mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:281/622)

Mazurek kokosowo orzechowy 374

moje ulubione smaki.Robi się dosyć szybko i smakuje obłędnie. Składniki: Kruche ciasto; margaryna 60 g jajko 1 szt mąka pszenna 1 szk proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki cukier waniliowy 2 łyżeczki Masa kokosowa: mleko 1 szk kokos 100 g cukier 50 g margaryna 80 g mąka ziemniaczana 1 łyżeczka kopiasta Masa orzechowa: orzechy włoskie krojone 100 g cukier(...)margaryna 100 g kremówka 70 ml cukier waniliowy 1 łyżeczka Polewa: margaryna 50 g mleko 1,5 łyżki kakao 1 łyżka cukier puder 1 łyżka  Przygotowanie:   Kruche ciasto: Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać.Dodać jajko,proszek do pieczenia,cukier waniliowy i zagnieść ciasto.Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 27*15 cm. Nakłuć

Ala piecze i gotuje
Mini donaty owsiane z piekarnika 161

świeżych drożdży 200 g mąki owsianej (lub płatki owsiane zmielone na mąkę) 300 g mąki pszennej 40 g proszku budyniowego waniliowego 6 łyżek cukru pudru 2 jajka + 2 żółtka 50 g masła szczypta soli Przygotowanie: Podgrzać mleko, wlać do większej miski, wsypać pokruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w jakieś ciepłe miejsce(...)owsianą i pszenną), proszek budyniowy oraz sól. Jajka i żółtka ucierać wraz z pozostałym cukrem pudrem do powstania puszystej piany.  Do miski z mąkami wlać wyrośnięte drożdże, wymieszać drewnianą łyżką, następnie dodać ubite jajka, roztopione masło i wymieszać. Dokładnie wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne. Gdyby ciasto ciężko się wyrabiało, należy wtedy dodać kilka łyżek ciepłego mleka. Ciasto powinno odstawać

Kuchnia Ellie
Tort makowy z masą i owocami 176

PORCJE: 16   Tort makowy z masą i owocami BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka sypkiego maku MASA 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 kostka margaryny 5-6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego DODATKI 1 opakowanie migdałów owoce do dekoracji BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać(...)miksować na wolnych obrotach miksera. Następnie łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec, także łyżką dodać mak. Przełożyć do wysmarowanej margaryną tortownicy i piec w piekarniku ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Przekroić wzdłuż na 3 części. MASA: większość mleka zagotować, w mniejszej wymieszać wszystkie składniki prócz cukru i margaryny. Wymieszane

Gotuję Testuję
Cynamonowe ciasto z orzechami 98

szklanki (60 g) mąki pszennej 1 szklanka (200 g) cukru 1 kostka (250 g) margaryny 0,5 szklani (125 ml) mleka 4 jajka 1 szklanka orzechów włoskich 2 łyżeczki (8 g) cynamonu 1 łyżeczka (4g) proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 0,20 kostki (50 g) margaryny 0,25 szklanki (50 g) cukru 3 łyżki (30 g) kakao 2 łyżki(...)rondelku na małym ogniu rozpuścić margarynę, dodać: cukier, cynamon i mleko. Odstawić aby przestygło. 2) Formę (keksówkę) wysmarować margaryną i obsypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. 3) Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni i posiekać. 4) Do wystudzonej masy dodać przesianą mąkę gryczaną i pszenną z proszkiem do pieczenia oraz żółtka. Całość wymieszać mikserem, aż powstanie gładka masa

Fitsweet.me
ROLADA Z OCZKIEM 160

efektownie wyglądające ciasto, doskonałe na każdą okazję, a zwłaszcza na karnawał SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 1 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 czekolada o smaku toffi garść siekanych orzechów 2 łyżki likieru orzechowo-czekoladowego Dodatkowo: cukier puder galaretka wiśniowa WYKONANIE 1. Biszkopt(...)Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy na blachę o wymiarach 26x40 cm wyłożoną papierem od pieczenia. Pieczemy ok.15-18 min. w 180 stopniach. Ściereczkę posypujemy cukrem pudrem, od razu po wyjęciu rolady z piekarniku wykładamy na posypaną ściereczkę i zwijamy w roladę. Zostawiamy

słodki bratek
Budyniowy przekładaniec 176

naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto  polewa czekoladowa Wykonanie: Margarynę, cukier. kakao rozpuszczamy w rondlu odstawiamy(...)żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem mieszamy wszystkie składniki razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wymieszane delikatnie ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, pieczemy 45 minut. Ciasto studzimy przekrawamy następnie na pół. Masa 0,5 litra mleka zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy

kgwjanczewo
Babeczki jagodowe z rabarbarem. 162

filiżanki kawy. Bardzo polecam!!! Składniki na babeczki jagodowe z rabarbarem:  na 10-12 sztuk 2 jajka 100 ml mleka 3 łyżki oleju 2-3 łyżki dżemy jagodowego 5 łyżek cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia DODATKOWO: 0,5 szklanki jagód (u mnie zamrożone(...)łodygi rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki      Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, olej, dżem, cukier i dokładnie mieszamy mątewką lub łyżką. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy jagody i znów, tym razem delikatnie, mieszamy. Powstałą masę przekładamy do foremek, do każdej

Rozpustne gotowanie
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 221

kolekcji Royal Old England .     Składniki: Ciasto: 3 żółtka 1 jajko 100g masła 100g cukru szczypta soli 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 5 łyżek mleka 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 100g cukru 3-4 krople aromatu migdałowego 50g płatków migdałowych Masa jabłkowa: 800g jabłek 450ml + 1/4 szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego(...)Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 3 minuty). Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. Dodać jajko i krótko wymieszać. 3. Do maślnej masy dodać mąkę, mleko i wymieszać mikserem do połączenia składników. Ciasto przełożyć do tortownicy

Mała Cukierenka
Ciasto piernikowe z czekoladą 157

średnicy 28 cm) 250 g masła lub margaryny 100 g gorzkiej czekolady (90% kakao) lub 4 łyżki gorzkiego naturalnego kakao 1/2 szklanki mleka lub wody 2 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka przyprawy do piernika (opcjonalnie) 1 łyżka alkoholu dodatkowo: sok z 1/2 pomarańczy 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka gorącej wody(...)szklanka konfitury ze śliwek węgierek Przygotowanie: Do rondelka włożyć margarynę lub masło, mleko, cukier, drobno pokruszoną czekoladę lub kakao, podgrzać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się i połączenia składników. Wystudzić. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać je do wystudzonej masy. Następnie dodać alkohol, przyprawę do piernika i mąkę, dokładnie wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszać pianę ubitą

Kuchcik gotuje
Korzenny keks z bananem i kawałkami czekolady 172

słodkiego do kawy. Składniki: 180 g mąki pszennej 160 g białego cukru 30 g kakao 5 g przyprawy korzennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 16 g cukru wanilinowego  3 jajka 50 ml mleka 100 ml oleju 100 g mlecznej czekolady 1 dojrzały banan  Wykonanie: W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie suche składniki: mąkę(...)cukier, cukier wanilinowy, soda, proszek do pieczenia, kakao, starta na tarce o dużych oczkach czekolada. A w drugiej misce łączymy ze sobą miksując na najniższych obrotach: żółtka, mleko, olej i rozgnieciony widelcem banan Do mokrych składników dodajemy porcjami suche składniki miksując na najniższych obrotach. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty łącząc z pozostałymi składnikami mieszając ręcznie szpatułką

W Moim Magicznym Domu
Biszkopt ze śliwkami 179

biszkoptem, krem waniliowy jest jego idealnym dopełnieniem.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka pól szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: pół opakowania budyniu waniliowego szklanka mleka łyżka cukru 60g masła Dodatkowo: śliwki cukier puder Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie sztywna, łączymy(...)mąką ziemniaczaną, następnie mąką pszenną z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Przekładamy do natłuszczonej formy, na wierzchu układamy połówki śliwek. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekładamy biszkopt kremem. W tym celu ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy wystudzony ugotowany na mleku budyń. Całość posypujemy cukrem pudrem

Wrzosowa Polana
Tort orzechowo- kawowy 229

robiłam już takich „mikrusów”. Składniki ciasto: 8 jajek 1,5 szklanki mąki szklanka cukru 20 dag orzechów mielonych łyżeczka proszku do pieczenia masa: 3 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru kawa rozpuszczalna 1 litr mleka 1,5 kostki margaryny  kakao i wiórki kokosowe(...)dekoracji Wykonanie: Z białek ubijamy sztywną pianę i powoli dodajemy cukier i żółtka. Na koniec wsypujemy orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  W szklance mleka rozpuszczamy budynie i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z  cukrem i dodajemy rozpuszczone budynie. Mieszamy masę aż zgęstnieje. Gdy będzie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Murzynek najlepszy 451

kostka margaryny (250 g) 3 łyżki ciemnego kakao  zapach rumowy - kilka kropli Ciasto: 2 szkl. mąki 3 żółtka 1 proszek do pieczenia (mały)  piana z 3 białek ewentualnie bakalie  Margarynę rozpuścić, dodać cukier, mleko, kakao i aromat rumowy. Całość podgrzewać (nie gotować) stale mieszając, aż cukier się całkiem rozpuści. Zdjąć z ognia. Odlać 1/3 szklanki masy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Murzynek – pysznie kakaowy :) 92

cista nie możemy długo mieszać . Tylko do połączenia składników. Oznacza to, że ciasto może być grudkowate , ale o jednolitym kolorze. Zbyt długie miksowanie ciasta przyśpieszy proces łączenia składników proszku do pieczenia (dzięki którym nasze ciasto rośnie), przez co nasz murzynek nie urośnie w piekarniku. Dodatkowo wzmagane jest do faktem, że podczas długiego miksowania wytwarzają się połączenia glutenowe , które bez odpowiedniego(...)mleka 350 g cukru kryształ 4 sztuki jaj średnich 4 łyżki kakao 340 g mąka pszenna max. Typ 550 10 g proszku do pieczenia Instructions Przygotuj składniki, rozgrzej piekarnik do 180*C, przesiej mąkę. Masło, mleko, kakao i cukier włóż do rondelka, gotuj na małym ogniu aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka i lśniąca. Z powstałej masy

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania