniOstatnio udało mi się odwiedzić wreszcie, długo niewidzianych, bliskich znajomych. Pojechaliśmy zobaczyć Ich nowe mieszkanie. Pięknie urządzone, na mnie największe wrażenie zrobił pokój dziecięcy, bajkowy! Na
Domowa cukiernia Ewymiejsce na parę godzin, a najlepiej pozostawić na całą noc. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Nie musi być na sypko. Do przestudzonego dodać jajko, ser i przyprawy. Wymieszać i nałożyć ryż do silikonowych foremek na muffinki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić rozgnieciony czosnek. Kiedy uwolni swój aromat dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Dołożyć ser i dokładnie połączyć
https:KKuchniaMniamNutelli orzechy laskowe W jednej misce wymieszać suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko. Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką
Moja Galeria Smaku½ kg zmielonego twarogu 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pól olejku migdałowego ¾ szklanki cukru pudru ½ margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka
Humanistka w kuchniskładnikimokre* 2 jajka* 125 ml mleka* 1/3 szklanki olejusuche* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki kakao* 1 łyżeczka sody oczyszczanej* 1 łyżeczka proszku do
Mix smakuSkładniki:125g roztopionego masła300ml kefiru2 jajka400g mąki pszennej pełnoziarnistej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki solipieprz2 łyżeczki ziół prowansalskich100g suszonych pomidorów w oliwie100g czarnych oliwek bez
Smakowity Blog KulinarnyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny z dodatkiem dyniowego puree, jabłka i cynamonu. Są przepyszne, wilgotne i mięciutkie w środku. Idealne dla dzieci
Marta GotujeZdarzyło Wam się, że upieczone babeczki były zbyt suche? Z pomocą przychodzę z dzisiejszym przepisem na muffinki z dodatkiem naparu herbaty, dzięki któremu zyskają one dużo
Z Majeczką w kuchniświeżość a przy tym są proste w wykonaniu. Przepis na nie pochodzi z bloga: Ciastkożercy Serdecznie polecam ;) Muffinki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego (prawdziwego, nie wanilinowego) 1 jajko 0,5 szklanki oleju słonecznikowego szklanka mleka Krem waniliowy: 3 białka 300 g masła 82% szczypta soli(...)przesiać, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy wymieszać. W drugiej miseczce umieścić składniki mokre tj: jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między przygotowane papilotki, pozostawiając około 1 cm wolnego brzegu papilotki. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia
Krakowskie smaki AniRabarbar nadal króluje :) Dziś zapraszam na muffinki rabarbarowe, na które przepis znalazłam na Kulinarnych spotkaniach. Polecam!Składniki:2 szklanki mąki pszennej2,5 łyżeczki proszku do pieczenia5-6 łyżek cukru1 jajko1/4 łyżki soli250 ml jogurtu naturalnego100 ml oleju300 g rabarbaruSposób przygotowania:1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.2. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze(...)kawałki.3. W jednej misce mieszamy suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek do pieczenia), w w drugiej mokre (jogurt, jajko, olej). Składniki mieszamy ze sobą krótko. dodajemy rabarbar i mieszamy.4. Ciasto przekładamy do wcześniej przygotowanych foremek na wysokość 2/3 naczynek.5. Muffinki pieczemy w 200 st. C przez ok 30 minut.Smacznego
Kuchnia domowa AniBabeczki, muffinki czekoladowe z kremem truskawkowym idealne na walentynki i nie tylko. Ozdobiłam je różami i serduszkami z cukru pudru.
Kulinarne Fantazje Marioliprzyklejonym do niej muffinkiem... Obraz wgryzającej się zębami w papierek dziesięciolatki – bezcenny! Znaczy się, dobre były! Już kolejny raz dziękuję autorom Wypiekania na śniadanie, za trafny wybór tematu. Muffinki zjedliśmy na kolację, a że upiekłam od razu z podwójnej porcji, zostały dwie na rano do szkoly. Wyszły naprawdę dobre, miękkie i wilgotne, o ciekawej, lekko grudkowatej strukturze, chyba za sprawą(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy starty, na grubych oczkach ser, sól i pieprz. W innym naczyniu mieszamy wszystkie mokre składniki: kefir, olej, jajka i pesto. Dodajemy do suchych. Mieszamy, tylko aby składniki się połączyły. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nalewamy jedną łyżkę ciasta. U mnie super sprawdza się łyżka do lodów. Do środka każdej muffinki wkładamy po jednym pomidorku
Mia Cucina Sofietasezonie. I w mojej też jeszcze będą. :) Bazowałam na przepisie na muffinki ze śliwkami . Składniki na 12 muffinek: 300 g truskawek 250g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki ekstraktu pomarańczowego lub kilka kropel pomarańczowego aromatu 2 łyżki otartej skórki pomarańczowej 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 250g maślanki lub kwaśnej, gęstej śmietany(...)cukier zwykły i waniliowy) wymieszać w jednej misce, mokre (maślankę, olej, jajka) w drugiej. Do mieszanki mącznej wlać mieszankę maślanki, jajek i oleju, krótko zmiksować, dodać truskawki, wymieszać krótko drewnianą łyżką i wypełnić ciastem papilotki w blaszce. 3. Piec muffinki 30 minut, po wyjęciu z piekarnika potrzymać jeszcze w blaszce przez 5 minut, potem wyjąć na kratkę i zostawić
Kuchnia PrezydentowejMuffinki dla wielbicieli brownie. Czekolada i maliny to połączenie idealne :) Składniki: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g masła 3/4 szklanki cukru 3/4
Na Ciasteczkowych Papierachmąki + sypie kakao (ok. 4 łyżeczek) + cukier + pokruszona czekolada (ja dodaje tak 3/4) Druga miska: Mieszkamy składniki: olej + mleko + jajko Drugą miskę wlewamy do pierwszej, już wymieszanej. Wszystko merdamy łyżką, nie za mocno, aby nie było idealnie wymieszane, bo wtedy muffinki nie wychodzą. Umieszczamy masę w papilotkach i w blaszce teflonowej na muffinki i pieczemy w 180stopniach, ok. 25minut. Sprawdzamy
upichcona