mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:273/622)

Tarta z jeżynami 108

pudru - 100 g zimnej margaryny - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany na krem: - kostka masła - 1/4 szklanki przegotowanego mleka - 1 szklanka cukru pudru - sok z jednej cytryny Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z margargaryną, po czym dodajemy żółtko i śmietanę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy do formy. Nakłuwamy(...)urośnie) i pieczemy przez 30 minut w 180 C. W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Następnie dodajemy po łyżce ostudzonego mleka ciągle mieszając oraz sok z cytryny. Na wystudzone ciasto przekładamy przygotowany krem a wierzch ciasta dekorujemy jeżynami

Zainspirowana w kuchni
Muffinki piernikowe z pijaną pigwą i olejem rzepakowym 143

pigwówce).  Muffinki piernikowe z pijaną pigwą   SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszenne 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 0,5 opakowania przyprawy do piernika 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka(...)szklanki oleju rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie rodzynki cukier puder kropla aromatu migdałowego i waniliowego    W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, przyprawę piernikową, cukier,cynamon. Oddzielnie połączyć roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Wlać je do suchych składników, mieszając dodając pokrojoną w kosteczkę pigwę i całe rodzynki. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając

MarciochaKucharzy
Wytrawne muffinki / Dry muffins 135

cheesegarść pistacji / handful of pistachios50 g oliwek zielonych bez pestek / 50 g olive green seedless250 g mąki / 250 g flour30 g proszku do pieczenia / 30 g baking powder4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil100 ml mleka / 100 ml milk 50 g jogurtu / 50 g yogurt1 łyżeczka pieprzu / 1 teaspoon papper1 łyżeczka soli / 1 teaspoon salt Sposób przygotowania(...)był kremowy). Pistacje (pozbywamy się łupin) siekamy drobno. Oliwki możemy pokroić lub wrzucić w całości. Potem przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, pieprz, sól), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek

Projekty ze smakiem
Wsyp, wymieszaj, upiecz! Czyli banalnie proste fit ciasto banananowe. Z marchewką. Dla leniuchów. 95

startej na drobnych oczkach marchewki  1 i 1/4 szklanki pełnoziarnistej mąki (na przykład pszennej lub orkiszowej) 1/3 szklanki mleka  2 jaja  2 łyżki syropu klonowego  2 łyżki oleju rzepakowego  1 łyżeczka sody  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka imbiru  1 łyżeczka(...)cynamonu  2 łyżki masła orzechowego  garść żurawiny lub dobrej jakości rodzynek  1/3 szklanki płatków owsianych  Banany, mleko, jajka, syrop klonowy, masło orzechowe i olej miksuję za pomocą blendera. Mieszam startą marchew, mąkę, przyprawy, sodę i proszek do pieczenia, płatki owsiane, żurwinę i zblendowane składniki ze sobą. Kiedy struktura stanie się jednolita przekładam ciasto do wyłożonej papierem

Mango Papaja
Ciasto mocno miętowe 121

wymyśliłam poniższego przepisu sama, podobne znalazłam w internecie na kilku blogach i stronach, między innymi u Klementynki . Zależało mi jednak, aby świeży aromat był bardziej wyczuwalny, więc dodatkowo w mleku, na którym gotowałam budyń zaparzyłam torebkę mięty. Robiąc krem budyniowy, zawsze masło lub margarynę ucieram z pudrem- w przeciwnym wypadku mam bonus w postaci kryształków nierozpuszczonego cukru. Nie dodaję wtedy(...)wymiary coś koło 25x30. Co to będzie, co to będzie... Składniki: Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem miętowy: półtora szklanki mleka 1/2 szklanki wody 180g landrynek miętowych 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego    1/2 kostki margaryny torebka herbatki miętowej Pianka: 250ml śmietanki kremówki

Wrzosowa Polana
Kostka szczęścia ;) 521

24x24cm. Składniki: Ciasto : 5 jajek+ 2 białka z kremu 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao margaryna 250g 2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: masło 200g 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Galaretka z truskawek: 250 g truskawek 1 galaretka truskawkowa   Polewa(...)obie mąki, mieszamy tak, żeby nie było grudek. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało, wlewamy mieszaninę, dokładnie mieszamy aż do zagotowania. Mamy budyń, który odstawiamy do schłodzenia. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Margarynę, kakao, cukier i wodę rozpuszczamy w garnku, a potem studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Gdy kakaowa mieszanina wystygnie, wlewamy ją do mąki, dodajemy żółtka

Czerwona Porzeczka
Ciasto waniliowe z gruszką 176

bardzo smaczne. Polecam. CIASTO WANILIOWE z GRUSZKAMI Składniki: ciasto: 300 g mąki 150 g masła 150 g cukru pudru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany krem waniliowy: 3/4 szkl mleka 3/4 szkl śmietany 30% 2 jajka 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy dodatkowo: 200 g płatków migdałowych 1/2 szkl bułki tartej 2 duże(...)duże jabłko 1 cytryna Przygotowanie: ciasto: Z mąki,zimnego masła,cukru,żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie odrywając po małym kawałku układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. krem waniliowy: Mleko mieszamy ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami, cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z budyniem (mieszanki

Bon appetit mon amie
SERNIK ZŁOTA ROSA 118

Sernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki cukru(...)łyżki płaskie mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania 1. spód zagnieść ciasto z mąki, margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia schłodzić w zamrażarce 2. żółtka zmiksować z jajkami i cukrem aż osiągniemy puszystą masę. Naprzemiennie dodawać twaróg, mleko i budyń cały czas miksując, aż do wyczerpania składników. na koniec dodać olej. 3. na tradycyjną blachę do ciasta wyłożyć pergamin. Wyłożyć spód

Darcia w kuchni
Tort Czekoladowy 160

szklanki mąki ziemniaczanej               80-100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (według upodobań) pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 500 ml mleka (do zrobienia budyniu) łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka (do rozpuszczenia czekolady(...)masła (w temperaturze pokojowej) Polewa: 100 g czekolady mlecznej (lub gorzkiej) 50 g masła ok. 3 łyżki mleka Tort Czekoladowy - Sposób przygotowania: Biszkopt: Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz kakaem i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Czynność wykonujemy na wysokich obrotach miksera. Dodajemy cukier wraz

Słodka Strona
Corn dogi i wiele innych pyszności w smażonych w cieście 173

ramach upodobań zwiększyć liczbę parówek, pieczarek lub cebuli) patyczki do szaszłyków   250 g mąki pszennej 200 g mąki kukurydzianej 4 jajka 400 ml mleka 2 łyżeczki soli 8 łyżek cukru 2 łyżki proszku do pieczenia olej 10-12 parówek 1 duża cebula 12 pieczarek 6 małych paróweczek Wszystkie suche składniki mieszamy, dodajemy jajka mi mleko i dokładnie miksujemy żeby

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa krem z dyni, z mlekiem kokosowym 195

ekologicznych (lub puszka mleka kokosowego) 50 g sera gruyère lub innego o zdecydowanym smaku 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala 0,25 łyżeczki chili w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli pieprz Sposób przygotowania: Przygotować mleko kokosowe. Wiórki kokosowe wsypać do blendera, zalać 2 szklankami wrzącej wody, zmiksować i odstawić do wystygnięcia. Powstałą papkę przecisnąć przez gęste sito lub gazę. Mleko

Obiad za dychę
Marmurkowe ciastka z mąki kokosowej (bezglutenowe, dla diabetyków) 410

łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)  1 łyżka kakao Opcjonalnie: wiórki/kawałki czekolady gorzkiej do posypania  Jajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę

Di gotuje
Piernikowe ciasto p. Małgorzaty – danie konkursowe 327

przypraw do piernika1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób przygotowania Krok 1Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier, kakao, przyprawę do piernika. Wszystko wymieszać. Do oddzielnej miski wbić jajka, dodać mleko, powidła, miód i olej. Zmiksować. Do masy dodać suche składniki. Zmiksować. Krok 2 Wlać do formy do pieczenia. Piec

CoolinarniePL
Miodowy jabłecznik na karmelowym spodzie 334

łyżek mleka masa jabłkowa 500g startych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki margaryny 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku bez cukru polewa 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu 1-2 łyżki mleka 3-4 łyżki cukru 50g płatków owsianych Wykonanie: - cukier rozpuścić do momentu, aż przyjmie płynną konsystencję i brązową barwę - do tak powstałego karmelu dodać mleko(...)gotować, cały czas mieszając (mleko może się na początku pienić) - w pierwszym momencie karmel zastygnie pod wpływem zimnego mleka, ale po kilku minutach rozpuści się ponownie, tworząc z mlekiem jednolitą, dość gęstą masę - całość zostawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszać - mąkę przesiać, dodać margarynę oraz żółtko, wszystko razem posiekać - do tej mieszanki przelać karmel i wszystko dokładnie wyrobić dłonią

Smakołyki Bereniki
CIASTO TRIO 164

resztę szczegółów zapraszam niżej. Powiem tylko że wyszło przepyszne :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki po 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 całe jajka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej kostka masła MUS TRUSKAWKOWY 80 dag truskawek(...)śmietany śnieżki 1 szklanka zimnego mleka 3-4 łyżki jogurtu greckiego 1 kopiata łyżka żelatyny lub: 400 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru kopiata łyżka żelatyny ORAZ: ok. 20 dag okrągłych biszkoptów 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE : BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno, powoli dosypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, do czasu aż zacznie kipieć. Dodajemy

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania