Dietetyczny dodatek do zup, czyli kukurydziane kluseczki

Dietetyczny dodatek do zup, czyli kukurydziane kluseczki

Dietetyczny dodatek do zup, czyli kukurydziane kluseczki

Przepis na : śniadanie

1 jajko 7 łyżeczek mąki kukurydzianej szczypta soli Jajko wbijamy do kubeczka, dodajemy mąkę, sól i mieszamy aż masa będzie jednolita.Wlewamy na gotujący się płyn. Można wlewać na wodę, wszelkiego rodzaju wywary i wówczas dodawać do zup. Ja często wlewam od razu do gotującej się zupy. Wlewając na mleko otrzymamy pyszną mleczną zupę. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.