mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:300/622)

Green Coffee, czyli kawa zbożowa z herbatą Matcha (HerbatInka ;) ) 126

Jesteście ciekawi tej drugiej wersji? :) Składniki na 2 szklanki: 3 łyżeczki kawy zbożowej Inka z magnezem 1 czubata łyżeczka zielonej herbaty Matcha 3/4 szkl. mleka 200 ml śmietanki 30% 3 czubate łyżeczki ksylitolu Do dekoracji: proszek herbaty Matcha słodka papryka mielona opcjonalnie listek mięty Sposób przygotowania: Do filiżanki wsypujemy kawę, do osobnej herbatę Matcha. Obie zalewamy do około połowy filiżanki(...)ksylitolem i przelewamy po równo do dwóch wysokich szklanek. Mleko spieniamy i ostrożnie zalewamy nim kawę. Śmietankę ubijamy na sztywno, część przekładamy do filiżanki z zieloną herbatą Matcha (do pełnej filiżanki), dokładnie mieszamy i ostrożnie, najlepiej łyżką, wlewamy po równo do szklanek. Pozostałą ubitą śmietankę wykładamy na wierzch, dekorujemy zielonym proszkiem z herbaty i czerwoną, słodką papryką mieloną

Kolorowy Przepisownik
Muffinki z kawałkami czekolady 121

minus, bo znikają w ekspresowym tempie :) Składniki: 2 szkl mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki kakao (można dać też te słodkie dla dzieci) 1,5 szkl cukru pudru 2 tabliczki czekolady mlecznej 1,5 szkl mleka 1 szklanka oleju (można zamiast tego dodać masło) 2 jajka wanilia lub cukier waniliowy lub aromat(...)waniliowy - co kto woli Przygotowanie: Najpierw siekamy czekoladę na małe kawałeczki.Przesiewamy mąkę i wsypujemy do miski. Dodajemy suche składniki, czyli : cukier puder,proszek do pieczenia,sodę oczyszczoną, kakao i pokrojoną czekoladę. Do drugiej miski wlewamy mleko,olej, jajka i aromat waniliowy - to dodajemy do suchych składników. Mokre składniki zmiksuj na jednolitą masę. Przelej je do suchych i pomieszaj. WAŻNE

charlotte gotuje
Rogaliki drożdżowe 132

potrzebujemy trochę czasu, aby je wykonać. Ale taki to już niestety urok ciasta drożdżowego. No to do roboty! :-) SKŁADNIKI: rozczyn: - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 2,5 dkg świeżych drożdży (mogą być również drożdże w proszku) - 2 płaskie łyżeczki cukru ciasto: - 2 szklanki mąki - 1/2 płaskiej łyżeczki soli - 1 jajko - 1/2 kostki roztopionego masła Przygotowuję rozczyn- mieszam mleko z drożdżami

Wielopokoleniowo
.1093. ugotowany z dynią 188

dyni ~50ml mleka roślinnego (u mnie ryżowe) ~3 łyżki soku z cytryny ~łyżeczka cynamonu (lub mniej/więcej do smaku) ~cukier/stevia do smaku ~czubata łyżka proszku budyniowego waniliowego + odrobina wody do rozmieszania Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy mleko, cynamon, cukier/stevię, sok z cytryny, puree i blendujemy na gładką masę. Przekładamy masę do garnuszka i zagotowujemy na małym ogniu ciagle mieszając

breakfast of dreams
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 202

wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka cukru 100g wiórków kokosowych 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25g czekolady(...)szklanki jeżyn Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Razem z zimnym masłem dokładnie posiekać na stolnicy. Dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce i rozwałkować. Nałożyć na formę do tarty (25cm). Nakłuć widelcem lub obciążyć fasolą. Piec w 190*C przez 20min. KREM BUDYNIOWY. Z podanej ilości mleka, odlać 1/2 szklanki. Resztę wlać do garnka

https:KKuchniaMniam
Ciasto z musem dyniowo-gruszkowym 183

Składniki : 25 dag mąki 4 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12,5 dag masła 4 łyżeczki cukru 100 ml mleka 2 duże słodkie jabłka, 5 łyżek musu dyniowo - gruszkowego, ewentualnie sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Żółtka utarłam z cukrem, dodałam masło i dalej ucierałam Dosypałam mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie utarłam Wyłożyłam 3/4 ciasta na wysmarowaną blaszkę, nakułam

Proste Potrawy
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 155

biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka - 9-10 łyżek cukru (jeśli budyń wymaga) - 200g miękkiego masła * mus truskawkowy: - 500g mrożonych truskawek - 3 łyżki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku Białka ubić na sztywno(...)Następnie, ciągle miksując, dodawać cukier. Utrzeć do uzyskania gładkiej masy (cukier musi się rozpuścić). Następnie dodać pojedynczo żółtka, oraz przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto wylać do tortownicy i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec 35-45 minut, do tzw. "suchego patyczka

