mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:294/622)

Proste ciasto z wanilią i rabarbarem 190

zdrowszego ciasta zastąp mąką pszenną) 1 i 1/3 szklanki cukru 20g cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka EKO 0,5 szklanki mleka 200g śmietanki kremówki 30%tł Rabarbar 300-350g 60-80ml rumu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1/ Obrany rabarbar kroimy w plastry i przekładamy(...)miski. Zasypujemy cukrem, czekamy kilkanaście minut a następnie zalewamy rumem. Odkładamy zakrytą miseczkę do lodówki na kilka godzin. 2/ Do garnka przekładamy mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz jajka. Ucieramy mikserem ciasto dodając na przemian mleka i śmietanki. Na koniec dodajemy zamarynowany rabarbar i krótko mieszamy mikserem. 3/ Przelewamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy

Kuchnia PROzdrowotna
Murzynek bez użycia miksera 185

braku kakao do polewy jest biała polewa..posypana pokruszonymi ciastkami..Ciasto bardzo smaczne..polecam. 350g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 200g cukru 2 jaja roztrzepane widelcem 1 szklanka mleka 250g dżemu o dowolnym smaku (np. wiśniowy, truskawkowy) 90g oleju Biała polewa: 125 g cukru pudru 2 łyżki gorącego mleka(...)miały temperaturę pokojową. Włączyć piekarnik – 180°C – grzałka góra, dół.  Do większej miski przesiać mąkę z kakaem. Dodać proszek, sodę i szczyptę soli – wymieszać łyżką . Dodać cukier i ponownie wymieszać. W mniejszej misce roztrzepać jaja, następnie dodać olej, mleko, dżem i wszystko wymieszać łyżką. Do suchych składników wlać mokre i wymieszać łyżką, aż wszystko się dobrze połączy. Przelać masę

Moje domowe kucharzenie
Brak tytułu 115

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. miękkiego masła - ok. 2 łyżek 1/2 szkl. cukru 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/3 szkl. mleka konfitura Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W miseczce przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej miseczce łączymy masło z cukrem i miksujemy na jasną masę. Następnie dodajemy jajka i cukier waniliowy

kolorowotorcikowo
Murzynek 590

mleko- 2 szklanki * cukier- 1 szklanka * masło- 250 g * powidła śliwkowe- 1 słoiczek (około 300 g) * kakao- 3 czubate łyżki * proszek do pieczenia- 1 łyżeczka * soda- 1 łyżeczka Piekarnik nastawić na 180 stopni. W garnuszku zagotować mleko wraz z masłem, cukrem oraz kakao, przelać do dużej misy miksera i lekko ostudzić. Żółtka oddzielić od białek (białka ubić), dodać

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto migdałowe z winogronami 176

cytryny20 winogron bezpestkowych - 10 całych, 10 przekrojonych na połówkipłynny miód do skropienia ciastapłatki migdałowe do posypaniaprzygotowanieJajka utrzeć z cukrem. Ciągle ucierając, dodać mleko, 4 łyżki roztopionego masła, oliwę i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą, mielonymi migdałami i skórką cytrynową. Dodać do masy jajecznej, wymieszać . Formę smarujemy roztopionym masłem, przekładamy do niej ciasto, rozkładamy równomiernie10

Stare Gary
Ciasteczkowe potwory 176

bardziej, że jego orzechowy smak wspaniale wzbogaca ciasteczka. Wybór należy do Ciebie. Składniki: Ciasteczka: 2 ½ szklanki pełnoziarnistej mąki ½ szklanki kakao 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia  ½ łyżeczki sody 1 szklanka ksylitolu lub pasty daktylowej 1 ¼ szklanki roślinnego mleka 170 g roślinnego jogurtu (np. sojowego) ½ laski wanilii ¼ szklanki oleju arachidowego Krem orzechowy: ¾ szklanki kaszy jaglanej 3 duże łyżki masła orzechowego(...)Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia.  Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę i ksylitol (jeśli używasz pasty daktylowej dodaj ją do mokrych składników). Do drugiej miski wlej wszystkie mokre składniki: mleko, jogurt, nasiona z ½ laski wanilii, olej i ewentualnie pastę daktylową. Dokładnie zamieszaj i przelej do miski z suchymi składnikami. Połącz składniki do uzyskania

Roślinna - blog wegański
muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro... 193

Składniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 2 łyżki,papryczka chilli suszona 2 małe, kucharek 1 łyżeczka mąką pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, por 1 średnia, pieczarki 8 średnie, parówki cienkie 3 sztuki przygotowanie muffinek warzywnych było bardzo szybkie i sprawne(...)dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "ZOBACZ-blender HR1677/90" por i pieczarki pokrojone na na mniejsze kawałki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki

W Mojej Kuchni Lubię
O technice mycia naczyń i kokosowych kwadracikach. Na pocieszenie 160

formę 20x20 cm) spód: 215 g ciastek digestive 30 g kakao 90 g masła masa kokosowa: 175 g słodzonego mleka skondensowanego 1 jajko 1 białko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 20 g cukru 45 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g wiórków kokosowych Ciastka drobno pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło rozpuścić, dokładnie wymieszać z ciasteczkami. Formę wyłożyć(...)nieco wystawał ponad brzegi. Na dno wyłożyć masę ciasteczkową, dobrze docisnąć łyżką lub palcami. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy kokosowej. Mleko, jajko, białko, ekstrakt i cukier zmiksować razem na gładką masę. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać wiórki, połączyć. Masę kokosową wyłożyć na schłodzony spód. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch nabierze złotobrązowej barwy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Snikers 343

Ciasto orzechowe: 25 dkg orzechów włoskich 5 białek 1 łyżka miodu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 15 dkg cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 500 ml mleka 5 żółtek 15 dkg cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 25 dkg masła bez soli Polewa czekoladowa: 10 dkg mlecznej czekolady(...)sitko mąkę ziemniaczaną, pszenna, proszek do pieczenia oraz bardzo drobno pokrojone orzechy. Kiedy białka z cukrem są już ubite dodać miód a następnie małymi partiami dodawać mąkę z orzechami. Mieszać drewnianą łyżką. Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez 30 minut. Masa budyniowa: z 500 ml mleka odlać

mecooks
3 bit 199

Masa śmietankowa: 2 śmietany kremówki  2 zagęstniki typu śmietan-fix Biszkopt: 4 jajka  3 łyżki mąki  8 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka octu Wykonanie: Upiec biszkopt. Z mleka odlać pół szklanki, rozrobić w tym budynie, resztę mleka zagotować i ugotować budyń i wystudzić.   Masło  utrzeć z cukrem, dodając porcjami zimny

Ciasteczkowy Potwór
Kawowe muffinki z pomarańczą i rodzynkami 111

łyżeczka soli 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 pomarańcza 70 g rodzynek W jednej misce mieszamy mokre produkty, czyli mleko, olej, jajka. Do drugiej przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kawę i dokładnie łączymy ze sobą. Stopniowo suche produkty dodajemy do mokrych. Mieszamy delikatnie łyżką (do uzyskania gładkiej masy). Na końcu dodajemy rodzynki

VioletoweKucharzenie
Muffiny z jagodami i kruszonką 144

inne sezonowe albo mrożone owoce. Spróbujcie :) PS. Dzięki za odwiedziny na FB! Jest nas już 900!"Składniki:2 jajka1/2 szklanki mleka 3 łyżki śmietany 12%1/2 szklanki oleju rzepakowegołyżka ekstraktu waniliowego260 g mąki100 g cukru1,5 łyżeczki proszku(...)pieczeniaDodatkowo:1,5-2 szklanki jagódkruszonka: 60 g masła, 80 g cukru, 150 g mąkiSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, oliwę i śmietanę - roztrzepujemy. Dodajemy ekstrakt i ponownie lekko mieszamy.W drugiej misce wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do płynnych składników dosypujemy suche i mieszamy.Ciast przelewamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Każdą babeczkę

Słodkie Przyjemności
Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 179

każdy ) Na biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 małe płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 25 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 pełne szklanki mleka pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki(...)obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy.  3. Krem budyniowy:  Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy

Izabelawkuchni
Pieguski - pomarańczowe muffinki z makiem i polewą z białej czekolady 151

pieczenia (płaska) 1 szczypta soli 1 jajko 110 ml soku z pomarańczy   100 ml oleju Polewa: 40g białej czekolady 1 łyżka mleka lub masła W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, mak, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia i szczyptę soli, w drugiej - jajko, sok oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości(...)Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Przygotować polewę. Rozpuścić masło lub podgrzać mleko (*). Dodać czekoladę i całość rozpuszczać w kąpieli wodnej (**). (W razie potrzeby konsystencję polewy można uregulować dodatkową ilością czekolady, mlekiem lub masłem.) Muffiny posmarować (***) polewą i udekorować wg uznania. (*) Jeśli dodamy

Di gotuje
Serowo-ziołowe muffiny z pomidorkami koktajlowymi 180

piknik i inne okazje "pod chmurką". Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju 100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany w okrągłych opakowaniach, mało kwaśny) lub 200 g sera ricotta 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki ziół do pizzy 3 łyżki tartego parmezanu(...)każdą muffinkę) pestki dyni Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C. Pomidorki umyć i osuszyć. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami, parmezanem, solą, pieprzem, natką i ziołami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie rozłożyć ciasto do połowy. W każdą muffinkę wcisnąć pomidor i przykryć

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania