mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:256/622)

Muffinki bananowo – czekoladowe 168

Zobaczcie jak je zrobiłam!SKŁADNIKI:- mąka – niepełna szklanka- kakao – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – szczypta- płatki migdałów – 4 łyżki- banan – 1 duża szt- jajko – 1 mała szt- mleko(...)szklanki- olejek migdałowy – 1 łyżeczka- roztopione masło – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W naczyniu mieszamy suche składniki (mąka , kakao, cukier , proszek , sól , migdały).Dodajemy do nich pokrojonego banana.W drugim naczyniu roztrzepujemy jajko z mlekiem i roztopionym masłem.Dodajemy olejek migdałowy.Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy – tylko do połączenia składników.Foremki do muffinek ( u mnie jak zawsze

Ostra na Słodko
Szybkie ciasto z pomarańczową nutą 121

życzę Wam miłego dnia. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej – u mnie typ 450 TOTA 1 szklanka cukru (można dać ciut mniej) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka klasy M 2/3 szklanki mleka 8 łyżek delikatnej w smaku oliwy z oliwek lub oleju skórka starta z 1 pomarańczy ulubiona polewa czekoladowa – u mnie rozpuszczone kawałki czekolady(...)miks) Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Mieszamy składniki łyżką.  Do składników ścieramy na drobnej tarce skórkę z 1 pomarańczy, mieszamy składniki. W drugiej miejsce mieszamy dokładnie jajka, oliwę lub olej i mleko. Składniki z drugiej miski przelewamy do tych w pierwszej misce i całość mieszamy łyżką

Słodkie okruszki
Muffiny pączkowe z cukrem cynamonowym 143

Składniki: MUFFINY: 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej; 1 szklanka białego cukru; 2/3 szklanki miękkiej margaryny (w temperaturze pokojowej); 2 duże jaja (klasy L); 1 szklanka mleka. CUKIER CYNAMONOWY: 1 i 1/2 szklanki białego cukru; 3 łyżeczki cynamonu; 230 g masła.  DODATKOWO: Blacha do muffinek; Tłuszcz do wysmarowania(...)/mieszadeł), aż do połączenia składników. Następnie dodać jaja i ponownie zmiksować. Następnie, stale miksując na niskich obrotach, dodawać na przemian, trochę mieszanki mąki z proszkiem do pieczenia, solą i gałką muszkatołową oraz trochę mleka, aż do ich wykończenia. Blachę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Do tak przygotowanej blachy na muffinki nakładać łyżką ciasto (u mnie łyżką do lodów

Gospodyni Miejska
Ciasteczka koktajlowe 142

często piekę ciasta. Stąd też dziasiaj moja propozycja ciasteczkowa :) Składniki: - 40 dag mąki - 25 dag masła - 25 dag cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 pomarańcza - 4 kostki gorzkiej czekolady - 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło roztapiamy, dodajemy cukier, skórkę otartą z pomarańczy, sok z połówki pomarańczy oraz przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto dobrze wyrabiamy i pozostawiamy

Zainspirowana w kuchni
Lodowiec, czyli najlepsze ciasto lat 90-tych bez pieczenia 121

biszkoptów 1 galaretka owoce (***) Galaretkę należy rozpuścić w 400-450 ml wody, a następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Żółtka utrzeć z cukrem oraz wymieszać z proszkiem budyniowym. Masę przelać do gotującego się mleka i mieszając - zagotować. Całość odstawić do ostudzenia.   Masło rozetrzeć na puch i połączyć (po 1 łyżce) z zimnym (!) budyniem. Krem podzielić na 2 części

Di gotuje
Ciasto bez miksowania 115

minut do suchego patyczka Składniki: Suche: 350 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 200 g cukru ( ja dałam 180 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mokre: 2 jajka roztrzepane 1 szklanka mleka 90 g oleju 250 g dżemu truskawkowego  Sposób przygotowania: Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną

Różne smaki w kuchni
Marcepanowe ciasto z rabarbarem 172

marcepanowej * 160 g masła o temperaturze pokojowej * 100 g cukru pudru * 2 jajka * 250 g mąki pszennej * 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia * 50 g mielonych migdałów * otarta skórka z 1/2 cytryny * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki mleka ponadto: 3-4 szt. rabarbaru 2 połówki brzoskwini z syropu cukier puder do posypania WYKONANIE:  Rabarbar umyć, nie obierać(...)startej masy marcepanowej dodać masło oraz cukier puder - utrzeć na gładką masę. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Dodać do ciasta, dolać mleko i sok z cytryny - dokładnie połączyć. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę - dodać do ciasta - utrzeć raz jeszcze, tak by składniki dobrze się połączyły. Do małej blachy

kolorowotorcikowo
Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 178

waniliowego 150 ml mleka Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo ksylitol, ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i amarantusową wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, ekstraktem ze stewii, karobem, orzechami. Olej dodać do ubitych białek, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy, wymieszać delikatnie. Mąkę połączyć delikatnie z masą. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Piec

FitKot
Kakaowo-serowe muffinki ze śliwkami 199

pełnoziarnistej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 łyżki kakao 2/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka mały jogurt naturalny Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w misce wraz z cukrem. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą mokre składniki : jajka, jogurt, olej i mleko

Kuchnia Ellie
Babka czekoladowa 259

bardzo fajny przepis na babkę czekoladową - idealna do kawki :) Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem a następnie dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę (fot.1) i wymieszać.Mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Przesiać i dodać do ciasta (fot.2). Wszystko dokładnie wymieszaćPrzygotować

Świat Ciasta
Królewiec 733

łyżka sody - 1 jajko - 15dag margaryny Biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 2 łyżki wody - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: - 20 dag cukru - 1/2 litra mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna Polewa czekoladowa: - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 kostki margaryny - 3 łyżki kakao(...)cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 50 minut (na tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu warstw gotujemy krem. Z pół litra mleka odlewamy 1/2 szklanki, w której wymieszamy mąki. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Po zagotowaniu wlewamy

Zainspirowana w kuchni
Popapraniec 10538

Składniki: na ciasto: 5 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka kakao 1 szklanka maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę: 3/4 litra mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g orzechów włoskich odrobina dowolnego alkoholu(...)sztywno ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i stopniowo dolewamy olej, dalej miksujemy. Na samym końcu wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej wiórki kokosowe a do trzeciej mak.  Prostokątną formę

na moim stole...
Babka z musem jabłkowym. Bez glutenu, jajek i laktozy. 120

trochę jak chleb, inni mówią, że jak pasztet ;) Mimo tych niedogodności jest niesamowicie smaczna. potrzebujemy: - 250 ml mleka roślinnego - 50 g oleju roślinnego - 100g mąki gryczanej - 200g mąki z orzechów włoskich (mam wrażenie, że na mące migdałowej wypiek był ciut lżejszy!) - proszek do pieczenia - mus z 3 jabłek  - 50 g cukru - 1 łyżeczka cynamonu(...)łyżki mąki z ciecierzycy Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w kawałki u ugotować z odrobiną wody. Całość zblendować na jednolitą masę. Ostudzić. Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki i mus jabłkowy. Całość wymieszać. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut

Szybko Tanio Smacznie
Kokosanka 202

Bogucice - kolekcja Jesień  Składniki: 1/2 kostki masła  35 dag mąki  10 dag cukru  2 jajka 1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietankowa:  3 opakowania budyniu śmietankowego  1 l mleka 8 łyżek cukru  Masa kokosowa: 2 jajka 10 dag cukru  20 dag wiórków kokosowych  10 dag masła Wykonanie: Mąkę przesiać(...)zrobić w niej zagłębienie, wybić jaja, dodać masło, cukier i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Budyń rozmieszać w niewielkiej ilości mleka, resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać rozmieszany budyń i gotować do czasu,aż będzie on gęsty. Przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożyć

Krakowskie smaki Ani
Łaciatek z brzoskwiniami 130

polecam również wersję ze śliwkami :) Składniki   (foremka 40x28): 390 g mąki tortowej, 300 g cukru, 4 jajka, ¾ szklanki kwaśnej śmietany, ¾ szklanki oleju, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 2 łyżki soku z cytryny, puszka brzoskwiń, cukier puder, szczypta soli Sposób przygotowania: Brzoskwinie odcedzić z zalewy i pokroić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić(...)olej, następnie śmietanę i dalej ubijać na średnich obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do masy – miksować na małych obrotach do czasu połączenia się składników. 2/3 ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i wyrównać. Do reszty ciasta dodać kakao, mleko i wymieszać.  Ciemne ciasto nakładamy „kleksami” na jasne i robimy „esy floresy

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania