mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:293/622)

Sernik z bezą kokosową 2352

średnicy 28 cm) 750 - 1000 g białego sera twarogowego tłustego lub półtłustego 100 g masła 200 g cukru pudru 5 żółtek 1 jajko 500 ml mleka 2 łyżki śmietany 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (80 g) Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru  100 g wiórków kokosowych Spód: 150 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych 100 g masła(...)stopniowo dodawać po jednym żółtku, jajko i śmietanę. Następnie stopniowo dodawać po łyżce zmielony ser, miksować tylko do połączenia się składników, aby zbyt dużo w serniku nie było powietrza. Mleko wymieszać z budyniem i dokładnie łyżką wmieszać w masę serową, na koniec można bardzo krótko zmiksować. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę serową i piec w piekarniku nagrzanym

Kuchcik gotuje
Bezglutenowa kostka piernikowa p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe 161

Ochłonęłyśmy już wstępnie po świętach, odpaliłyśmy konkursowego maila a tu przepisów a przepisów Fajnie, zaraz wszystkie wrzucimy. Zaczynamy od piernikowej kostki z pysznym nadzieniem. Delicja! Bezglutenowa

CoolinarniePL
Krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowym oraz serem z niebieską pleśnią 155

Oczywiście wykorzystałam tylko 1/5 tego co mam, więc spodziewajcie się więcej dyniowych przepisów! Składniki: 1 kg dyni  1 puszka mleka kokosowego 50 gram sera z niebieską pleśnią  1 papryczka chilli 2 szklanki bulionu sól pieprz imbir w proszku szczypior do ozdoby  Dynię myjemy, kroimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut, następnie studzimy(...)Dynię kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, wlewamy bulion i gotujemy. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli, doprawiamy obficie solą i pieprzem oraz imbirem w proszku. Gotujemy przez kilkanaście minut, dynia powinna się rozpadać w bulionie. Dodajemy mleko kokosowe (zostawiamy ewentualnie jedną- dwie łyżki mleka kokosowego na koniec, do ozdoby). Gotujemy całość jeszcze 5 minut. Blenderujemy dokładnie, krem powinien mieć bardzo gęstą

Mango Papaja
Ciasto Murzynek – przepis tradycyjny 148

ciasto: 1 Kostka margaryny 250g, 1½ szklanki cukru, 1 szklanka wody, 4 łyżki kakao, ½ cukru wanilinowego, 7 jajek, 3 szklanki maki, 2 łyżki proszku do pieczenia, Składniki polewa: ½ kostki masła 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao Garść orzechów włoskich Ciasto Murzynek Przygotowanie: Margarynę, cukier, cukier wanilinowy i kakao rozpuszczamy w rondelku razem z jedną szklanką wody(...)gotować) i wystudzimy. Jajka sparzamy i oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Do wystudzonej płynnej masy dodajemy żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia mieszamy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy tak, aby piana nie opadła. Dwie brytfanki o wymiarach 12×30 (keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto

Księga-Smaku
Czekoladowe ciasto z buraczkami i cynamonową nutą 132

szklanka ugotowanego i zmiksowanego buraka (około 200 g) 2/3 szklanki cukru trzcinowego 125 g masła 3 mniejsze jaja 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu polewa: 50 g masła 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ciasto: Jajko roztrzepać z cukrem, wlać roztopione i ostudzone masło, dodać startego(...)buraka i wymieszać. Wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cynamon i wymieszać tylko do połączenia się składników. Przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu. Polewa: Masło roztopić w rondelku z dodatkiem cukru, ekstraktu oraz mleka. Zdjąć z ognia, wsypać kakao i energicznie wymieszać rózgą. Ciasto

Kraina Miodem Płynąca
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 192

nawiązującymi do tego święta. Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween           Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła o temperaturze pokojowej 1 kieliszek likieru kokosowego 4 plastry ananasa z puszki ¾ kokosowej białej czekolady (można użyć zwykłej) Nadzienie(...)aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki M&M halloweenowe ozdoby Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie jasna, kremowa masa. Dodajemy miękkie masło, likier oraz mleko. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Łączymy suche składniki z mokrymi, delikatnie  mieszając drewnianą łyżką. Ananasa kroimy w kostkę

Mania Gotowania
Kawowo-czekaladowe muffiny z tofii 163

kruszonkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę na babeczki.Mąkę, oba cukry, kakao i proszek do pieczenia mieszamy i odstawiamy.W drugiej misce łączymy jajka z ostudzoną kawą, mlekiem i masłem. Do 'mokrych' składników dosypujemy sypkie i miksujemy na najwyższych obrotach około jednej-dwóch minut. Można to zrobić ręczną trzepaczką albo łopatką

Słodkie Przyjemności
497. Placuszki walijskie. 152

sprawdziany (pozdrawiam nauczycieli), no ale jest przecież tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia... xd Przepis: inspiracja  60g mąki 20g masła 15ml ciepłego mleka trochę roztrzepanego jajka* coś do posłodzenia łyżka suszonej żurawiny  szczypta proszku do pieczenia, cynamonu, soli Suche składniki mieszamy dodajemy masło i rozgniatamy na coś na kształt kruszonki. Dodajemy jajko roztrzepane z mlekiem i wyrabiamy

More food, love and dreams
Miękkie i puszyste pierniczki 244

koniecznie spróbuj a nie pożałujesz! :) Składniki (na około 60 sztuk): 4 szklanki mąki pszennej 40g świeżych drożdży 4 łyżki ciepłego, ale nie gorącego mleka łyżeczka cukru 4 łyżki miodu 4 łyżki miękkiego masła łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika łyżka kakao 1,5 szklanki cukru pudru 2 jajka posypka cukrowa Lukier: szklanka cukru pudru(...)łyżki gorącej wody 2 łyżeczki soku z cytryny Mleko mieszamy z łyżeczką cukru i drożdżami. Odstawiamy na 5-10 minut, aż mieszanina zacznie się pienić. Miód i masło roztapiamy w rondelku. Do miski przesiewamy mąkę, cukier, przyprawę do piernika, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy jajka, roztopione masło z miodem i zaczyn drożdżowy. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy

Czerwona Porzeczka
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 145

dodać, nic ująć. Miłość dzisiaj czuć w powietrzu ;-) Życzę Wam pięknych chwil dzisiaj! Miłości Kochani! Składniki: - 1 margaryna - 1/2 szklanki mleka - 1,5 szkl cukru - 4 łyżki kakao - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka cynamonu - łyżeczka kardamonu - tabliczka czekolady mlecznej - 3 banany (dojrzałe) Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy margarynę, mleko, cukier, kakao i przyprawy. Mieszamy

SMYKWKUCHNI
Krucha tarta z budyniową masą i z jagodami 113

Smakować będzie jeszcze wyborniej ;-) Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: spód: - 200 gram mąki - 100 gram masła - 50 gram cukru - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: - 3 jaja - 2 łyżki masła - 2/3 szklanki cukru - 1,5 szklanki mleka - 3 łyżki mąki pszennej dodatkowo: - jagody do wyłożenia Przygotowuję ciasto: Łączę ze sobą masło, mąkę, cukier, wbijam jajo, dodaję proszek do pieczenia

Wielopokoleniowo
Pierniczki na ostatnią chwilę - bez leżakowania. Pierniki z amoniakiem. 241

tortowej 1 szklanka drobnego cukru słoik - 400 g miodu (można użyć też sztucznego) 3 jaja 125 g masła 2 łyżeczki amoniaku 50 ml mleka 3 łyżki kakao przyprawa do piernika  - opakowanie 20 g pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: W rondlu umieścić miód z przyprawą do piernika oraz z cukrem. Zagotować i podgrzewać przez kilka minut aż cukier się(...)pół łyżeczki proszku do pieczenia. Do chłodnej masy miodowej dodać jajka oraz wmieszać mieszankę mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jest ono gęste, bardzo plastyczne i powinno ładnie odchodzić od rąk - niczym plastelina.  50 ml letniego mleka połączyć z amoniakiem i dołożyć do ciasta, ponownie je wyrabiając. Jeżeli ciasto wydaje się Wam zbyt twarde, można dodać

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto czekoladowo- truskawkowe 137

proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki margaryna - 1 kost śmietana 18 % - 2 łyżki Budyń : budyń czekoladowy - 3 opak bez cukru mleko - 4 szkl cukier - 6 łyżek Dodatkowo truskawki Przygotowanie Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagniesć kruche ciasto, podzielić

Kuchnia Danusi
Szybki placek z porzeczkami + filmik 410

końcu posta. Smacznego :-) * * * Składniki (proporcje na blachę o wymiarach: 21cm x 26cm mierząc od spodu): 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 125 g masła 3 całe jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 paczuszka cukru waniliowego szczypta soli ok. 300 g porzeczek (lub innych owoców) + ok. 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Wykonanie

Kawa z mlekiem
Cytrynowiec z delikatną pianką 691

kryształu - 4 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii - skórka otarta z całej cytryny - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowa pianka: - 2 opakowania śnieżki - 1/2 litra mleka -  350 ml wody - 2 galaretki cytrynowe Galaretka cytrynowa: - 2 galaretki cytrynowe - 700 ml wrzątku Wierzchnia warstwa śmietankowa: - 1/2 litra śmietanki(...)cytrynową i nadal mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wanilią i budyniem,  dokładnie miksujemy i przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czas pieczenia 25 do 30 minut w temperaturze 180 C. Wykonanie pianki cytrynowej: 1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, mieszamy do zupełnego rozpuszczenia, odstawiamy do wystudzenia. 2. Mleko łączymy ze śnieżką, ubijamy wg. przepisu, następnie łączymy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania