mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:262/622)

Drożdżowe cudaki z budyniem, czyli pyszny deser domowej produkcji 116

wykonaniu o czym każdy może się przekonać tak jak ja ostatnio. Składniki (na 9 niewielkich drożdżówek): 300 gram mąki 5 łyżek cukru 1/2 opakowania drożdży w proszku 1 jajko 80 ml letniego mleka 1 łyżka jogurty greckiego 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/5 kostki masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + 400 ml mleka Przygotowanie: Drożdże zalałam letnim mlekiem. Przesiałam do tego mąkę

Kuchnia po mojemu
Matcha roll cake 101

miało taki ciekawy kolor...:) Rolada okazała się delikatna, smaczna i taka... wiosenna:) Składniki na ciasto: 3 jajka; 70g cukru; 1 łyzeczka "matcha" (zielona herbata w proszku); 80g mąki pszennej; 2 łyżki mleka; 1 łyżka masla, roztopionego; Wykonanie: Ubić dobrze całe jajka z cukrem na puszystą masę, do mikstury jajecznej dodać przesianą make i "matchę", następnie dodać masło (wystudzone) i mleko

In my kitchen
Kruche ciasto z budyniem, z białą czekoladą i borówką amerykańską/jagodami 100

Składniki: *  ciasto: - 2 żółtka - 0,5 szklanki cukru - 1,5 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka śmietany 18% - 0,5 łyżki octu - 100g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia *  budyń: - 500 ml mleka - 5 żółtek - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 2-3 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 200g białej czekolady *  kruszonka: - 110 g mąki pszennej - 100g masła (schłodzonego

CookYourself
Muffiny / babeczki jabłkowe 198

wykonaniu, jak każde muffiny , które znajdziecie na blogu. Składniki: * muffiny: - 4 jajka - 3/4 - 1 szklanka cukru  - 4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cynamonu - 4 łyżki mleka - 100g miękkiego masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 średniej wielkości jabłka (2 starte na grubych oczkach tarki i 2 pokrojone w kostkę) * kruszonka: - 100g masła zimnego - 1 szklanka mąki - 4 łyżki cukru

CookYourself
Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami 136

gdybym czegoś tam nie dodała :) oczywiści wiśnie które uwielbia moja rodzina :)   Składniki : 2 szklanki mąki  1/2 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju  2 łyżeczki proszku do pieczenia   3 łyżki kakao 10 dag drobno posiekanej czekolady  1 cukier waniliowy 2 jajka roztrzepane  około 1 szklanki wiśni mrożonych

Sama słodycz i szczypta chili
Rozmarynowe placuszki z cukinii i Obraz 147

fareast-language:EN-US;} Dziś przepis na łatwe i chrupiące placuszki. Świetnie smakują z sosem tzatziki. Składniki: 100 g mąki 1 łyżka mąki z 1 łyżeczką proszku do pieczenia 50 ml ulubionego mleka 300g cukinii, startej na tarce (jedna mała cukinia) 1 łyżka oleju 2 łyżki świeżego, drobno posiekanego rozmarynu sól, pieprz do smażenia: olej Dobrze odciśnij cukinię z soku

Qlinarnie i Qlinarnie
31. Bajaderka KASI 136

serwisu Mojeciasto.pl czyli z margaryny Kasi. Wychodzi naprawdę smaczne. Polecam ciasto: 250 g margaryny 200 g cukru 2 jajka 2 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 szklanka mleka 2  szklanki bakalii 5 łyżek kakao 400 g marmolady polewa: 1 gorzka czekolada, 1/2 szklanki kremówki Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie wyrobić a następnie podzielić

Jadło i czytadło
Pankejki czyli "Wypiekanie na śniadanie" 180

amerykańskie pancakes pochodzi od Doroty z Moje Wypieki [ klik ] ale ja zrobiłam trochę po swojemu, niemniej jednak oryginalny przepis też Wam napiszę. Ja dodałam mąkę owsianą, mleko kokosowe, ksylitol oraz dużo mniej proszku do pieczenia. Przez te zmiany przy smażeniu brzegi robiły mi się takie jak ma sękacz. Polecam serdecznie obie wersje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placuszki z kaszy manny z serkiem orzechowym i sosem z czerwonej pomarańczy. 161

już czyta, więc nici z mego planu... Czego użyłem? Do placuszków: -3/4 szklanki semoliny (kasza manna) -jajko -łyżeczka cukru pudru -skórka pomarańczowa, pół łyżeczki -mleko 1/2 szklanki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -mała szczypta soli -łyżeczka oleju rzepakowego -olej do posmarowania patelni Wszystkie składniki mieszamy razem trzepaczką do jednolitej masy. Smażymy do zrumienienia na patelni. Do serka: -homegonizowany

BaRepas
Tort potrójnie czekoladowy 216

łyżki najwyższej jakości kakao w proszku, 100g niesolonego masła o temperaturze pokojowej, 100g miałkiego cukru, 2 średniej wielkości jajka, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka  Krem (również zrobiłam 2 porcje) Składniki na 1 porcję: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Polewa czekoladowa

Pudełko rozmaitości
Podróż ze słów. Morele i lawendowa panna. 135

spadających wprost na talerze słodkich figach, alarmie bombowym i najlepszym tabbouleh opowiem Wam innym razem. LAWENDOWA PANNA COTTA 2,5 łyżeczki żelatyny  w proszku 250ml śmietany kremówki  250 ml mleka  1/2 filiżanki cukru (dałam mniej) 2 płaskie łyżki suszonych kwiatów lawendy 1/2 laski wanilii W miseczce zalać żelatynę 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut

KUCHARNIA
Dukanowski makaron 123

porcji wychodzi  około 6 naleśników! 1 naleśnik = 1 osoba 2 jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Składniki wrzucamy do miski, miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnie jak na naleśniki. Smażymy bez dodatku tłuszczu  aż będą rumiane. Gotowe naleśniki kroimy

Humanistka w kuchni
RAFAELLO - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 270

wiórek kokosowych  2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego (opcjonalnie) A jak to zrobić:  Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować całość, aż zgęstnieje.  Do tak ugotowanego budyniu (ciepłego), dodać masło i dokładnie zmiksować. Na końcu wlać likier i wsypać 250 g wiórek, wymieszać łyżką

Kuchnia w opałach
Kakaowe muffiny z czekoladą i borówkami. 166

muffinach. Czego użyłem? -dwa kubki przesianej mąki TYP405-450 -4 czubate łyżeczki kakao -pół tabliczki gorzkiej, posiekanej na duże kawałki czekolady -dwie garści borówek -dwie łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 kubka mleka -3/4 kubka cukru trzcinowego -dwa, dobrze napowietrzone, rozbełtane jajka -150 gram, wystudzonego, rozpuszczonego masła -ziarenka z 1/2 laski wanilii Masło łączymy z mlekiem, jajkami i wanilią

BaRepas
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ 173

wędzonej makreli. Wiadomo – połączenie nie dla każdego , ale wielbiciele ryb z przyjemnością sięgną po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 0,5 szkl * mleko – 1 szkl * jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczy[pta * olej – 3 łyżki FARSZ: * wędzona makrela – 1 szt * cebula – 1 szt * przyprawy DODATKOWO : * masło

Ostra na Słodko