Ciasto jogurtowe z budyniem i czereśniami

Ciasto jogurtowe z budyniem i czereśniami

Ciasto jogurtowe z budyniem i czereśniami

Przepis na : deser

Uwielbiam czereśnie, więc nie mogło zdarzyć się inaczej- trafiły do ciasta.  Składniki: 4 jajka   450 g mąki   300 g cukru   2 łyżki cukru waniliowego ( przepis )   300 ml jogurtu naturalnego   3/4 szklanki oleju rzepakowego   2 łyżeczki proszku do pieczenia   1 budyń waniliowy (na 1/2 l mleka) z cukrem   1/2 l mleka   100 g czereśni Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę około 10 minut. Po tym czasie, ciągle mieszając n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.