Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową

Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową

Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową

Błyskawiczne ciasto w przygotowaniu a efekt? W godzinę mamy pyszne czekoladowe ciasto, puszyste, delikatne, intensywne w smaku, wilgotne, z delikatnie wyczuwalnym smakiem dodanej konfitury (musi być to dobrej jakości konfitura, inaczej nie będzie wyczuwalna a nada jedynie nieco wilgotności). Piekłam to ciasto już z konfiturą wiśniową (bardzo dobre) i jagodową (świetne). Pasuje też malinowa, morelowa, brzoskwiniowa oraz powidła śliwkowe (takie poleca sama Autorka przepisu). Podczas pieczenia unosi się wspan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, konfitura, czekoladowa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, pieczenie, czekolada, mąka, polewa czekoladowa, malinowe, muffiny, jajko, cukier, polewa, pyszne ciasto, ciasto orkiszowe, ciasto wiśniowe, ciasto z powidłami śliwkowymi, mąka orkiszowa

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Roz Airad, 2 lutego 2013 12:30:30

...ale smakowicie wygląda ;D

zufik, 2 lutego 2013 13:31:11

Czekolada i pomarańcza idealnie!

W kuchni Uli, 2 lutego 2013 13:40:48

piękne i pyszne

Lovelykate, 2 lutego 2013 13:47:50

Imponujące :)

Medeja, 4 lutego 2013 02:43:20

Chocolate and orange is a great combination. I am just wondering would it also taste great with some other jam?

COOLinarna Strefa, 4 lutego 2013 10:04:50

Yes, of course. I also baked this cake with plum jam and cherry jam and it was ok too.

gin, 5 lutego 2013 18:01:03

Wygląda baaaardzo czekoladowo. Pycha :)

Anonymous, 10 lutego 2014 13:58:07

na jaką blache to ciasto??

COOLinarna Strefa, 10 lutego 2014 22:05:07

Zwykła keksówka.

Anonymous, 23 lutego 2014 23:29:23

zamiast czekolady (akurat nie miałam) dodałam do ciasta dwie łyżki kakao, cukru około 100 g- ciasto pyszne, wilgotne, idealnie słodkie! połączenie z dżemem pomarańczowym idealne! polecam

COOLinarna Strefa, 23 lutego 2014 23:45:49

Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. Dziękuję za komentarz i podzielenie się informacją, że z kakao również wychodzi! Super! :) Pozdrawiam!

weronika maksymiuk, 27 marca 2014 22:43:52

mmmm, czekolada i pomarańcze, czy może być lepsze połączenia, chyba nie :) zapraszam do mnie i czekam na Pani ocene :) http://nymuffin.blogspot.com/2014/03/chocolate-cake-ciasto-czekoladowe.html#.UzSMO6h5OSo

Monika P., 18 kwietnia 2014 22:01:31

a czy zamiast dzemu pomaranczowego moge dodac brzoskwiniowy? nie zepsuje mi smaku?

Monika P., 18 kwietnia 2014 22:02:58

czy zamiast dzemu pomaranczowego moge dodac brzoskwiniowy? nie zespuje mi to smaku?

COOLinarna Strefa, 18 kwietnia 2014 22:16:02

Nie powinno. Pozdrawiam :)