mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:309/622)

Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 160

brudzi, szybko robi i świetnie się sprawdza z owocami. szklanka mąki szklanka manny 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy żółtko 120 g masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 0,5 l mleka budyń śmietankowy lub waniliowy na 0,75 l Oraz:  kg śliwek węgierek łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Mąkę i inne składniki wrzucamy do malaksera

Dieta moja pasja
580. Jabłkowa, z masłem orzechowym. 139

jakoś tak wszystko inaczej wygląda...  Składniki: 55g mąki jajko małe jabłko starte na grubych oczkach (lekko odciśnięte, ok.50g?) 40g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  cynamon, aromat coś do posłodzenia kapka mleka + orzeszki ziemne, płatki owsiane Mokre składniki mieszamy w miseczce, mąkę przesiewamy i łączymy z resztą składników, ciasto  przelewamy do papilotki, posypujemy orzeszkami

More food, love and dreams
Ciasto Chałwowe 367

ciasta z pewnością nie trzeba przekonywać miłośników chałwy. ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniów czekoladowych bez cukru krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 250 g masła 30 dag chałwy waniliowej starta czekolada  do posypania Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, nadal ubijać(...)samym końcu dodać mąkę, proszek i budynie. Ciasto wylać na średniej wielkości blachę i piec 25 minut w 170 stopniach. Ciasto przestudzić i przeciąć na dwa blaty. Dwa budynie waniliowe ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami przestudzony budyń oraz pokruszoną chałwę. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć połowę kremy, przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć

Jadło i czytadło
Naleśniki ''Arabskie” z jabłkami 131

wypróbować przepis. Do przygotowania naleśników będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 12 naleśników na ciasto: 1 szklanka letniego mleka (250 ml) ½ szklanki letniej wody (125 ml) 150 g mąki pszennej (niepełna szklanka 250 ml) 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki drożdży suchych na farsz: 3 jabłka (około 600 g) około 2 łyżek masła cukier do smaku(...)cynamon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Naleśniki z jabłkami Przygotowania: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski wlewam letnie mleko, letnią wodę, dodaję cukier, drożdże i mieszam. Miskę odstawiam na około 10 minut. Następnie dodaję mąkę, proszek do pieczenia i mieszam rózgą (można użyć miksera), tak żeby nie było grudek mąki. Następnie nakrywam ściereczką i odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Szarlotka z budyniem 123

dobrze 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe (+ cukier według przepisu podanego na opakowaniu budyniu) 1 litr mleka 1,5 kg kwaśnych jabłek + cukier do smaku Mąkę zagnieść z cukrem, jajkami, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym

Bullio
Szarlotka z budyniem 548

Ciekawe urozmaicenie klasycznej szarlotki. 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe (+ cukier według przepisu podanego na opakowaniu budyniu) 1 litr mleka 1,5 kg kwaśnych jabłek + cukier do smaku Mąkę zagnieść z cukrem, jajkami, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym

Bullio
Szarlotka z budyniem 7223

Ciekawe urozmaicenie klasycznej szarlotki. 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe (+ cukier według przepisu podanego na opakowaniu budyniu) 1 litr mleka 1,5 kg kwaśnych jabłek + cukier do smaku Mąkę zagnieść z cukrem, jajkami, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym

Bullio
Sos Beszamelowy (Beszamel) 201

Składniki: 2 szklanki mleka 2 czubate łyżki mąki 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny gałka muszkatołowa w proszku biały pieprz pieprz kolorowy   sól Sos Beszamelowy (Beszamel) - Sposób przygotowania: Mąkę dokładnie rozprowadzamy w mleku i doprowadzamy do wrzenia.  Następnie dodajemy masło, sok cytrynowy i gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy solą, gałką muszkatołową, białym

Słodka Strona
ANANASEK – MAKOWO KOKOSOWY BISZKOPT Z KREMEM ANANASOWYM, DELICJAMI I GALARETKĄ 592

białko – 8 szt – cukier – 200 g – kokos – 200 g – mak – 200 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: – ananasy – 1 puszka – galaretka pomarańczowa – 3 op – mleko – 400 ml – budyń śmietankowy bez cukru – 1 szt – żółtko – 5 szt – masło(...)cukrem na bardzo sztywną pianę. Do ubitej piany wsypujemy mak, kokos, proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy. Wylewamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym tłuszczem) o wymiarach ok. 23 na 38 cm. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180C. MASA : Roztrzepujemy żółtka w odrobinie mleka. Dodajemy budyń i cukier. Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy powoli przygotowaną masę

Ostra na Słodko
keks dyniowy z czekoladą 117

cukru (jeśli używamy musu z dyni, można dodać więcej cukru) 2 łyżki miodu 2 jajka 360 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody 100 g deserowej czekolady dodatkowo: 100 g deserowej czekolady 2 łyżki mleka wiórki białej czekolady Dżem (lub mus) umieścić w misce, dodać masło, cukier, miód i jajka. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Mąkę wymieszać(...)sodą i proszkiem do pieczenia, wmiksować do masy. Czekoladę posiekać i łyżką wmieszać do ciasta. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C około 70 minut. Po wyjęciu z piekarnika dokładnie wystudzić. Połamaną czekoladę i mleko umieścić w miseczce i mieszając rozpuścić nad garnkiem z wrzątkiem. Polać ciasto i posypać wiórkami białej czekolady. inspiracja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ananasowa babeczka chili w parze z z limonkową muffinką kokosową :) Na ostro czy na słodko - oto jest pytanie? 134

warto manipulować jest 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie:  Na początku mieszam dokładnie mąkę (całe 300 gram) z proszkiem do pieczenia. Dzielę na dwie równe części. W drugim naczyniu mieszam łyżką 2 jajka z 3 łyżkami jogurtu, mlekiem oraz 1/2 puszki ananasa wraz z odrobiną soku. Dzielę na dwie równe części. babeczki chili: do mąki z proszkiem dodaję

Kuchnia po mojemu
MUFFINKI Z MALINAMI 220

małymi modyfikacjami znaleziony tutaj . Z przepisu wychodzi około 15 muffinek. Składniki: - 3 szkl mąki orkiszowej 700 - łyżeczka sody - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 3/4 szkl ksylitolu - 1/2 szkl oleju - 2 jajka - 1 szkl jogurtu naturalnego - 1/2 szkl mleka - 1,5 szkl malin świeżych lub mrożonych ( nie rozmrażać)-> ja dałam 250g malin Piekarnik nagrzać(...)jednej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć do innego naczynia ok.2 łyżek tej mieszanki( przyda się do obtoczenia owoców). W trzeciej większej misce wymieszać ksylitol, jajka, olej, jogurt i mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki

Smaczne Zdrowe
Szarlotka z budyniem 118

budyniem Ciasto kruche 150 g mąki pszennej ((1 szklanka)) 150 g mąki owsianej ((1 szklanka)) 200 g masła 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g erytrytolu ((1/3 szklanki)) Masa budyniowa 900 ml mleka 1,5 % ((3,5 szklanki) ) 3 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki erytrytolu 1 łyżeczka cynamonu Jabłka prażone – 1 słoik (810 g) Ciasto(...)kruche Mąkę, proszek do pieczenia, erytrytol i jajka włóż do miski, masło pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników. Wszystkie składniki ugniataj do powstania jednolitej masy. Ciasto podziel na 2 części, jedną włóż do lodówki na 30min, a drugą do zamrażalnika. W tym czasie wykonaj masę budyniową (instrukcja w osobnym punkcie). Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkuj

Przepisy na widelcu
Ewolucja, czyli od muffina do cupcake'a. I Dzień Mamy 149

białej czekolady Składniki: (na 14 babeczek) 80 g miękkiego masła 120 g cukru 240 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z 2 pomarańczy igiełki z 2 gałązek rozmarynu 2 jajka 250 ml mleka krem: 100 g białej czekolady 40 ml śmietany kremówki (38%) 100 g miękkiego masła 10 g cukru dodatkowo: igiełki rozmarynu(...)Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, skórką i drobno posiekanym rozmarynem. Partiami dodawać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach. W drugiej misce ubić jajka, a następnie wymieszać z mlekiem. Powoli wlewać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karpatka 171

ukrojeniu.. Ciasto parzone: 1 szklanka wody  150g margaryny  1 szklanka mąki pszennej  5 jajek  szczypta soli  szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża) Masa: 3 szklanki mleka  300g masła (Ilość masła możecie zmniejszyć, jeśli nie lubicie bardzo maślanej masy)  ¾ szklanki cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego  4 kopiate łyżki mąki(...)szczyptę soli i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 35x 24cm wysmarować margaryną i posypać mąką. Połowę ciasta rozprowadzić łyżką w formie. Piec w nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ok. 30min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta. Przygotować masę budyniową. 2 szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania