mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:318/622)

Ciasto kakaowe z bezą 188

wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao 4 łyżki rumu ja użyłam Golden Rum 1 opakowanie bez około(...)jednym żółtku - miksować do połączenia się piany  z żółtkami. Dodać olej i przesianą, stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Piec około 30 minut w 180*C. Pozostawić  do ostygnięcia. Żółtka rozmieszać z cukrem. Dodajemy szklankę mleka i budynie. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą szklankę mleka zagotowujemy i dodajemy mieszankę.  Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch

Garnkowe fanaberie
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 182

oczyszczonej ·        ½   łyżeczki proszku do pieczenia ·        90 g roztopionego masła ·        2 jajka (w temperaturze pokojowej) ·        ½ łyżeczki aromatu kokosowego ·        250 ml mleka kokosowego ·        Kieliszek likieru(...)dodać czekoladę i wszystko dokładnie połączyć. Odstawić aby przestygło. Mąkę przesiać. Połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia. Cukry wsypać do miski i wymieszać. Dodać do nich roztopione masło, zmiksować. Dodawać jajka, cały czas miksując do uzyskania puszystej masy. Do masy wlewać stopniowo mleko kokosowe oraz czekoladą. Kiedy składniki się połączą dodać suche składniki. Zmiksować na niskich obrotach tylko

Mania Gotowania
Ciasto marchewkowe z orzechami 186

Dodać przesianą mąkę, oraz olej cały czas miksując. Na końcu dodać marchewkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w 200 stopniach C. około 55 minut. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, dodać masło, mleko oraz cukier. Gotową polewę wylać na schłodzone wcześniej ciasto. Można Ciasto udekorować

Bon Appetit Małgorzaty
Brownies z czarnej fasoli 164

jednak zamiast tego podawać brownies ze słodkimi dodatkami) 3 łyżki oleju kokosowego (w wersji płynnej) 5 łyżek siemienia lnianego 12 łyżek wody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu śmietankowego sól opcjonalnie: 30 łyżek mleka migdałowego (dzieliłam ciasto na trzy porcje, do każdej dodałam po 10 łyżek mleka, w moim przypadku było to koniecznością, ponieważ mikser, który posiadam(...)pozostałe składniki: kakao, cukier, olej, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy, szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy. Nadszedł czas na miksowanie. Masę możemy podzielić na trzy porcje i trzy razy osobno miksować lub wszystko tylko raz - to zależy od możliwości naszego miksera/blendera. Jak już wyżej pisałam, do każdej z trzech porcji dodawałam po 10 łyżek mleka. Jeżeli ułatwi to pracę waszej maszyny

Weganizm infantylny
Babka kawowo- orzechowa 133

orzechów włoskich, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1,5 łyżki kawy mielonej, kilka kropel aromatu rumowego, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, płatki migdałowe. PRZYGOTOWANIE : 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszam z proszkiem do pieczenia i kawą. Stopniowo dodaję do masy jajecznej. Następnie cienkim strumykiem wlewam rozpuszczoną margarynę. 2. Na końcu do ciasta dodaję posiekane orzechy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 365

miękkiego masła 120 g cukru trzcinowego 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 130 g mielonych migdałów 40 g bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  polewa 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżeczka masła 10 g posiekanych migdałów do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym żółtku, cały czas(...)czas ucieramy. Dodajemy mielone migdały, proszek do pieczenia u bułkę tartą. Wszystko łączymy na gładką masę i przelewamy do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy w 190 C przez 35-45 minut sprawdzając wykałaczką czy ciasto jest upieczone. Upieczone ciasto ostudzamy ok 30 minut przed położeniem polewy.  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, mleko i masło. Wszystko mieszamy i delikatnie

Niezły Młynek
Makowiec z kaszy jaglanej (ciasto bezglutenowe) 185

kaszy jaglanej szczypta soli olejek migdałowy kilka kropel 500 ml mleka krowiego lub mleka roślinnego najlepiej migdałowego 6-8 łyżek miodu akacjowego 4  - 5 łyżek domowej masy makowej 50 ml oleju rzepakowego jajo 30 ml rumu otarta skórka z połówki pomarańczy garść rodzynek łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 70 gram czekolady gorzkiej(...)najlepiej ze stewią lub ksylitolem 50 gram masła lub oleju kokosowego stałego  podprażone orzechy włoskie  Kaszę ugotuj w mleku ze szczyptą soli i miodem. Wyłóż do miski, zblenduj i wystudź. Następnie dodaj olej, olejek migdałowy, jajo, proszek do pieczenia, skórkę  pomarańczy, rum. Całość wymieszaj dobrze łyżką. Na koniec dodaj masę makową i wymieszaj. Tortownicę

AZgotuj!
Orkiszowe brownie z cukinią, bez cukru 185

startej cukinii (ze skórką)  2 jajka  150 g ksylitolu (ew. cukru) Polewa: 3-4 łyżki mleka  100 g gorzkiej czekolady (u mnie 86%)  płatki migdałów do posypania  Przygotowanie: Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiać do jednej miski. Do drugiego naczynia zetrzeć ze skórką cukinię i odcisnąć z nadmiaru wody. Wbić jajka, dodać ksylitol(...)się połączyły. Blachę wyłożyć papierem, wylać ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 30-35 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roztopić czekoladę z 3-4 łyżkami mleka, posmarować ciasto i posypać płatkami migdałów. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Snikers 315

częściowo zmielonych, częściowo tylko posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek  *Krem budyniowy: 1 duży budyń waniliowy 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 1/3 kostki miękkiego masła (82%!) *Dodatkowo: puszka mleka skondensowanego tzw. Masa Krówkowa np. https://3-mmedia.frisco.pl/id,79442/h,360/w,360/ posiekane(...)będzie gotowa dodajemy orzechy, mąką pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę, o takich samych wymiarach jak powyżej i tag samo przygotowaną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut, aż będzie rumiane. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem budyniowy. Zagotowujemy 2 szklanki mleka z cukrem, w 1 szklance rozpuszczamy budyń. Wlewamy

Piekę, bo lubię
Ciasto czekoladowe 158

czekolada mleczna - 200 g czekolada gorzka - 100 g rodzynki - 200 g margaryna - 250 g cukier drobny - 200 g mąka pszenna  - 170 g proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól - szczypta POLEWA: śmietanka -50 ml mleko - 50 ml czekolada mleczna - 100 g czekolada deserowa - 50 g skórka pomarańczowa kandyz. Margarynę oraz oba rodzaje czekolad połamanych wrzucamy do miski i rozpuszczamy(...)proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę i udekorować polewą czekoladową. śmietankę i mleko doprowadzić

Camilla w kuchni
Tradycyjna Pani Walewska 1011

mąki pszennej (ok. 2 szklanki) 10 dag cukru (do ciasta) 30 dag cukru (do białek) 1 margaryna Kasia 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1 słoik powideł porzeczkowych ( wg. upodobań) KREM: 0.5 l mleka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 masło 0.5 szklanki cukru (lub mniej, wg. upodobań) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Z mąki(...)żółtek i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Wyłóż go na dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika; 2. Białka wraz z łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem ubij na sztywną masę; 3. Wyłożone w blaszce ciasto posmaruj powidłami porzeczkowymi, na wierzch rozsmaruj ubite białka i posyp orzechami. Piecz w ok. 180st C przez 10/15 min. 4. Odlej 0.5 szklanki mleka, rozmieszaj

Prosty przepis na
Torcik truskawkowy z kaszy manny z galaretką 361

chcemy całkowicie uniknąć pieczenia biszkopt możemy zastąpić pokruszonymi herbatnikami lub biszkoptami.SKŁADNIKI:CIASTO :- mąka – 4 łyżki- proszek – 1 łyżeczka- cukier – 4 łyżki- jajko – 4 sztMASA:- masło – 170 g- jajko – 1 szt- cukier puder – 1 szkl- mleko – ok. 500 ml- kasza manna – 8 łyżek- truskawki – 200 g- banan(...)piana będzie dobrze ubita dodajemy cukier i dalej ubijamy aż cukier będzie dobrze rozpuszczony.Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wszystko razem mieszamy łyżką.Wlewamy do tortownicy ( 20cm ) wysmarowanej margaryną i pieczemy ok. 25min / MASA:Mleko gotujemy powoli dosypując do niego kaszę.Całyczas mieszamy nie dopuszczając , by coś się przypaliło.Studzimy.Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Muffiny z białą czekoladą i żurawiną 184

Dzisiaj kolejny wpis dla łasuchów :) Muffiny z białą czekoladą i żurawiną.   Składniki: 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 85 g masła 200 ml mleka 2 jajka żurawina 100 - 150 g białej czekolady Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce

Taste Of My Day
Sernik pieczony z serków homogenizowanych 107

jajek L 1 łyżeczka cukru waniliowego Na spód: 200 g mąki 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Na polewę: 125 g masła 8 łyżek cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki żelatyny  Spód.Mąkę przesiać do miski, dodać tłuszcz i posiekać wszystko razem, następnie dodać proszek do pieczenia, cukier(...)zostawić go w piekarniku. Po 10 minutach można uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik w piekarniku aż będzie całkowicie zimny.   Polewa.Cukier rozpuszczamy z tłuszczem, następnie dodajemy kakao i mleko wszystko razem zagotowujemy. Kiedy ściągniemy masę z ognia dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy w polewie. Gotową polewą polewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Ciasto z masą kajmakową 366

ponczu z alkoholem doskonale ze sobą współgra. Proponuję spróbować. SKŁADNIKI   Na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 4 łyżki oleju  Krem 1 puszka mleka skondensowanego lub masa korówkowa 200 g. masła 1/4 szklanki orzechów włoskich Poncz 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wody 3 łyżki alkoholu rozpuszczalna(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem  do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylewamy na formę (23 x 28) wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.  Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na pół.  Przygotowujemy poncz. Zaparzamy kawę. Wystudzoną kawę mieszamy z alkoholem. Jeśli mamy mleko skondensowane to powinniśmy je gotować

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania