mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:303/622)

Muffiny z szynką i żółtym serem 311

muffiny do których dodałam tylko ( w tym przypadku) szynkę, żółty ser i szczypiorem. Co myślicie o takim zestawieniu? Składniki: 0,5 szkl. mleka, 1,5 szkl. mąki, 2 jajka, ok. 2 łyżki roztopionego masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, ok. 150g szynki, ok. 150g żółtego sera, pęczek szczypiorku, Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz

Pudełko rozmaitości
Panna Cotta Waniliowa 98

"Co jak co, ale maj zapowiada się bardzo fajnie. Może jest to spowodowane tym słońcem, a może tym, ze zaczęłam się wreszcie ruszać? Nie wiem. Pomalutku

Słodkie Przyjemności
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 168

kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym     Składniki: Spód: ·        200 g zimnego masła ·        2 żółtka ·        100 g cukru ·        60 g wiórek kokosowych ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)twarogu zmielonego do serników ·        4 żółtka ·        3 białka ·        400 ml mleka skondensowanego (użyłam light) ·        2 łyżeczki cukru waniliowego ·        2 łyżki fixu do sernika

Mania Gotowania
"wiśnie lubią kokos" czyli pyszna łatwa babka z cukrem cytrynowym... 198

Składniki: mąka tortowa 25 dag, jajka 3 sztuki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej rzepakowy 150 ml, mleko 3,2% 200 ml, wiórki kokosowe 1 szklanka, cukier cytrynowy Royal Brand 3/4 szklanki, wiśnie 50 dag, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana 18 proc - ile potrzeba, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel wsypać mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche oponki. 111

cukru pudru 200 g. masła lub margaryny 1 jajko 1 żółtko ( białko zostawiamy) Do posmarowania ciastek: 1 białko ( to które zostawiliśmy :)) 1 łyżka mleka Dodatkowo: cukier kryształ do posypania Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier puder. Wymieszać. Dodać masło lub margarynę, wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię(...)stolnicę i podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować i wykrawać oponki, szklanką i kieliszkiem. Gotowe oponki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym białkiem z mlekiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, 20 minut. Do lekkiego zrumienienia

Agusiowe smakołyki
Dyniowe pankejki z sokiem z pomarańczy i karmelizowanym imbirem. 171

Składniki: 130g puree z dyni (ok. 1/2 szklanki po nutelli) 1 łyżka stewii z erytrytolem 1/3 szklanki mleka kokosowego 1/3 szklanki soku z pomarańczy ok. 100g mąki ryżowej 3 łyżki mąki/skrobii z tapioki 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia spora szczypta soli Dodatkowy olej kokosowy do smażenia Karmelizowany imbir 12g (łyżka) startego korzenia imbiru(...)pare kropel oleju kokosowego do natłuszczenia patelni Do podania orzechy włoskie syrop z agawy/ syrop klonowy Sposób przygotowania Puree dyniowe* mieszamy z mlekiem kokosowym, sokiem z pomarańczy, 1 łyżką stewii z erytrytolem, 1 łyżką oleju kokosowego, proszkiem do pieczenia, solą i mąką (ryżową i z tapioki). Imbir dokładnie myjemy (można wręcz wyszorować szczoteczką) i trzemy na tarce (można na dużych

Fill The Bowl
Ciasto budyniowo-jabłkowe 168

blacha (*) ) Ciasto: 200g margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek (ważyłam już starte) 2 budynie waniliowe/śmietankowe 1/2 szklanki cukru 1 litr mleka Dodatkowo: cukier puder do posypania   Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  Margarynę z cukrem(...)żółtkami utrzeć na puch.  Ucierając - powoli wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Masę delikatnie połączyć z ubitą (na sztywno) pianą z białek. W między czasie ugotować budynie (na 1 litrze mleka, z cukrem)  3/4 ciasta wyłożyć do blachy wysłanej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć kolejno: warstwę jabłek, gorący budyń i resztę ciasta.  Piec

Di gotuje
Prince Polo 164

wafelkami 7 białek 1 szklanka cukru 10 dkg orzechów mielonych 10 dkg kokosu 20 dkg wafli w czekoladzie 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa 1 gorzka czekolada 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 35 dkg margaryny Palma  1. Pieczemy dwa biszkopty: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy żółtka, potem cukier. Następnie dodajemy mąkę(...)oraz pokrojone drobno wafelki w czekoladzie, na sam koniec dajemy mąkę z proszkiem wszystko razem delikatnie mieszamy. 3. Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30-40 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni. 4. Robimy masę: mleko, cukier oraz połamaną gorzką czekoladę dajemy do garnka i zagotowujemy, niech to wszystko

