mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:291/622)

Ciasto bananowe z jagodami goji 224

samo przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Składniki: 2 jajka pół kostki masła szklanka cukru 2 szklanki mąki 2-3 banany łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią garść suszonych jagód goji opcjonalnie: kilka łyżek mleka płatki migdałowe do posypania           Zaczynamy od zalania suszonych jagód wrzątkiem z kilkoma kroplami aromatu migdałowego. Po 10-15 minutach(...)zostawiamy w spokoju.      Masło z cukrem ucieramy, dodajemy żółtka, banany i proszek do pieczenia. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę, uważając, żeby nie było żadnych grudek. Jeśli masa jest zbyt sucha (to zależy od wielkości bananów), możemy pomóc sobie kilkoma łyżkami mleka - ja w sumie dodałam jakieś pół szklanki. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, którą razem

sama złodycz
Owocowo- serowa fantazja 373

łyżki budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia SKWORCU, 1/2 łyżki octu. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuje razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krucha tarta z budyniem i owocami 173

weekend :)   150 g mąki pszennej 2 łyżki drobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia   pół opakowania budyniu z prawdziwą wanilią (używam budyniu Amylon) 250 ml mleka łyżka miodu szklanka owoców (np. maliny i truskawki) opcjonalnie eko galaretka pomarańczowa Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i siekamy

Mienta blog
Shake bananowo-kokosowy [bez mleka] 161

Składniki (1-2 porcje): 2 mrożone bardzo dojrzałe (przejrzałe) banany - przed mrożeniem warto je obrać i pokroić w plasterki 1 szklanka zimnego mleka kokosowego - może być domowe lub z kartonu (do kupienia tutaj ) 1 łyżka karobu (proszek)  - (do kupienia tutaj ) 3 łyżki obranych orzechów ziemnych 2-3 kostki lodu Dodatkowo: 1/5 szklanki mleka kokosowego tarta gorzka czekolada Banany wrzuć

Powiedz dietom nie
Muffiny z szynką i żółtym serem 335

muffiny do których dodałam tylko ( w tym przypadku) szynkę, żółty ser i szczypiorem. Co myślicie o takim zestawieniu? Składniki: 0,5 szkl. mleka, 1,5 szkl. mąki, 2 jajka, ok. 2 łyżki roztopionego masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, ok. 150g szynki, ok. 150g żółtego sera, pęczek szczypiorku, Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz

Pudełko rozmaitości
Panna Cotta Waniliowa 135

"Co jak co, ale maj zapowiada się bardzo fajnie. Może jest to spowodowane tym słońcem, a może tym, ze zaczęłam się wreszcie ruszać? Nie wiem. Pomalutku

Słodkie Przyjemności
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 197

kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym     Składniki: Spód: ·        200 g zimnego masła ·        2 żółtka ·        100 g cukru ·        60 g wiórek kokosowych ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)twarogu zmielonego do serników ·        4 żółtka ·        3 białka ·        400 ml mleka skondensowanego (użyłam light) ·        2 łyżeczki cukru waniliowego ·        2 łyżki fixu do sernika

Mania Gotowania
"wiśnie lubią kokos" czyli pyszna łatwa babka z cukrem cytrynowym... 226

Składniki: mąka tortowa 25 dag, jajka 3 sztuki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej rzepakowy 150 ml, mleko 3,2% 200 ml, wiórki kokosowe 1 szklanka, cukier cytrynowy Royal Brand 3/4 szklanki, wiśnie 50 dag, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana 18 proc - ile potrzeba, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel wsypać mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche oponki. 151

cukru pudru 200 g. masła lub margaryny 1 jajko 1 żółtko ( białko zostawiamy) Do posmarowania ciastek: 1 białko ( to które zostawiliśmy :)) 1 łyżka mleka Dodatkowo: cukier kryształ do posypania Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier puder. Wymieszać. Dodać masło lub margarynę, wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię(...)stolnicę i podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować i wykrawać oponki, szklanką i kieliszkiem. Gotowe oponki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym białkiem z mlekiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, 20 minut. Do lekkiego zrumienienia

Agusiowe smakołyki
Ciasto budyniowo-jabłkowe 194

blacha (*) ) Ciasto: 200g margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1 kg jabłek (ważyłam już starte) 2 budynie waniliowe/śmietankowe 1/2 szklanki cukru 1 litr mleka Dodatkowo: cukier puder do posypania   Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  Margarynę z cukrem(...)żółtkami utrzeć na puch.  Ucierając - powoli wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Masę delikatnie połączyć z ubitą (na sztywno) pianą z białek. W między czasie ugotować budynie (na 1 litrze mleka, z cukrem)  3/4 ciasta wyłożyć do blachy wysłanej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć kolejno: warstwę jabłek, gorący budyń i resztę ciasta.  Piec

Di gotuje
Muffinki czekoladowo - wiśniowe z nutą rumu / Muffins chocolate and cherry with a hint of rum 146

wiśniowego / 128 g cherry pudding   2 kubki mąki / 2 cups flour   2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teasponns baking powder 4 jajka / 4 eggs 100 ml oliwy / 100 ml oil  140 g jogurtu naturalnego / 140 g natural yogurt  150 ml mleka / 150 ml milk 4 łyżki ksylitolu / 4 tablespoons xylitol powidła śliwkowe / plum jam cukier puder(...)Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 35 min, ilość sztuk: 20 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao, budyń), a mokre ze sobą (jajka, cukier waniliowy, ksylitol, oliwa, mleko, jogurt i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form

Projekty ze smakiem
Piernikowe muffinki 147

pierwszym miejscu w składzie miała mąkę pszenną i niewielką ilość przypraw korzennych. 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) sody oczyszczonej Polewa: 1/4 kostki (50 g) masła 1/4 szklanki cukru trzcinowego 3 łyżki (30 g) kakao 2 łyżki mleka Dodatkowo: 1-2 lizaki świąteczne do dekoracji Przygotowanie: 1) W rondelku z grubym dnem wymieszać mleko, powidła(...)misce, za pomocą rózgi kuchennej, wymieszać jajka z olejem. Cały czas mieszając powoli dodać przygotowaną wcześniej, wystudzoną masę z mleka, powideł, kakao i miodu. 3) Do misy miksera dodać mąkę, cukier trzcinowy, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną i wymieszać. 4) Cały czas miksując na średnich obrotach powoli dodać mokre składniki i mieszać tylko do połączenia składników

Fitsweet.me
Piernik "Laska Mikołaja" 202

miękkiego masła250 g cukru pudru2 łyżki mleka2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoczerwony barwnik spożywczy (najlepiej w proszku)W małym rondelku roztopić masło z cukrem i cukrem pudrem, dodać miód i przyprawę do piernika. Podgrzewać na małym ogniu aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, dodać mleko, jajka i sodę. Dobrze wymieszać. Na koniec (cały czas mieszając) wsypać przesianą mąkę.Ciasto wlać

Świat Ciasta
Brzdąc 224

zupełnie inny przepis niż widziałam w internecie i postanowiłam wypróbować go. Składniki: 5 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 1 łyżeczka octu Masa: 2 szkl mleka 3 czubate łyżeczki kakao 6 czubatych łyżeczek mąki 3/4 szkl cukru 25 dkg masła roślinnego Przygotowanie: 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier(...)miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Blachę (u mnie tortownica)wysmarować masłem i wysypać bułką tartą i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.  2. Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę

Motylkowa Kuchnia
METROWIEC 3565

SKŁADNIKI: CIASTO Mąka -3 szkl Woda -16 łyżek Olej Rzepakowy-16 łyżek Cukier -2 szk Proszek do pieczenia -3 łyżeczki Kakao -3 łyżki Jajka -8 szt MASA Mleko -3 szkl Cukier -8 łyżek Margaryna -1 i 1/2 kost Mąka -8 łyżek czubatych POLEWA Margaryna -0,5 kost Cukier -4 łyżki Woda -1 łyżka Kakao - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Wodę(...)cukrem i ostudzić. Potem dodawać stopniowo mąkę, żółtka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach. Piec w 180 stopni przez ok.35 minut. MASA  Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki

Kuchnia Danusi