mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:270/622)

Pieguski (wegańskie) 161

herbaty.  Jeśli macie podobną zachciankę, zapraszam do wypróbowania tego przepisu :) Składniki: 125 g oleju kokosowego* 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g cukru trzcinowego 60 g mleka sojowego* 70 g gorzkiej czekolady* 1 łyżka nasion kakaowca (opcjonalnie) *Psst! Jeśli nie chcecie żeby ciasteczka były wegańskie, zamieńcie olej kokosowy na masło, mleko(...)chcecie, możecie również użyć mlecznej czekolady. Przepis: W misce mieszamy za pomocą łyżki olej kokosowy wraz cukrem aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do dokładnego połączenia składników. Do masy wsypujemy mąkę wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy ziarna kakaowca i pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, które delikatnie łączymy z ciastem. Z ciasta formujemy kulki wielkości

Emcia Pichci
Wielkanocne muffinki czekoladowe 163

jajka Łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: Tabliczka gorzkiej czekolady Łyżka masła Czekoladowe jajeczka Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Składniki mieszamy. W drugiej misce umieszczamy składniki mokre: olej, mleko i jajka. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez

Kolizje Smaków
Muffiny z serem feta i czerwoną papryką 125

słodko, czy na wytrawnie to będzie. A przepis wkrótce. Na około 15 sztuk: 1 duża czerwona papryka 125 g masła 250 ml mleka 2 jajka 200 g sera feta 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia przyprawy: sól (1/2 łyżeczki), pieprz, słodka czerwona papryka, gałka muszkatołowa Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku przez 40 minut(...)kostkę. Ser feta też kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy i czekamy aż wystygnie. Przygotowujemy suche składniki: mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawami. W drugiej misce mieszamy mokre: roztrzepane jajka, mleko i wystudzone masło. Łączymy obie miski i dodajemy paprykę i fetę. Mieszamy szybko. Nie musi być bardzo dokładnie. Formę do muffinek wykładamy papilotkami

Marder&Marder Manufacture
Słodka, kremowa kasza jaglana z gruszką i suszoną żurawiną :) 158

słodką, suszoną żurawiną. Było przepysznie i przesłodko :) Kaszę jaglaną słodką polecam jak najbardziej! Składniki: - 3 łyżki kaszy jaglanej słodkiej Fresano - 300 ml mleka - średnia gruszka - 1 łyżka suszonej żurawiny - 1/3 łyżeczki stewii waniliowej w proszku - 1 łyżka suszonej żurawiny Fresano Przygotowanie: Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Zagotuj mleko. Wsyp kaszę. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj 10 minut

Zdrowie na języku :P
Amerykańskie naleśniki z jagodami 316

korzyść- na lekkość I puszystość. Spróbuj je, by wiedzieć że są tego warte :) Zaczynamy:  Składniki: 300 gr mąki 2 jajka 470 ml mleka 15 gr masła 1,5 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki proszku do pieczenia 150 gr jagód olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Mąkę, cukier, sól, I proszek do pieczenia mieszamy na sucho

Smaki Edyty
Wytrawne muffiny z bekonem, karmelem i popcornem 166

Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 muffinów: 250 g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli szczypta pieprzu do smaku 1 jajko 1 1/3 szklanki mleka lub maślanki 50 g roztopionego smalcu + 1 łyżka 100 g boczku wędzonego w plastrach, drobno pokrojonego 1 średniej wielkości(...)szklanki wody 1/3 szklanki śmietany 36% 50 g gotowego popcornu CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W jednej misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cukier i szczyptę pieprzu; w drugiej jajko, mleko (lub maślankę) i roztopiony smalec, dokładnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi, mieszając drewnianą łyżką, odstawiamy na bok. 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek

My Culinary Art
Piernik na prażonej mące żytniej 121

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mąkę lekko zrumienić na suchej patelni (trzeba cały czas mieszać i uważać, żeby jej nie spalić. Powinna mieć kolor kawy z mlekiem) i przesypać do dużej miski. Wsypać proszek do pieczenia, sól oraz przyprawę do piernika i wymieszać. Miód delikatnie podgrzać, aby był płynny i wlać do mąki. Stopić masło, lekko ostudzić i przelać

Kraina Miodem Płynąca
Muffiny serowo-cytrynowe z truskawkami 115

chrupiące muffiny, które zniknęły ekspresowo. Składniki na 11-12 muffinek: 2 duże jajka 100 ml oleju 100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany w okrągłych opakowaniach, mało kwaśny) lub sera ricotta 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią (najlepiej domowego(...)truskawek, pokrojonych na grube kawałki skórka starta z wyszorowanej cytryny Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 o C. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami, skórką z cytryny i cukrami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać pokrojone truskawki i całość jeszcze raz delikatnie wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie wyłożyć

Czerwień i błękit
Ciasto Snikers 281

orzechów włoskich, grubo posiekanych 5 białek 190 g cukru 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowo - maślany: 1 i 1/2 szklanki mleka 5 żółtek 110 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) 2 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 225 g masła, w temperaturze pokojowej(...)łyżka kakao Polewa: 50 g masła 50 g cukru pudru 1,5 łyżki mleka 2 łyżki kakao Wykonanie: Biszkopt kakaowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, miksując/ubijając przez

Opowieści z piekarnika
Pieczarki do herbatki 110

szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka ksylitol 125 g żółtka 2 szt jajka 2 szt  masło 150 g Dodatkowo: czekolada 200 g  mleko 2 łyżki  Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i ksylitol. Wbijamy jaj i dodajemy żółtka. . Na końcu dodajemy rozpuszczone maso . Całość miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach(...)naciskamy prawie do końca naszą kuleczkę ciasta ( tworzy się ogonek). Pieczemy 10-15 minut w 170 stopniach . Zdejmujemy na kartkę ciastka i zostawiamy do ostudzenia. Rozpuszczamy czekoladę z odrobina mleka i maczamy w niej nasze ciastka czyli łepki

Różowa kuchnia
Domowe Bajaderki 117

się zdarza, że mamy taki który się nie udał lub mamy babkę która się zeschła i możemy ją wtedy właśnie w taki sposób wykorzystać. 125 ml mleka 3 łyżki dobrego ciemnego kakao w proszku 2-3 łyżki alkoholu, może być bez jeśli dla dzieci 2 łyżki cukru 80-100 gr dżemu wiśniowego (powidła śliwkowe, dżem z porzeczek ważne aby było

Gotowanie...to proste !
tarta z nektarynką 151

foremka 21 cm Składniki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 1 żółtko 50 g cukru pudru szczypta soli na nadzienie: 1 opakowanie budyniu waniliowego  400 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżi masła 3 nektarynki galaretka brzoskwiniowa Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Rozwałkować i wlepić ciastem dno i boki foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką(...)wstawić do lodówki na godzinę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 20 minut aż ciasto będzie miało złoty kolor. Wystudzić.  Proszek budyniowy i cukier wymieszać z odrobiną mleka i wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do połączenia. Ciepłą ale nie gorącą masę budyniową wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka kostka czyli ciasto architekta 202

jajek 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru Biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa:  1 litr mleka 4 budynie waniliowe łyżka kakao 2 kostki masła masa śmietanowa: 500 g serków homogenizowanych waniliowych 3 galaretki czerwone 4 banany 1 cytryna polewa: 1/2 kostki masła

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort w stylu angielskim 192

bardzo pyszne. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 4 żółtka 300 ml mleka 3 łyżki cukru 6 łyżek kakao 2 kostki margaryny 2 czekolady gorzkie 1 łyżka mąki pszennej 1 filiżanka mocnej kawy 1 puszka frużeliny wiśniowej Bita śmietana(...)pojemnik śmietany 30% 5 łyżek cukru 3 płaskie łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijam z  cukrem, mieszając dodaję żółtka i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180'C na 45 min.Wyjmuję, rzucam o podłogę z wysokości

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki jak pączki 100

bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.  1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 100g konfitury z czarnej porzeczki 2 łyżki rozpuszczonego masła + cukier waniliowy 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę(...)proszek do pieczenia, cukier i sól. 2. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. 3. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników. 4. Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek. 5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie Siostry Anastazji 1690

dwie jej książki kulinarne). SKŁADNIKI Na biszkopt orzechowy: 5 jajek 150 g zmielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Na masę kokosową: 500 ml mleka 200 g kokosu 2 małe kieliszki wódki 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka(...)obroty miksera na minimum i miksować dodając po jednym żółtku. Dodać orzechy i delikatnie wymieszać szpatułką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Wymieszać delikatnie i przelać na formę do pieczenia. Piec 30 minut. Ostudzić. Masa kokosowa: Mleko wlać do garnka i zagotować. Dodać kokos i cukier waniliowy. Gotować krótko na wolnym ogniu. Kokos odsączyć z nadmiaru

Passions hobbies life