Kuchnia u Bietki
Dwukolorowe ciasto z twarogiem 247

przesianego Nadzienie twarogowe: 250 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 1 żółtko 100 g cukru 70 g kwaśnej śmietany 12% 30 g budyniu waniliowego (proszek) Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1,5 łyżki mleka Przygotowanie: Nadzienie twarogowe: Jajko roztrzepać w misce, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia, rozcierając przy tym twaróg (ja użyłam twarogu prosto z kostki- niemielonego, ale jeśli(...)ubić na sztywną lśniącą pianę. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, cały czas miksując, uważając, by piana nie opadła. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Przesianą mąkę, olej oraz proszek do pieczenia dodawać na przemian do piany, mieszając delikatnie szpatułką. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać łyżkę przesianego kakao, krótko wymieszać. Niewielką, ale dosyć wysoką tortownicę

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki czekoladowo - wiśniowe z nutą rumu / Muffins chocolate and cherry with a hint of rum 110

wiśniowego / 128 g cherry pudding   2 kubki mąki / 2 cups flour   2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teasponns baking powder 4 jajka / 4 eggs 100 ml oliwy / 100 ml oil  140 g jogurtu naturalnego / 140 g natural yogurt  150 ml mleka / 150 ml milk 4 łyżki ksylitolu / 4 tablespoons xylitol powidła śliwkowe / plum jam cukier puder(...)Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 35 min, ilość sztuk: 20 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao, budyń), a mokre ze sobą (jajka, cukier waniliowy, ksylitol, oliwa, mleko, jogurt i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form

Projekty ze smakiem
Piernikowe muffinki 111

pierwszym miejscu w składzie miała mąkę pszenną i niewielką ilość przypraw korzennych. 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) sody oczyszczonej Polewa: 1/4 kostki (50 g) masła 1/4 szklanki cukru trzcinowego 3 łyżki (30 g) kakao 2 łyżki mleka Dodatkowo: 1-2 lizaki świąteczne do dekoracji Przygotowanie: 1) W rondelku z grubym dnem wymieszać mleko, powidła(...)misce, za pomocą rózgi kuchennej, wymieszać jajka z olejem. Cały czas mieszając powoli dodać przygotowaną wcześniej, wystudzoną masę z mleka, powideł, kakao i miodu. 3) Do misy miksera dodać mąkę, cukier trzcinowy, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną i wymieszać. 4) Cały czas miksując na średnich obrotach powoli dodać mokre składniki i mieszać tylko do połączenia składników

Fitsweet.me
Piernik "Laska Mikołaja" 167

miękkiego masła250 g cukru pudru2 łyżki mleka2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoczerwony barwnik spożywczy (najlepiej w proszku)W małym rondelku roztopić masło z cukrem i cukrem pudrem, dodać miód i przyprawę do piernika. Podgrzewać na małym ogniu aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, dodać mleko, jajka i sodę. Dobrze wymieszać. Na koniec (cały czas mieszając) wsypać przesianą mąkę.Ciasto wlać

Świat Ciasta
Brzdąc 192

zupełnie inny przepis niż widziałam w internecie i postanowiłam wypróbować go. Składniki: 5 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 1 łyżeczka octu Masa: 2 szkl mleka 3 czubate łyżeczki kakao 6 czubatych łyżeczek mąki 3/4 szkl cukru 25 dkg masła roślinnego Przygotowanie: 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier(...)miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Blachę (u mnie tortownica)wysmarować masłem i wysypać bułką tartą i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.  2. Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę

Motylkowa Kuchnia
METROWIEC 3525

SKŁADNIKI: CIASTO Mąka -3 szkl Woda -16 łyżek Olej Rzepakowy-16 łyżek Cukier -2 szk Proszek do pieczenia -3 łyżeczki Kakao -3 łyżki Jajka -8 szt MASA Mleko -3 szkl Cukier -8 łyżek Margaryna -1 i 1/2 kost Mąka -8 łyżek czubatych POLEWA Margaryna -0,5 kost Cukier -4 łyżki Woda -1 łyżka Kakao - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Wodę(...)cukrem i ostudzić. Potem dodawać stopniowo mąkę, żółtka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach. Piec w 180 stopni przez ok.35 minut. MASA  Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki

Kuchnia Danusi
Pastel de 3 leches - meksykańskie ciasto Trzy Mleka 140

cieplej - zachęcam do spróbowania tego oryginalnego, meksykańskiego smakołyku :) ¡Que aproveche! Składniki : 180 g mąki pszennej 550 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego (lub innego wg gustu) 4 żółtka 6 białek 300 g mleka pasteryzowanego 500 g mleka zagęszczonego słodkiego 340 g śmietany kremowej 18% (lub mleka zagęszczonego bez cukru) 400 g śmietanki(...)odrobina tłuszczu i bułki tartej (lub kaszy manny) do natłuszczenia i obsypania dna foremki Przygotowanie: Z białek ubij pianę na sztywno. W misce wymieszaj żółtka z aromatem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj przesianą mąkę, pianę z białek i delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do formy do pieczenia, której dno uprzednio natłuść i obsyp bułką tartą lub kaszą manną. Włóż

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania