Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka mleka pół szklanki oleju roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 2 łyżki ciemnego kakao garść orzechów włoskich Wykonanie: Składniki suche wymieszać ze sobą, tak samo zrobić ze składnikami mokrymi. Następnie składniki mokre wlać do składników suchych i wszystko razem wmieszać. Ciasto rozlać na 13 muffinek
Pychotkaaaporzeczkowym. A brandy dodała mu mocniejszego akcentu. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 ml mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 150 g masła 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki orzechów włoskich 1/2 tabliczki czekolady z chrupkami 1/2 kieliszka brandy 3/4 słoiczka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSKŁADNIKI: 200 g mąki 100 g cukru brązowego 2 jajka 75 ml mleka 75 ml oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżeczka wanilii Do jednej miski dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek, upiec w temperaturze 200 st. 25 min. KREM
harrisakoncu jak to? sernik bez sera? Czas udowodnić, że nie ma rzeczy niemożliwych ;) TORTOWNICA 26 CM Składniki na spód : 12 łyżek otrąb 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 6 łyżek mleka Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. (masa może być mało zwięzła, natomiast nie przejmujmy się tym. Rozprowadzamy wszystko
Jedzeniomaniamąki pszennej 50 g płatków owsianych (należy je zmielić) 100 ml oleju roślinnego lub 120 g masła roślinnego 70 g brązowego cukru 70 ml mleka roślinnego pół łyżeczki soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Płatki owsiane zmielić i wszystkie składniki wyrobić najlepiej ręcznie. powstałe ciasto uformować w kulę Rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać ciastka. Ciacha piec
greenscarfprawda? Jeśli nie odpowiada Wam ten dość zabawny w rezultacie kolor, spokojnie możecie wódkę zabarwić kilkoma kroplami słonecznie żółtego barwnika w żelu lub odrobiną barwnika w proszku. Nie zaszkodzi ;) Pyszna w drinku z mlekiem kokosowym i odrobiną rumu Malibu. SKŁADNIKI 1 dojrzały owoc mango, duży, około 400g 500ml dobrej wódki 2-3 łyżki cukru 6-8 dużych zielonych liści świeżej
Karo in the Kitchenpiękne fotografie i szukam ciekawych przepisów. Ten Wam polecam. Ciasto: -150 g mąki pszennej - 150 g masła -130 g cukru pudru - 3 jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki. Ciasto przekładamy
SMYKWKUCHNIszklanki mąki 1 kostka margaryny 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ; 1 l mleka 4 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki 4 łyżki cukru Pianka : 7 białek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Sama słodycz i szczypta chilikremem speculoos~ *z dodatkiem mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~150g puree z dyni ~jajko ~40g mąki owsianej Fresano ~15g mąki kokosowej ~cukier/ksylitol/stevia ~szczypta soli ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~ew. 2-3 łyżki mleka jeśli ciasto będzie za gęste Puree łączymy z jajkiem, dodajemy pozostałe składniki (opcjonalnie dodajemy trochę mleka jeśli ciasto będzie za gęste), mieszamy, rozgrzewamy patelnię z małą
breakfast of dreamsplacki z kaszy kukurydzianej z musem truskawkowym i mieszanką ziaren Euforia ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy kukurydzianej ~2 łyżki otrębów gryczanych (lub innych) ~jajko ~60ml mleka ~1/3 łyżeczki sody (lub 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia) ~szczypta soli ~łyżka soku z cytryny (jesli używacie proszku dp. można pominąć) ~cukier/stevia do posłodzenia Mieszamy wszystkie składniki, odstawiamy na ok. 10 minut i smażymy
breakfast of dreamssezamowy chlebek bananowy~ PRZEPIS /1 porcja/ ~średni, dojrzały banan ~50g mąki ~jajko ~60ml mleka ~cukier/stevia do smaku ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~2 łyżki sezamu łuskanego BIO Fresano + do posypania wierzchu Banana rozgniatamy widelcem, łączymy z jajkiem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Posypujemy wierzch sezamem. Pieczemy chlebek ok. 35-40 minut w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamsSkładniki: 200 g mąki 100 g cukru 1 jajko 75 ml mleka 75 ml oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia truskawki borówki amerykańskie rozgniecione lub dżem jagodowy ubita śmietana (1/2 szk.) z dodatkiem cukru( 1 łyżeczka) Do jednej miski dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać
harrisawanilii wyjątkowo przypadły mi do gustu. Są chrupiące z wierzchu i wyjątkowo puszyste w środku, pychotka! Składniki: 2 szklanki mąki 3 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 8 łyżek rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru szczypta soli. Sposób przygotowania: Produkty suche należy ze sobą starannie wymieszać. Jajka ubić i połączyć z resztą
Wielki apetytmojej pierwszoklasistki (w sumie częściej moja 6 latka przygotowuje je sama). Składniki: 200 ml kefiru/ maślanki 1 szklanka mąki 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego kilka suszonych pomidorów 2 łyżki tartej mozzarelli szczypta słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wszystkie składniki (poza serem, pomidorami i papryką
Wielki apetytsprawdzą się również jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mielonych orzechów 3 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 6 łyżek rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka brązowego cukru (przy wersji wytrawnej 1/2) szczypta soli. dodatkowo: odrobina oleju dodatki słodkie lub wytrawne Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj dokładnie
Wielki apetyt