CookYourself
Szarlotka budyniowa w wersji fit 72

cynamonu 3 łyżeczka syropu daktylowego lub klonowego opcjonalnie : garść rodzynek Składniki ciasta: 3 szklanki mąki pszennej (typ 450 lub 550) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta sody oczyszczonej 2 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego (na przykład sojowego) opcjonalnie : pół szklanki sezamu A także 2 budynie waniliowe opcjonalnie : zmniejszmy ilość cukru w budyniu PRZYGOTOWANIE(...)cukier waniliowy i rodzynki. Podsmażamy około 15-20 minut, często mieszając. Pod koniec dodajemy syrop. Robimy ciasto i budyń! Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy oraz sezam mieszamy w dużej misce. Do naszych suchych składników dodajemy olej i mleko, energicznie mieszamy łyżką, a po chwili ugniatamy ręcznie około 2 minuty. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Jedną większą

Fleksitarianizm.pl
Muffinki tęczowe 164

cukru 1 szklanka mleka 100g masła 2 jajka 2 łyżeczki do pieczenia Barwniki Masło roztapiamy   w rondelku. Do miski wrzucamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Dodajemy stopniowo masło, jajka i mleko ubijając na niskich obrotach. Kiedy ciasto ma jednolitą konsystencje dzielimy je na kilka części i zabarwiamy barwnikiem. Do podwójnych papierków dajemy po łyżce-półtora

Kolizje Smaków
Rogaliki francuskie z budyniem i czekoladą 260

mleka + 1 łyżka 1 tabliczka czekolady gorzkiej 2 łyżki cukru 1 żółtko posiekane orzechy włoskie lub inna posypka Sposób przygotowania: Z podanej ilości mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy w nim proszek budyniowy i cukier. Resztę wstawiamy na gaz i do gotującego się wlewamy przygotowaną mieszankę. Cały czas mieszając gotujemy jeszcze około 2 minuty na wolnym ogniu. Studzimy. Czekoladę(...)następnie w jeden róg nakładamy łyżkę budyniu i zwijamy formując rogalik. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w lekkich odstępach od siebie, smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypujemy posiekanymi orzechami (lub czym lubimy). Pieczemy w 200 stopniach przez około 15-18 minut (do ładnego zrumienienia

Kolorowy Przepisownik
Orzechowe ciasto z karmelem i gruszkami! 140

piecze dziś? ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 jaja - kostka margaryny - 270 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki czekolady na gorąco w proszku - 3 łyżki miodu - 50 g cukru - 2 garście orzechów włoskich - 120 ml mleka 3,2% - 3 łyżki puree z dyni - gruszki 6 sztuk W rondlu stop margarynę, dodaj mleko, czekoladę, miód, puree z dyni i orzechy. Wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Ciasto „Cmentarz” 405

minut + 40 minut pieczenia Ilość porcji: Duża blacha około 24 na 30 centymetrów Składniki: Na ciasto: 300g cukru 200g mąki pszennej 200ml mleka 175ml oleju 50g kakao 4 jajka 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietany kremówki Lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru Barwnik spożywczy (biały, szary(...)czarny) Ponadto:  Kilka podłożonych biszkoptów, kostka gorzkiej czekolady na napisy Do dużej miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy i zwykły cukier. W drugim naczyniu umieszczamy składniki mokre czyli mleko, olej oraz roztrzepane jajka. Do płynnych składników dodajemy suche i miksujemy do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wkładamy

Kolizje Smaków
Ciasto z owocami 97

Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 torebka cukru waniliowego (16 g) skórka otarta z jednej cytryny 1 i 2/3 szklanki mleka 2/3 szklanki oleju 450 g malin cukier(...)puder do posypania Wykonanie : Odłoż dwie łyżki mąki do oprószenia owoców. Pozostałą mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia do wysokiego naczynia. Dosyp cukier, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wbij jajka, dolej mleko i olej. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładkie, jednolite ciasto. Owoce opłucz, osusz a następnie oprósz odłożonymi wcześniej dwiema

cucinare
.758. zapieczona w dyni 105

łyżeczki proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku ~2 kostki gorzkiej czekoladady ~mała dynia, ok. 600-700g Dynię wydrążyć. Płatki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, posiekaną kostką czekolady i cukrem/stewia. Dodać olej, jogurt i mleko, wymieszać. Dynię podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 10 minut. Masę wlać do środka dyni i piec w 180*C przez

breakfast of dreams
Drożdżówki z truskawkami i budyniem 167

minut do ciasta dodać pozostałą mąkę i ponownie odstawić do wyrośnięcia na kolejne 30 minut.  Składniki na nadzienie: 1 jajko; 250 ml mleka; 1 cukier waniliowy; 1 łyżeczka cukru kryształu; 30 g budyniu waniliowego w proszku; 2 łyżki konfitury morelowej lub brzoskwiniowej (opcjonalnie); 150-200 g truskawek; Jajko wymieszać z kilkoma łyżkami mleka i z budyniem. Pozostałe mleko zagotować

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania