mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:301/622)

Luksusowy z masą orzechową 176

orzechów 1 szklanka mleka 1 kostka masła 25 dag cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Margarynę ucieram dodając cukier, żółtka i mąkę pszenną. Mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i amoniak mieszam razem i dodaję do ciasta.  Ubijam białka na pianę i delikatnie mieszam z masą. Gotowe dzielę na trzy(...)trzeciej-mielone orzechy. Każdy placek piekę osobno w blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 25-35 min w temp. 160'C. Wyjmuję i odstawiam. Mleko gotuję, zestawiam z ognia i wsypuję mielone orzechy. Mieszam i studzę masę. Masło ucieram z cukrem pudrem na pianę i dodaję po łyżce masę z orzechami.  Na spód kładę placek

Ciasteczkowy Potwór
Sernik gotowany przekładany kruchym ciastem 161

sera waniliowego z wiaderka (u mnie z Biedronki) 150 gramów masła 300 gramów cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka olejek pomarańczowy Przygotowujemy kruche placki: masło zarabiamy z mąką i proszkiem do pieczenia Dodajemy jajka, cukier puder i wyrabiamy ciasto - powinno być mokre Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę Wyjmujemy i dzielimy na 3 części Nagrzewamy(...)przełożyć do formy Każdy placek nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 minut Po wyjęciu odstawimy do wystudzenia Teraz przygotujemy masę serową: ser, cukier i jajka zagotowujemy ciągle mieszając Do mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dobrze mieszamy i wlewamy do masy serowej Do gorącej masy  dodajemy kilka kropel zapachu pomarańczowego Gorącym ciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Czekoladowe muffiny 112

posypce z draży muffiny bardzo smakowały:) Składniki na 12 sztuk : 1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki najlepszej jakości kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2 tabliczki czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko draże(...)białej czekoladzie do dekoracji   Wykonanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180° C. Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i sól. Robimy wgłębienie i dodajemy mokre produkty: lekko roztrzepane jajko, mleko, olej, mieszamy widelcem tak od niechcenia. Zgodnie z opisem im więcej grudek tym muffinki będą lepsze po upieczeniu. Na koniec dodajemy

cucinare
Ciasto Kubanka 1016

koniecznie trzeba spróbować ;) Nam najbardziej smakowało na drugi i trzeci dzień. Blacha 22x33cm Składniki: Ciasto kakaowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa: 200g masła 500ml mleka 2 żółtka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki Nutelli Bita śmietana: 500ml śmietanki kremówki 30% 1,5 opakowania(...)miksujemy do połączenia składników. Potem przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Przekładamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu upuszczamy biszkopt na zabezpieczoną podłogę z wysokości około 30cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie :) Studzimy. Masa: Z 500ml mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy z żółtkami, mąką ziemniaczaną i mąką

Czerwona Porzeczka
Ciasto jogurtowe z budyniem i czereśniami 109

budyń waniliowy (na 1/2 l mleka) z cukrem   1/2 l mleka   100 g czereśni Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę około 10 minut. Po tym czasie, ciągle mieszając na niższych obrotach, dodajemy stopniowo jogurt, a następnie olej. Odkładamy mikser, do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką. Budyń przygotowujemy zgodnie

Wielki apetyt
Muffinki marchewkowe z serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi 196

rzepakowego 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki pokojonego w kostkę świeżego ananasa 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego* ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki soli Łyżka mleka *Jeśli nie posiadamy zmielonych goździków, czy ziela angielskiego, wystarczy utrzeć je w moździerzu. Na wierzch: 120g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru(...)dwie miski. W jednej umieszczamy roztrzepane jajka z olejem. Do drugiej wsypujemy składniki suche, takie jak mąka, cukier, proszek, soda oczyszczona oraz przyprawy. Łączymy zawartość obu naczyń ze sobą oraz dodajemy orzechy, ananasa i marchewkę. Całość dokładnie mieszamy szpatułką dolewając mleko. Jeśli ciasto będzie nadal zbyt suche, można wlać odrobinę więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto

Kolizje Smaków
Uśmiech teściowej 181

pieczenia 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 4 jabłka bułka tarta lub zblenderowane płatki kukurydziane Budyń: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i  siekam z margaryną. Żółtka ucieram z  cukrem i  łyżką śmietany. Dodaję do  ciasta maślanego i zagniatam(...)kukurydzianymi ( wolę płatki ).  Jabłka obieram ze skórki, kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję w ósemki. Ósemki jabłek układam na cieście, robiąc odstępy pomiędzy poszczególnymi cząstkami. Na mleku gotuję budyń z dodatkiem cukru i gorącym zalewam cząstki jabłek. Z pozostałego ciasta wycinam paski i układam na wierzchu tworząc kratkę. Wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki z powidłami śliwkowymi 183

sody oczyszczonej ¾ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka powideł śliwkowych Polewa: 100g mlecznej czekolady 2-3 łyżki mleka Łyżka masła Cukier puder W  misce mieszamy mąkę, cynamon, przyprawę korzenną, sodę oraz proszek do pieczenia. W małym garnuszku rozpuszczamy masło, ściągamy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do jej rozpuszczenia. Dodajemy kakao i mieszamy(...)łyżeczką powideł i ponownie ciasto do ¾ wysokości papilotek. Pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni Celsjusza do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy. Czekoladę, masło oraz mleko topimy w kąpieli wodnej. Nakładamy na muffinki i odstawiamy do zastygnięcia. Z papieru wycinamy śnieżynkę. Układamy na zastygniętej czekoladzie i obsypujemy cukrem pudrem. Gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków
muffiny z jabłkami i krówkami 186

dwoje! Do babeczek dołożyłam jabłko, dzięki temu są wilgotne. No i kruszonka, obłędna! SKŁADNIKI Babeczki 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szkl. cukru 15 dag krówek 1 duże jabłko 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajko cukier waniliowy 1 plaster cytryny Kruszonka 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki(...)łyżce mąki. Jabłko obrać i pokroić w małą kosteczkę, skropić sokiem z cytryny. Przygotować dwie miski, do jednej wrzucić suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sodę, cukier, krówki i jabłko. Wymieszać widelcem. W drugiej wymieszać mleko, olej i jajko. Mokre składniki przelać do suchych i szybko wymieszać widelcem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę

zabawa smakiem
Czekoladowiec 812

proszku do pieczenia Składniki masy: 5 jaj 1 margaryna 5 łyżek cukru 2 cukry wanilinowe 1 łyżka mąki  1 szkl mleka Dodatkowo: polewa czekoladowa (nie użyłam) Sposób przygotowania 1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, na koniec ubitą pianę z białek. Podzielić na 4 równe części i upiec. Piec 10-15 minut

Cukiernia Pychotki
Babka kawowa 155

masła1 i 1/2 szklanki cukru1 szklanka mleka6 jajek1/2 szklanki kwaśnej śmietanyolejek waniliowy do smakuLukier:1 szklanka cukru pudru2-3 łyżki mleka Sposób wykonania:1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.2. Kawę wymieszać z wodą.3. Mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę razem wymieszać.4. Masło zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku i mieszać, aż masa będzie jednolita

Kuchnia domowa Ani
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 264

mąki pszennej 100 g cukru 55 g kakao 2 jajka 90 g miękkiego masła 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 12 kostek mlecznej czekolady krem: 4 łyżki mąki 250 ml mleka 200 g miękkiego masła 170 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3 łyżki kakao Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao(...)każdej porcji ciasta ułożyć kostkę czekolady, wciskając w ciasto. Przykryć równomiernie pozostałym ciastem. Piec 20-25 minut w 180 st. C. Wystudzić na kratce. Krem: Mąkę przesiać do mleka, wymieszać, żeby nie było grudek, zagotować. Gotować aż do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany, całkowicie wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, po łyżce dodawać mąkę z mlekiem, cały

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka piaskowa, cytrynowa 355

stołowe, tradycyjne) 200 g cukru pudru 4 duże jaja sok z 1/2 cytryny 20 g skórki pomarańczowej 20 g rodzynków (pominęłam) 1/2 paczki proszku do pieczenia (dałam 1,5 łyżeczki) 3-4 łyżki śmietany lub zsiadłego mleka (użyłam śmietany) 50-100 g zmielonych migdałów lub orzechów (opcjonalnie, ja pominęłam) 1/4 łyżeczki sody kilka kropel aromatu migdałowego/waniliowego (dodatkowo dodałam(...)wrzątku 2-3 łyżki soku z cytryny    Przygotowanie Ciasto. Obie mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypać skórkę pomarańczową. Wymieszać. W drugiej misce utrzeć masło. Dodawać kolejno żółtka, cukier puder, sok z cytryny, aromat i śmietanę (lub zsiadłe mleko). Wszystkie składniki starannie utrzeć.  Ubić i dodać pianę z białek, przesypać mieszankę mąk

coolinarnastrefa.blogspot.com
Krem z pieczonej pietruszki 134

chodzi o zupy których nie zna Miśka była zachwycona. Składniki na 4 porcje: około 1 kg korzenia pietruszki 1 por lub 2 cebule pół litra mleka (użyłam ryżowe) łyżeczka soli łyżeczka kozieradki w proszku szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku Przygotowanie: Pietruszkę umyć, obrać, pokroić w równiej wielkości kawałki, wrzucić do dużej miski, polać(...)wraz z przyprawami (sól dodać na samym końcu gotowania zupy) dodać upieczoną pietruszkę i zalać 1 litrem wody (używam wrzątku co znacznie przyśpiesza gotowanie), gotować około 10 minut. Dolać mleko i sól. Zagotować ponownie i zupa jest gotowa. Blendowanie nie jest konieczne bo zupa sama w sobie jest naprawdę smaczna, ja zrobiłam krem żeby Miśka nie wiedziała, że to pietruszka

greenscarf

Proponowane wyszukiwania